om nattning

Johan är på svensexa, den andre på två dagar. Vega och jag hade också planer, fast de ändrades, så vi blev hemma. Jag gör en insats och lagar barnmat i storkok och fryser in. Vega leker för sig själv och det är skönt, för jag hinner lite då. Sen går vi i skogen och när vi kommer hem tänder jag ljus i badrummet och vi badar tillsammans tills vi ser ut som två russin, och jag bestämmer att det är dags för det lilla russinet  att sova. Det har varit långdragna nattningar här ett tag nu (en förklaring till varför bloggandet legat på is...). Hur trött Vega än är vill hon bara leka när jag lägger henne och om jag tvingar henne att ligga skriker hon en evighet. Så den långa promenaden och badet var en del av nedvarvningen ikväll. I mataffären häromdagen stod en dam framför mig i kön. Hon tittade på Vega och vi började prata. Får du sova på nätterna frågade hon efter en stund. Nja, sa jag, lite oroligt nu, svårnattad men sen sover hon nästan hela natten. Det går i perioder det där, sa hon. Jag är så gammal att jag hunnit med både barn, barnbarn och nu barnbarnsbarn, så oroa dig inte du, sa hon. Hon sa det i förbifarten och hade säkert redan glömt det när det var hennes tur i kassan, fast just där, just då gjorde hon min dag lite bättre bara genom att bagatellisera det som jag tyckte var jobbigt och genom att förklara det som en period (alltså något som inte berodde på mig och som dessutom var övergående). Så lite som behövs för att göra en småbarnsmamma lite piggare.

hustankar

Huset

Välkommen in

Vardagsrummet

Köket

Här kan ni sitta och titta ner mot Lyckebyån

Det är nånting med de här bilderna. Huset är till salu och jag är inte det minsta köpsugen, men det är något annat. En  sorgsenhet och en känsla av att det är slut. Vsst får man den där dödsbokänslan ibland när man  tittar på hemnet? Som att ett helt liv finns lagrat i väggarna, men nu är det bara det här som är kvar. Väggar med tapeter som någon valde för några årtionden sen. Golv som börjar bukta och kök som de nya ägarna kommer att riva ut. De blommiga tapeterna kommer att målas över med vit färg klatch klatch och se vad ljust och frächt det blev. Och det kommer att bli fint och nya barn kommer att leka och nya par kommer att säga, titta nu blommar rosen igen. Det är bra, jag menar inget annat, fast jag kan inte låta bli att fastna i bilderna och undra vilka som bodde där innan.

om livet


I fredags tog vi ett sista farväl av en vän. Mindes fina sommardagar i skärgården och hennes omtanke och värme. Tänkte på livet och hur det tar slut, bara sådär. Prästen sa att kärlekens baksida är tomheten och jag tänkte att det är fint att dö så älskad. Fast annars är döden inte fin alls, bara hemsk. Där inne i kyrkan stod Vega utan stöd, länge, stadigt och när vi kom ut sken solen och allt var sådär vackert som det bara är en dag i maj. Det var livet och det var döden. Samtidigt och intensivt.

om skogen, landet och vinken

I helgen ska rädisorna skördas och nya sås. Tänk att det redan är något som är färdigt! Ryggen är nästan helt bra nu och jag njuter av att ränsa ogräs och gå ut i skogen. Jag tror att världen skulle vara lite trevligare om fler fick gå i nyutslagna lövskogar med mops och barn lite oftare. Skogen är hjärtskärande vacker nu och med just mops och barn blir promenaden lite långsammare och lite mer upptäckande. Jag går med ansiktet vänt uppåt, det är något magiskt med trädkronor oavsett årstid. Vi känner på blommor och försommarblad, blåser maskrosbollar och hon skrattar när de små fallskärmarna flyger iväg. Och så pekas och vinkas det. För första gången såg jag henne titta på sin skugga och efter en stund fick den en vink. Man vill ju vara trevlig liksom.

med lite rakare rygg

Ryggen är bättre fast Johan bär ner Vega för trapporna innan han går till jobbet och jag bäddar på soffan. Den enda som fortsätter sova är Benny. Han äter, hämtar sin nalle och lägger sig för några extra timmars skönhetssömn. Och Liza, nu har jag äntligen hittat en plats för den fina brickan jag fick. Kaklet jag lovade, här kommer en kik, köket i övrigt är dock fortsatt tokfult. Planen är nya hantag och en attans massa färg. 

om vaxkritorDet regnar ute. Jag har alltid tyckt om regn. Vi ritar med vaxkritor. Jag ritar träd. Vega är mest intresserad av att välja kritor och kasta dem på golvet, fast lite ritar hon också. Min rygg gör mig galen. Gör så ont att jag får krypa. Johan stannar hemma med oss och det är mysigt. Vi tittar på matiné och käkar godis. Imorgon ska vi på tiomånaders läkarkoll med Vega och jag hoppas han har lite tid att titta på mig också. Nu reprisen av trädgårdsfredag.

snusfint

Gul CloverkepsBrun CloverklänningGul mockasin från NowaliBlå CloverkepsMarinblå/brunrandig klänningMarinblå/brunrandiga leggings

Jag fortsätter på klövertemat och visar kläder från Deerdot. Fint som snus helt enkelt!


FotograferingSitter i soffan och tittar in mot Vegas rum. Skulle vilja pyssla där idag, men har ryggskott. Hur snart kan det vara borta, imorn? Det kom igår och jag går omkring som en vandrande ostbåge. Jag som köpt spackel och allt. Så, istället för renovering kollar jag igenom lite bilder en fotograf, som ville ha bider till sin bildbank, tog på mammagruppen häromdagen. Vet inte hur gärna resten av gruppen vill finnas med här, så ni får nöja er med oss. Som tack får vi vars två förstoringar, jag har bestämt mig för den första och kanske den andra uppifrån, vad tycker ni?

Johanna.B

Klöverbricka Grön

Klöverbricka Gul

Grytunderlägg Miniklöver Svart

Jag har visat Johannas fina saker förut, men blev påmind om dem häromdagen och vill tipsa nya läsare. Jag älskar det här retromönstret! Ni hittar hennes saker här och hennes blogg här.

Barnrums arbeteUnder det superfula klickgolvet gömde sig två olika trägolv och skarven efter en gammal vägg. Som en liten bonus fanns rester av ett gammalt linolumgolv. Får se när vi tar nästa steg, men så här ser den oförskönade verkligheten ut nu.

MidnattstankarVi har maskrosfläckar på knäna. Det blommar överallt och jag ränsar ogräs i trädgårdslandet. Johan är på jobbresa, så jag passar på att riva bort det där golvet som han tyckte vi skulle vänta med. Bästa grannen, också mammaledig, kommer förbi och hjälper till (Karoline, ser du hur jag lägger över lite skuld på dig:)?). Snett över gatan skyfflar grävskopor ner det sista av den arkitektritade trädgården i containers. Huset åker vilken dag som och ett nyfunkis kommer i dess ställe. Jag gillar gamla hus. Jag gillar uppvuxna trädgårdar. Jag gillar sällan nyfunkis (däremot gärna gammal funkis). Men jag hoppas att detta är en av de där sällangångerna. Jag river ytterligare ett lager tapeter i Vegas rum. Badar barn, gosar och funderar på det där med positiv förstärkning nu när det ska bankas och pillas på allt. Funderar också på mina formuleringar. Märker att jag säger "vi" mycket. Typ Nej, Benny VI äter inte bajs, Nej, Vega VI badar inte i Bennys vattenskål. Vadå vi, måste jag påminna mig själv om att inte äta bajs eller bada i vattenskål? Nu ska jag krypa ner och sova intill min dotter och lyssna på åskan och Bennys snarkningar. Imorn kanske ni får se resultatet av kaklingen och golvrivningen. Attans vad bra  jag är på cliffhangers.


en måndag

Jag planterar om små plantor i bunkar och lådor. Ställer dem överallt. Fyller fönsterkarmar och matbord, bär omkring brickor och flyttar till soliga lägen. Blir det bra så här, frågar jag det spirande gröna. Jag bakar kladdiga chokladmuffins och äter alldeles för många och så en till. Vega hittar tidernas gömställe och försöker få smaka kaka. Och Clematisen jag trodde jag dödat har kommit upp igen och hälsar att den aldrig kännt sig yngre, eller mer redo för sommaren. Och äntligen kom den där kaklet upp och vi kan knappt vänta med att foga.

Badrum

Det nedersta badrummet har jag visat innan. Ända sen jag såg det har det klängt sig fast och poppat upp så fort jag funderat på hur vi ska göra med badrummet här hemma. Jag gillarverkligen den här tapetgrejen.Badrum som är kaklade till hälftenoch sen tapet. Tråkigt nog verkar dagens badrumstapeter inte vara fullt så färgsprakande. Hur som  helst, det övre hittade jag idag och om vi bortser från bidén, så är det kalas!

Hemnet

Härlig lekvänlig tomt

Pampig entrétrappa

Braskassett för mysiga kvällar

Läckert vardagsrum med fantastiskt ljus

Kök med vy mot matsal

Surfar rundor på hemnet. igen. Bästa hemma-hos realismen som finns. Fasa och inspiration i en salig röra. Och så undrar jag hur någon har råd att handla hus i Stockholm. Det här huset är visserligen finfint, men knappa sju miljoner?! Se mer här och inspireras och kanske avundas PEZ-samlingen lite du också.

datorns väg mot undergång

Nästa år ska jag skriva min masteruppsats. Då ska jag bara använda lååånga ord och helst inga €-tecken, kanske lever datormusen då. Tack Vega och Benny för all kärlek och omtanke ni ger min dator. Och förresten, det röda skåpet och stereon ska inte hänga ihop på sikt, det är bara ett tillfälligt förhållande som ingen pallat avsluta. De ska flytta ut från matrummet också, men det klänger sig kvar. Typiskt.

Norrköpingspärla

Kök med matplats

Vardagsrum

Hall och entré

Hall

Vy mot sovrum och kök

Jag fick ett tips om den här lägenheten och visst är den fin! Dessutom ligger den i Norrköping, vilket i sig är en trevlig egenskap. Norrköping kan vid första anblicken verka ruffigt, men om man blundar lite för att stadens handelscentrum består av fyra tämligen osexiga gallerior, så är det minsann en pärla till stad! Jag grät både en och två gånger när jag flyttade! Hur som helst kika vidare på lägenheten här!

SkåpsfetishJag är ingen pedant, på vissa områden kan man nog säga lite slarvig, men det finns några saker som väcker en inre ordningsman. Köksskåpen till exempel. Jag tror att det är min glas- och porslinsfetish som dras till sin spets här och jag tycker verkligen det är kul flytta runt och piffa. Därför blev jag så glad när min fina vän Anna gav mig de här hyllbanden. Titta vad fint!

Benny BenmjölEtt misstag som skulle visa sig bli ödesdigert för trädgårdslandet och senare resultera i begränsningar av Bennys egentid ute.


Tulpanfält

Kaleidoscope: Tens of thousands of tourists have flocked to catch a glimpse of these spectacular quilted farmlands before they are cut and sold to florists and supermarkets around the world

Vi skulle åkt, för nån gång vill man ju se alla de där tulpanerna. Nån gång vill man mätta ögonen med så mycket färg att det nästa gör ont. Nån gång, fast inte i år. Men visst är det vackert och nästan lite overkligt?! Du hittar bilden här.

Blocket

Glasveranda, gamla fönster och spegeldörrar

Glasveranda, gamla fönster och spegeldörrar

En annons på blocket som väcker habegär. Kan man inte trycka in en glasveranda lite varstans? Kolla vidare här.

Fina vänner grillar korv tillsammansFina vänner har kommit och åkt. Korv har grillats. Majbål (eller ja, rishög med en brinntid 5 på minuter) har beskådats, parkens lekplats har testats, loppisfynd har fått följa med hem, nagellacksutbudet har gåtts igenom, barn har badats och Benny har varit kung på lekplatsen. Vega sover som en stock, Benny hör inte ens när jag ropar att han ska få leverpastej och Johan och jag mest bara är. Hur är er helg?

RSS 2.0