Hejdå BTH

Det är fredag den trettonde. September, fast solen värmer som sommar. Gaska exakt sex år efter att jag började läsa fysisik planering på BTH i Karlskrona. En femårig utbildning.
 
Det skulle visa sig bli några händelserika år. När jag började hade Benny, då valp, och jag nyss flyttat in i lägenheten som jag köpt och renoverat. Sen följde år då jag verkade göra allt på samma gång. Plugga, det blir många sena nätter. ofta tillsammans med min fina vän Karla. Vi ritar, bygger modeller, läser. Så pratar vi om allt, dricker te, äter kladdkaka och lyssnar på Johnny Cash också. På golvet sover hundarna. Om det är nån del av mitt studentliv som jag kan bli nostalgisk av så är det denna.
 
Jobb, på MQ i Karlskrona och på ESPRIT i Kristianstad. Flytt från Karlskrona till Kristianstad. Gravid. Kandidatexamen, bebis och hus i Sölvesborg. Plugg med sju veckor gammal Vega på armen. Hemma en termin.
 
Tänker mycket på framtiden. Oroar mig för massa saker. Det mesta tror jag. jobb, livspussel, studier. 
 
Pluggar ett år, tidvis mer än heltid. Praktik i Kristianstad, bestämmer mig för att skriva masteruppsats samtidigt. Bävar lite, men ett litet plus på en sticka väcker en jävlar anamma till liv. BTH har svårt att fixa handledare. Jag får tre månader på mig att skriva en masteruppsats. Jag pendlar, har småbarn är gravid och har en arbetsbelastning på över 200%. I december och januari går allt som i dimma. Jag sover inte så mycket. I januari blir jag kallad till anställningsintervju i Sölvesborg. Jag opponerar uppsatser. Går på intervju. Går på intervju igen. Jag är väldigt gravid och kräks på nätterna. Jag kuggar en tenta. Jag får jobb och gråter av glädje. I mars börjar jag arbeta på Sölvesborgs kommun. I april föder jag barn. Njuter av att vara hemma med barn i fem månader. I augusti skriver jag tenta.
 
Det är september. Fredag den trettonde. Ganska precis sex år efter att jag började i Karlskrona. Jag får ett mail.Tentan är godkänd. Jag har tagit min examen. 

Kommentarer
Postat av: Sofie Ottosson

Grattis!! :D Gud vad du har kämpat! Fattar inte hur du har orkat med allt! Superkvinna är vad du är Hanna! :D

2013-09-14 @ 10:16:17
Postat av: Caroline

En imponerande resume!

2013-09-14 @ 10:20:20
URL: http://min.bakel.se
Postat av: Lajsa

Superkvinna var ordet! Kram och grattis!

2013-09-16 @ 08:59:19
Postat av: Martina

GRATTIS!!

2013-09-16 @ 16:04:00
Postat av: Anna

FANTASTISKT!!!

oj så glad jag blir för dej. men du, även superkvinnor får slappa.

2013-09-16 @ 21:57:08
Postat av: Karla

Skönt!! Du är så himla grym!!!

2013-09-17 @ 11:17:03
URL: http://possibly.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0