Vega säger

Vi läser Mamma mu och kråkan. Vega pekar på hönsen.
-Mamma jag vill ha såna.
-ok, men det vill nog inte jag ha.
-ok, men då vill jag ha en sån hund.
-men du har ju Benny.
-men aaaah mamma, jag vill ju ha en aaaarg hund!


snart

 
Det är inte så långt kvar nu. Till grönt och till fågelsång. Till barfota och till gräs mellan tårna. Till ljusa kvällar och varma vindar. Inte så långt som man kan tro. Två månader till juni. Marken luktar redan jord som värms av sol. Snart är sunkgrönt illgrönt.
 

Renovering i sista stund

Jag har målat om ett rum. Fast jag vet att jag inte borde. Tvättstuga ska bli klädkammare. Tvättmaskinen har fått flytta ner i källaren och hallen som alltid är överbelamrad ska bli avlastad. Nu ska det bara handlas lite hyllor och fix. Hejdå 90-talstapet hej vitt och så lite naket på det.

 


Glad påsk

En liten påskkärring gick till dagis. Det skulle inte vara prickar och rouge, bara sjal. och dockan. Naken förstås. Glad Påsk på er alla!


Du kan komma nu...

Igår åkte jag till stan för att höra ett litet hjärta slå fort, fort. Sen handlade jag nya blommor på torget. Lilla du det är ok att komma nu. Himlen är blå och solen värmer.


Om fredagen

 
Vi vaknar till sol och droppande tak. Till hopp om vår. Men snö, som ingen beställt, yr på eftermiddagen. 
 
Hon tar en stol till fönstret och säger att hon kan se äääättelångt! 
 
Jag har ont mest överallt och känner mig redo att möta den lilla/e som gömmer sig där inne nu. 
 
Barnet jag trodde skulle komma med vår har fått en tjock vinteroverall nedpackad i sin första väska. 
 

trettioåtta fulla

 
Trettioåtta fulla veckor har gått. En vänlig mamma på Vegas dagis föreslog att jag skulle låna hennes tensmaskin. Väldigt snällt, nu kan jag gå upprätt om jag låter den jobba en halvtimme eller så först. Började föräldraledigheten igår. Ryggen dog i förgår och nu oroar jag mig lite för de där två dagarna den här veckan som Vega inte ska vara på dagis. 2,5-åringar tenderar att vilja ha ett lite högre tempo än mammor som kryper när de ska upp för trappan och kräks i tid och otid, önskar. Som en extra bonus måste vi ta oss till Kristianstad och mvc på torsdag, vilket kan bli lite av ett äventyr som läget är nu. Hela den här slutfasen börjar göra mig lätt aggresiv och jag vet inte riktigt hur många fler som lägger huvudet på sned och säger att det ser så myyyyysigt ut och att jag ska njuuuuta som mitt tålamod pallar med. För, handen på hjärtat, är det nån som verkligen menar det där? 

Hemnet


 
En bit utanför Åhus, ligger den här fantastiska skolan som nu är till salu. Jag skulle inte tacka nej till inredningen heller. Spanar, förutom alla designklassiker, ett gäng tavlor av en av mina favoritkonstnärer- Björn Wiinblad.

Lilla stora

Hon pratar med bebisen genom magen och säger att; du, jag väntar på dig nu. Jag ska krama dig när du kommer. Jag säger att bebisen har tur som har en så fin storasyster.


Kall vinds vår

Vi har en långsam helg. Tvättar fönster för att solens låga strålar ska hitta in. Putsar mässingsljusstakar och fyller hemmet med frasiga tulpaner. Jag rensar bort krassens döda, vita revor från rabbatten för att tulpanernas gröna skott ska synas mer.

Ute blåser storm med kalla vindar från havet. Blommorna, som jag i min våriver planterade i en gammal raketlåda, slokar i kylan. 

 

 

 

 


Illamående och nattvak

Klockan är mitt i natten. Jag ligger vaken och mår illa. Rummet är kvavt och jag öppnar tvärdrag. Utifrån hörs ljudet av fåglar som vänt hem. Idag gick jag över ängen till vårt hus och kände lukten av gräs och jord. Runt körsbärsträdet blommar snödropparna. Vill så gärna att den ska vara här nu. Våren. 
 
Vega vaknar av en dröm och gråter. Jag håller henne i min famn och vaggar och sjunger tills hon somnar igen. 
 
Fast jag kan inte sova. Försöker mota illamåendet på flykt med tankar om sommar. Försöker ligga alldeles stilla för att världen ska sluta snurra omkring mig. Det är en sån natt. Som så många nätter nu.
 
Jag är trött på att vara gravid, men för trött för att bebisen ska komma riktigt än.

RSS 2.0