Ölands djurpark

 
    Vi åkte till Ölands djurpark och tog med oss en attraktion dit. Benny. 
 
De här killarna kommer att berätta om mötet för sina barnbarn. Benny har redan glömt dem.
Däremot kommer han aldrig att glömma spöktåget, sagoladet (trots chocken av att se tomten som tappat huvudet), pariserhjulet och tåget som går genom hela djurparken. Det kommer han att skyta med för alla. Det kan vara svårt att se entusasmen när han gör sin bästa saccosäckimitation, men han är nöjd med dagen. Kanske mest nöjd med att ha hittat ett tappat mariekex utanför aphuset och minst nöjd med mötet med getflocken.
Vega lägger nog sina röster på aporna, karusellerna och glassen.
och minst nöjd med beslutet att åka hem.
 
 
 

vardag

Vi går i ljuset som silas genom ekarnas kronor och hon springer i gräset.
Vinden luktar Schersmin och jag sätter små kvistar överallt.
och kanske är lycka att ha en egen hund.

uppdatering...

Det är glest mellan inläggen. Igen. Vet ni, jag har fått förlängt. De vill att jag stannar på praktik till oktober-november nånting och vad det verkar ska jag få skriva uppsats samtidigt. En liten delalj är att jag kommer att få en arbetstid på 200% i och med uppsats, jobb och en kurs som flyttades om när jag var mammaledig. En detalj bara. Fast vad gör det när det är en begränsad tid och när det är saker som är roliga? Dessutom slipper jag ju ta csn och det är ju bra.

Morgonstund har Benny i mund

Inget konstigt alls, bara en helt vanlig morgon på väg hem från dagis. Alltså utan barn...

hemma


Det är inte ofta jag visar bilder på utsidan av huset och det har sina skäl. Blå-rosa skäl. Föreställ er en annan trappa, en annan ytterdörr, en fransk balkong och framförallt en helt annan färg. Ge det några år bara.

vi är här nu

Det tog ett tag att komma hit. Vi fick färdas genom mörker och kyla och ganska mycket vatten och gråtoner. Fast nu är vi här. I shortstid. I barfota-med-sand-mellan-tårtid. I varmvind-mot-kindtid. Mitt bland rosenfärgade skymningar och blommade schersminbuskar. Vi är här och det är väldigt fint.

radhus i Karlskrona

En kompis i Karlskrona säljer sitt fina radhus. Se mer här.

dagar som springer...

 

Det har gått nästan en vecka sen jag skrev här
och två sen de här fotona togs.
Jobbet har kommit igång och roligast av allt är att jag får skissa och fundera på gestaltning
.
.
Och jag som i början av veckan sa att jag minsann inte skulle ta hem jobbet,
frågade samma kompis idag om hon kunde ta med mina ritningar hem.
Ni förstår, jag vabbade idag och kanske kan jag rita sen...

hej sommar och hej jobb!

Det har varit en intensiv tid med väldigt mycket skola. Kanske inte så konstigt eftersom jag har läst på 125% de senaste månaderna. Ett tag var jag osäker på om jag skulle ro den här terminen i land med allt vabbande och all litteratur, så nu känner jag mig riktigt duktig. Imorgon börjar jag jobba som planarkitekt. Det är bara en sommarpraktik, men väldigt roligt att få jobba med det jag är utbildad till och på det kontor jag helst vill vara.

RSS 2.0