Herr obekväm

När jag går igenom bilder jag har på Benny kan de delas in i tre kategorier; 1. Benny sover i konstiga ställningar 2. Benny och barn och 3. Benny ligger obekvämt. Här är ett smakprov på kategori 3. Den skulle även kunna kallas Benny-martyren.


Trendspaning

Kanske borde jag lägga upp en bild på dagens outfit. Kanske kunde det bli en trend med läckande bröst på vita skjortor? Eller kanske kunde den där mjölkspyan som just hamnade på jackan bli något att sprida över modebloggarna? Helst ska fläckarna komma när man sitter på tåget in mot stan så att de kan få glädja många.

Nån dag, när som helst nu, ska jag lära mig att ta med ett ombyte till mig själv. Tänk vad bra.


Vardagsrummet


 
När vi flyttade in fanns det fyra sovrum, ett litet rum som ska bli badrum och en lång korridor på ovanvåningen. Vi rev lite väggar och började renovera rum för rum. En hel del återstår. Två sovrum är hyfsat klara och vardagsrummet börjar ta form. Jag samlar bilder till en tavelvägg och nån gång ska listerna upp..
 
 

Helgen då...

Det här var helgen då mamma kom ner. Då slånbärsbuskarna blommade. Då tulpanerna som jag planterade i gräsmattan i höstas (till min mans bristande entusiasm) slog ut. Då träden blev gröna igen. Och helgen då vi picknickade vid havet och somnade på filten.


Kväll

Hon fick stanna uppe sent. Dricka te och se fransk film med mig och mamma. Till slut somnade hon i mitt knä.

Han vaknade och var hungrig, åt och hamnade sen i matkoma.

Känslan av att vara fast. På ett bra sätt.


Soffbyte

Vi tröttnade på divansoffan och på soffbordet och la ut dem på blocket. Det fanns ingen vidare plan för vad som skulle få inta vardagsrummet i dess ställe, men vi visste att tiden var kommen för divanen att ge sig av.
 
Några timmar senare var de på väg till en rödlockig pojkes första lägenhet och vi stod kvar och tittade på vårt tomma rum. Jaha, sa vi, och knappade oss in på blocket igen och där fanns den; en sextiotalare som ropade på oss. Tyvärr konstaterade vi att det nyss sålda soffbordet i teak skulle passat ganska bra till. Fast oj så mycket luftigare det blev nu...
 
En matta som legat och skämts i ett hörn i källaren fick komma fram och efter att ha skurats med såpa och torkat i solen gör den sig ganska bra framför soffan. Nu ska stereo och möbel till den inhandlas och kanske ett soffbord i teak
 


tyllkjol och tulpaner

Det är bestämda steg och pippitofsar. Tyllkjolar som virvlar, för det gör tyllkjolar. Tulpaner som blommar. Näsor med fräknar. Solvarma kinder och bara armar. Dagar med gräs mellan tårna och lukt av jord. Försommar, vågar man säga det?

 


Cirkus

Mamma, vet du vad vi gjort?! Hon bubblar av glädje och orden snubblar över varandra. Mamma vi har ätit godis och opop (popcorn). Och sen var där en som smakade på eld och åt den och så har jag suttit på en häst!
- såg ni några clowner?
- ja, där var en som fick smäll i rumpan och så skrek han så här - iiiih-....

Vega har varit på sin första cirkus och lyckan är total.

 

 
 

Amningstankar

Jag sitter i hammocken och ammar. Solen värmer i ansiktet och jag gungar med nakna fötter. Jag tänker att jag ska bli mindre duktig. Sänka kraven. Skratta mer. Att jag vill ha rött hår och kläder med färg. Att jag vill fylla min trädgård med blommor och plantera fler träd. Att jag vill resa, flyga över hav och berg och visa Vega hur landskap med moln ser ut. Kanske ska jag sova mer. Rita oftare och kanske köpa en drejskiva.


RSS 2.0