Höstkväll
Kom stormar, kom löviga gator och stigar, kom röda bär och svarta, kom regn och rusk, kom soliga dagar och grå, kom kala träd och kom vinande vind. Kom dimma, kom mörka morgnar och kalla kvällars himmel. Kom höst, jag har längtat efter dig.


Nya möbler

Hittade ett rottingmöblemang för barn. Vega fick välja färg. Rött eller gult. Bordet ska få en mönstrad skiva och så ska jag sy dynor till stolarna, fast en liten bit på väg i alla fall. Visst är de fina!?

Benny...


Fredagkvälll och här låg jag och slösurfade när någon kom och tvångsgosade. Kvävd av mops, vila i frid, tack och hej.

I see dead people, typ

Det där med barn och fantasi är ju rätt trevligt. Oftast. Sådär trevligt vid tillfällen som igår då Vega sitter i baksätet när jag kör. Hon pratar lite med "någon" och jag frågar vem hon pratar med. Svaret blir; "med dom där och vet du mamma, dom är arga och säger att det är deras hus och inte vårt att de bodde där först."

Den här hösten

Så som det känns när man sprungit så fort som benen bär och sen stannar. Så som det låter när ett barn har gallskrikit och plötsligt tystnar och det liksom uppstår ett vakuum av tystnad och lättnad. Som det känns när dagen varit lång och stressigt och man kommer hem till ett dukat bord. Så känns den här hösten. Som lättnad och som ro.


Instagram

Det är mest instagram nuförtiden. Till er som tycker jag uppdaterar för sällan här och som inte har instagram, varsågoda.
Oktoberdag

Det är oktober och himlen är mättad med grått. Jag juicar morrötter och letar fram mössor och halsdukar. Förkylning bor här och jag har en fågelunge som sover vid mitt bröst.om natten

Det är natt och jag bär en sovande bebis. Han vaknade, jag kittlade liten mage, kysste liten näsa. Porlande skratt och så de där groparna i kinderna. I bärselens gung somnade han och jag kunde inte förmå mig lägga bort den mysiga, varma. Vi lyssnar på Anna Thernheim och jag plockar lite. 
 
Hon hade sin bästis på besök och beställde tacos. De satt tätt intill varandra och ritade och så pratade de om att bli stora. Jag hoppas de inte tänker ha så bråttom. Att bli stora.
 
På kvällen låg vi i hennes säng och pratade länge fast hon borde sova. Kanske jag också. Fast att få höra om en treårings favoritsaker är rätt häftigt. 

RSS 2.0