Nära där vi bor...

...ligger ett gult och rätt så förfallet hus. Att det är på väg att säljas har jag vetat ganska länge, men först nu kom det ut på hemnet. Det är en hel del att göra och samtidigt en hel del charm att bevara. Kanske går jag bort på en visning för det är så fint. Ett minus är att husets närmsta grannar har papegojuppfödning på andra sidan staketet.
 
 
 

Om snart

 
Imorgon opponering. Idag ett spännande möte. Lite som att jag sträcker ut handen och klappar lite på saker jag vill ha. Om bara tentan bli godkänd, opponeringen blir bra, exjobbet blir godkänt och om bara det där mötet tar mig dit jag vill. Då kanske allt löser sig. Fast jag är inte där. Inte än. Sista pluggnatten, sista rycket nu. Sen är det hejdå till 225% arbetstempo och hej livet. Håll tummarna för mig imorn.

slutspurt och lidande

Klockan är kvart i ett på natten. Jag sitter uppe och pluggar för jag vet inte vilken natt i ordningen. Tentan är på torsdag och jag har en dag på mig att läsa in en inte helt oansenlig hög med litteratur. Jag har kommit halvvägs i bästa fall. Kanske är jag för trött för att ro det här i land. Kanske är det nog att jag lämnade in en masteruppsats på 23 000 ord förra veckan. Kanske är det nog att jag skrev två tredjedelar av dem i december. Kanske är det nog att jag jobbar, är gravid och har småbarn men just nu känns det som att jag snubblar på mållinjen. Jag vill ju så gärna ha min examen. Nu. Kanske är det därför som allt verkar låsa sig, som att jag inte ens förstår det jag läser. Jag fick ett litet bryt ikväll, grät en stund, bet ihop och satte mig igen. Tenta på torsdag, opponering på tisdag. 32 timmar kvar tills tentan, oceaner med tid...

Cole and son

 
Det är något magiskt över cole and sons kollektioner. Lite som Alice i Underlandet. Det känns som att ett Narniaskåp skulle kunna finnas alldeles runt hörnet och när som helst kan en vit kanin med klocka komma förbihoppandes. Jag skulle vilja ha den översta i ett helt rum. Det skulle bli för mycket, jag vet, men på ett sådär överväldigande sätt att man blir helt lycklig. Som känslan man fick när man var liten och kom in i en enorm godisaffär eller tivoli. 
 
Jag gillar brittisk inredning, eller snarare så som jag föreställer mig att den är. Lite som den ser ut i kostymfilmer, högtravande och spännande. Jag minns ett hus, helt invuxet med murgröna, som nu är mintgönt med fula, blanka takpannor, men som när jag var liten var fantastiskt. Jag var inne i det en gång. Jag skulle sälja något till skolan och gick nog på mellanstadiet. En gammal man öppnade och redan i hallen såg man genom huset ut på åtomten bakom. Alla möbler var gamla och mörka och det badade i ett särskilt ljus. Jag minns att jag tänkte att det var som att komma in i en annan värld. Det huset har förföljt mig sen dess. Det ligger alldeles nära min svärfars och varje gång jag åker förbi tänker jag med vemod på hur fantastiskt det var och hur de som kommit efter har dödat det. Den smutsgröna färgen som det hade då, under murgrönan skulle jag vilja måla vårt hus med och om jag kunnat skulle jag gärna inreda precis så som det såg där. Jag skulle, om jag inte var så praktisk och rädd för vad murgrönan kan göra med ett hus, låta den växa fritt.

ren vilja och jävlar anamma

Det är sent. Alldeles för sent och jag ska sova. Jag läser till tentan som jag har på torsdag och tänker att allt som behövs är lite jävlar anamma och så fixar jag examen nu. Jävlar anamma, sömnlösa nätter och gråtrötta dagar fulla med plugg och jobb. Januari, vi kan väl vara färdiga med varandra snart?

Promenad

Det sägs att hundar blir glada när man ska gå ut. Det berättas aldrig om de hundar man måste leta upp, väcka, lyfta till dörren och släpa ut. Men de finns, eller nja DEN finns...


Om hemma

Huset har inte hämtat sig från rokaden. Plötsligt och äntligen är vi mitt inne i inredningsfasen. I puffa-kudd-skedet. Tog oss bara två och ett halvt år att nå hit. Nu ser det mest tomt ut och vi letar stora mattor, teakbord, tavlor och taklampor. I helgen loppishandlade jag två nya mässingslampor och glödlampor från Claes Ohlsson.

nattpyssel

Jag fastnade med pennorna ikväll. Har ett block som bara är mitt och som ska bli fullt med mönster. Nu är det bara ett gäng halvfärdiga. Jag ritar så länge det är kul, sen får jag en ny idé och kör på den. Det är roligast så. Kanske blir det klara sen, kanske inte. Men hr är några.
 
 
 

om lördagen

Vi har flyttat runt möbler här hemma. Lekt hela havet stormar med soffor, mattor och stereo och nu är inget rum sig likt. Kanske har jag kånkat lite mer än jag borde och kanske har vi lite för många projekt på gång samtidigt. Fast det är så roligt.
 
Idag blev jag färdig med förarbetet med trappan och Vega och jag gick ut medan Johan målade. Vi kan kalla det gravidanpassning light. Så, medan Johan slet med klibbig lackfärg och pensel som tappade strån så fikade vi på stans bästa fik (jodå det finns fler än ett fik i Sölvesborg) gungade på lekplatsen och handlade godis.
 
Textraden jag hade på hjärnan var "it's such a perfect day, I'm glad I spent it with you", Benny som efter promenad blev lämnad i trädgården och missade fikat nynnade nog mer på "don't leave me this way, I can't survive", eller i alla fall lät det som att han kände så när han ylade lite och på grund av dåliga erfarenheter av kombon honom och färg inte fick komma in heller.
 

nyårsdagen

Vi vaknar till resterna av en fest. Koppar med intorkat kaffe. Stolar vid fönstret för bästa raketutsikten. Leksaker på golvet och borden. En dotter som sovit i sin svarta paljettklänning och rosa pyjamasbyxor. Klänningen, igår ville hon inte ta på den, idag får jag inte ta av den. Välling framför Rasmus på luffen.
 
Jag städar ut julen. En gran med mer barr under än på. Putsar bort små, kladdiga händer från fönsterrutorna.
 
Vi går en långpromenad i en gråblöt skog. Snart ska vitsippor blomma här. Snart ska alla blöta löv försvinna, men idag är här tyst och grått. Jag plockar blåbärsris och ropar på en hund som alltid går passgång. Vi säger inte så mycket idag och alla sover middag. Det var en fin kväll igår och jag hoppas det blir ett fint år i år. 
 
Gott Nytt År till er alla!
 
 
 

RSS 2.0