Partly Cloudy

Se den här. Supersöt! Tack Liza!

Fröken nej

Vanligaste svaret här nu är neeeej eller lägga sig på marken och skrika neeeeeej. Några exempel som utlöst detta idag.
-kom Vega så byter vi blöja.
-vill du bada?
-kom så går vi ut med Benny.
-akta så du inte trampar i Bennys kiss.
-så, nu åker vi ruschkana en gång till sen går vi hem.
-maten är klar, kom så äter vi.
-släpp Bennys svans.
När tålamodet tar slut träder speciallösningar in. Idag fick hon bada i badkaret med gummistövlar. Väldigt effektivt kan meddelas. Imorn dagis!

måndag och feber

Hon är sjuk igen. Jag är hemma och vet inte hur jag ska hinna läsa allt jag måste. Bestämmer mig för att det får lösa sig, fast inte idag. Hon väljer kläderna själv. Helst vill hon ha de röda gummistövlarna också, det vill hon jämt. Fast de är två storlekar för stora och jag är rädd att hon ska trilla.  Vi går till lekplatsen och  åker rutschkana om och om igen. Mer säger hon. Mer mamma.
När vi kommer hem har febern stigit igen. Hon lägger sig i soffan och ser på Pippi och jag bakar med P1 i bakgrunden. Sista stunden står hon intill och leker med vatten.
Eftermiddagen tillbringas med med vännerna i huset här intill. Det är en av de bästa sakerna med att bo där vi gör. Vi har väldigt fina grannar. En hel drös av dem faktiskt och många av dem har barn i Vegas ålder. Bilden är tagen strax innan hennes bästis Seth väcker henne.

om fint och fult och inspiration

Tänkte skriva om inspiration. Om hur fint behöver fullt för att bli spännande. Om att Norrköping är inspirerande med alla sina kontraster, men att Gränna och shabby chic är frustrearnde tråkigt i all sin förutsägbarhet och brist på personlighet. Fast Gränna är vackert blir det hämmande på nåt sätt. Att skitiga fasader och nån ful lampa behövs för att trigga fantasin och göra det mer inspirerande och äkta. Här är några bilder jag gillar, som inspirerar. Norrköping och Karlskrona, om ni undrar.

KONY 2012

Se det här och sprid!

vattenlek

En skogspromenad med lös hund och sovande barn.
Snart, alldeles strax ska vitsippor blomma här.
Fast ännu är allt dött och grått.
Hon hämtar pallen i badrummet.
Skjuter den mödosamt och målmedvetet framför sig.
In i köket, bort till vasken.
Säkert en halvtimme står hon alldeles själv och häller vatten i glas och små mått.

lördag

Det är grått, småduggigt och lite blåsigt idag. Perfekt väder för loppis. Vi åker ut till en gammal skola som rymmer det mesta. Hittar ett skrin med de minsta intartiabitarna, perfekt som smyckesskrin till Vega. 20 kronor, nästan gratis för en himla massa jobb. På nästa loppis hittar jag fem glas till Vega och en byrå till badrummet. Nu ska vi rita lite innan vi drar på middag hos några kompisar.

Kommentarer

Flera har påpekat att det inte går att kommentera, jag tror jag har kommit på anledningen. Blogg.se har app som är tämligen värdelös och om jag lägger upp inlägg via iphonen så funkar tydligen inte kommentarsfältet. Hädanefter blir det bara datorinlägg alltså...

Apfeber

Det råder apfeber här. Nicke nyfiken är storfavorit. Alla stycken utan apa ska hoppas över. Försöker vi oss på variation blir vi strängt tillrättavisade med en bestämd blick och ett argt APA! Det finns egentligen bara ett alternativ Djungelboken och jag vill ju va som du.


Hejdå måndag

Jag sitter i tvättstugan. På golvet, lutad mot väggen. Ska hänga tvätt, men är för trött så jag fastnar med tidningar och slösurf på mobilen. Vi har haft en superdag. Johan har varit ledig och hela familjen har varit på kulturhus och badhus sen stack fröken V och jag på loppis och lekplats och hej vad det går med en 20 månaders!


Grillpremiär

Vi går långpromenad i solen. Tar fram grillen och utemöblerna. Grillar korv och läser bok ute. Det är nära nu. I ett undangömt hörn i trädgården har vi tussilago som redan skjutit upp sina knoppar. Våren, du stannar väl nu?


Helgen som kom på skam

Det blev inget Linköping för oss den här helgen. Vi som hade längtat så. Skulle träffa hela min familj, fira systerdöttrars födelsedagar och systersons dop. Vi kom till Alvesta och det är fy skam. Det regnade, blåste kallt och förutom oss var det några hundra till som ville norrut. Några hundra till utan barnvagn, 20 månaders dotter och hund. Med andra ord, vår chans att komma med bussarna kändes obefintlig. Så, ett paket russin, några kardemummagifflar, en banan och en torr fralla (inte undra på att Benny tiggde allt vad han förmådde av paret intill med köttbullebaguetter) bestämde vi oss för att vända hemåt.

om torsdagen

Det blev en dag med en kall morgon och snö som ingen hade beställt. Jag vaknar alldeles för tidigt och städar undan efter middagen med vännerna dagen innan. Det är kallt och jag undrar var våren tog vägen. Kände den inte hur välkommen den var? Då vaknar Vega, tänk att ett yrvaket barn med sovruffsigt hår och kramiga armar kan väga upp vad som helst. Vi kryper ner en halvtimme till, gosar och tittar på youtube på mobilen medan marsmorgonen ljusnar. Jag lämnar på dagis och går hem för att plugga. Benny bäddar i sängen och idag får det duga så.

Dagens höjdpunkt...

....trycka på dörrknappen i Åhlénshissen.


Nya byxor

Igår gjorde jag äntligen något åt byxkrisen på Vegas hylla och hittade på ett nytt mönster. Alltid en chansning, fast jag blev ganska kär i de här, så nu blir det nog ett antal till.

Om snödroppar

Hemma fortfarande. Klättrar på väggarna. Trött på att ha ont. Trött av att ha ont. Bättre idag dock. Talade med en vän jag saknar. Såg en stig jag glömt. Grannen kom över med Snödroppar. Jag planterade dem så att jag kan se dem från matrummet. Hennes trädgård är så fin, alldeles full av lökar, rosor och fruktträd. Vår är mest bara tom, en kal mur runt en gräsplätt, och jag längtar efter att få förändra den.


sjukstuga

Vega är hos sin farfar och hans fru. Hon är där för att jag har haft ryggskott i en och en halv vecka och samtidigt prickat in influensa och sen en omgång av feber på 39 grader med frossa och allt. Inte helt lätt att ta hand om en ett och ett halvtåring som gått från influensa med kräk till dubbelsidig öroninflammation till att vilja leka, busa och klättra, när man själv bara vill dra täcket högt och sova och när varenda muskel gör ont. Vega åkte i tisdags och Johan hämtar hem henne idag. Först saknade jag inte ens, bara njöt av att slippa ta ansvar, men igårkväll satt både Johan och jag och tittade på bilder och tyckte det kändes väldigt tomt.
Benny klagar inte på lugnet
Gick en runda igår och hittade de här. Kan vi bestämma att det är vår nu?

RSS 2.0