födelsedag


Idag fyller jag år. 29 till antalet och jag vill bara säga att jag är tacksam. Tacksam för allt jag har och för min familj och mina fina vänner som skickat blommor och kort, kommit med paket och ringt. Tänk vilken tur jag har som har er. Kram och tack!


huset säger välkommen
 
i taket i Bennys skrubb hittade vi ett meddelande. Trevligt.


här nuPlanen för veckan är att kakla köket, men annars inga stora projekt på gång. Så eftersom det kommer att dröja innan det händer något stort så lägger jag upp lite halvleks bilder. Igår tröttnade jag på rivna tapetväggar och hängde upp varenda tavla jag kunde hitta och sen bestämde jag mig för att det blev hippt och att rivna väggar är helt rätt 2011. Ser ni listen  i taket, där gick en vägg, den ytterst charmiga korridorren som försvann när den rev syns på första bilden. Lägg också märke till hur nära den andra väggen var trappan.


Hemtenta inlämnad

Igår gick jag, som sagt upp klockan sex, efter en ganska sömnlös natt. Sov en timme på eftermiddagen, sen pluggades det så mycket jag bara orkade tills jag lämnade in hemtentan vid två idag. Det blir ganska splittrat att plugga med en åttamånaders. Hela veckan har varit klängig och jag har gjort mitt bästa för att både Benny och Vega ska få toppendagar och sen har jag försökt plugga på kvällar och nätter. I natt hade jag mycket kvar att göra och Vega var mammig. Säkert tre timmar av natten gick åt till att trösta, gå omkring i huset och titta och känna på saker, byta blöja, sjunga och när inget hjälpte blev det en amning och senare en flaska välling också. Det är verkligen gnälligt och klängingt för tillfället och det kändes lite som en omöjlihet att få in den här tentan, så nu håller jag alla tummar och tår för att jag är godkänd och så tänker jag sova i helgen. Mycket.

vår vårare vårast

Vega vaknade halv sex och var superpigg. Själv kände jag det mer som att jag skulle dö om jag tvingades gå upp nu. Vilket jag ju gjorde. Gick upp alltså, inte dog. Även om jag tror att jag dog litegrann eftersom natten hade innehållit attans mycket mer hemtenta och barnskrik än sömn. Sen undrade jag lite hur mitt barn kunde bli så här morgonpiggt. Vem av oss bar på den ytterst hemliga genen? Eller kan nån vänlig själ säga att det är en fas. Innan klockan nio hade jag städat huset, bäddat, plockat upp och ner i diskmaskinen, lagt i en maskin tvätt, sorterat tvätt, vattnat blommor, matat barn, lekt och bytt inte mindre än tre bajsblöjor. Och var fortfarande lite bitter över den uteblivna sömnen. Fast sen bestämde jag mig för att släppa bitterheten, måla naglarna gröna och gå ut och titta på våren istället. Vega var pepp. Benny ville väl inte gå ut mer än nån annan dag, men följde med utan större protester, efter att jag lovat att marken i skogen torkat upp och att han inte skulle bli skitig. Och vår hittade vi så mycket att vi kunde stanna ute och äta utan att frysa.

Chopin och Backsippan


Snart är vi där i ljuset och den där intensiva grönskan. Snart. Nu pluggar jag och det går framåt. Sakta, men framåt. Jag börjar må lite illa av lukten av torvkrukorna, som numera bor i mitt arbetsrum, och så ler jag åt Backsippan och tänker på klassens värsting Henrik som på mellanstadiet frågade vilken fridlyst blomma som var min favorit. Vet inte, sa jag, men han tjatade så jag sa att det kanske var Backsippan. Några dagar senare smög han upp ett skrynkligt papper ur väskan och gav det till mig. Jag vecklade ut det och där låg en pressad Backsippa. Jag tyckte det var döööpinsamt och smulade den stackars blomman i vinden och så var det med det. Stackars Henrik och stackars blomma och stackars mig som måste läsa tråkböckerna. Och just det Chopin, det blir inte mycket vackrare än så det kan inte ens ett alldeles för mjölkstint högerbröst och en trave trist studentlitteratur ändra på, så är det bara.


TentaångestNi kanske minns att Vega bara var 7 veckor när jag började plugga heltid i höstas. Jag fixade en stor kurs som gick på halvfart över hela terminen, men fick en omtenta på en mindre kurs. Inte så konstigt kanske och det hjälper ju inte att jag är hopplöst ointresserad av ämnet. Hur som helst kom omtentan samma vecka som vi hade namngivningsfest för Vega och jag hade massor att fixa med, så den sköts upp. Till nu. Usch och fy och blä. Ämnet är inte det minsta mer spännande nu. Urbanteori och flumflum. Inte blir det lättare av att barnet för tillfället är som den där fågeln i kalle på julafton, ni vet den som är överallt. Fast fågeln håller inte på att få tänder och är jättekinkig och förmodligen kryper den inte in under stolen och fastnar där så att man får dra ut den gråtande. Därav nattplugg (precis som att det aldrig hände innan...) Så tulpaner och hortensia inhandlades i desperata försök till motivation. Snart klar med första frågan, all peppning är välkommen:)!


Några FÖRE och EFTER


Mitt i renoveringskaoset


En del kvar att göra, flytta bumlingen och kanske hitta matta, men lite skillnad i alla fall.


Bröstpanelen var det första som åkte, den revs samma dag som vi fick tillträde. Johan installerade stereon, jag rev sen började vi hämta möblerna. Väggen med valvet var täkt av nån sort puts och har rivits och byggts upp igen. Det syns inte så bra, men det är muffins och köksredskap på tapeten...


Bordet är mitt senaste blocketfynd. Jag har för mig att antingen farmor eller mormor och morfar hade något i den serien, stämmer det nån som minns?


Färgerna var mycket mörkare i verkligheten.


Samma rum, annan vinkel, andra färger...


Vegas rum
Nu har jag precis budat hem två rullar av den här tapeten från tradera. Min plan är en fond, eller möjligen ett sovhörn, i Vegas rum och jag tror det blir finfint.


trädgårdstankarSå, våren har kommit och solen lyser obarmhärtigt in genom förnsterna, som inte alls är rena längre trots mitt idoga fejjande härom veckan. Jag har dock sett att spindlarna har vaknat till liv igen, så fönsterskiten får vara där den är. Basta. Istället går vi ut i trädgården och inspekterar de 850 kvadratmetrarna. Vi hittar mer mossa än gräs, mer gropar än jämnhet och så ett gäng risiga buskar och ett halvdött äppelträd. Men vad gör väl det när vi har en så här charmig lekstuga?! Familjen som bodde här innan hade tre trädgårdsmästare: Leonberger ett och två samt en liten vallhund. Leonbergerna har tydligen inte varit så populära på området och har tagit ut sin sorg över det på trädgården och lite på lekstugan. Ser ni Disneybetten på det stackars rucklet, det skulle ha tagit Benny ett halvår av intensivt gnagande för att åstadkomma något liknande. Eländet ska ut på blocket, tillsammans med en del annat som vi borde bett säljarna ta hand om. Förresten, nämde jag att insidan av lekstugan är täkt av plåt, hundarna hade tydligen släpat ut masoniten och tuggat sönder den. Undra varför grannarna tyckte det var lite obehagligt när hundarna hoppade över staketet? Hur som helst begav jag mig till interflora häromdagen och shoppade frön och annat. Planen är odlignslådor. Jag köpte tomater, två sorter, brysselkål, mest för att den ser så fin ut när den växer och för att det stod odlingssäker på förpackningen. vet inte om det betyder att alla frön gror eller att den är lättodlad, men det kändes ändå övertygande. Sen fick det bli en påse Kronärtskockor också, för att det är gott, plantan är snygg och för att jag ville testa något som skulle vara svårt. De där torvkrukorna skulle kanske ha försetts med en varningstext typ luktar-tokilla-och-ska-nog-inte-stå-i-sovrumsfönstret-även-om-husets-enda-breda-fönsterbräda-finns-där, fast äsch, de ska ju bara stå där i typ en månad eller så, man vänjer sig. Eller? Kanske får de flytta till mitt rum redan imorn.


Sköna hem en oskön dag


Igår trillade den ner i brevlådan, senaste nummret av sköna hem. Ungefär samtidigt trängde sig ett distink illamående på och jag la mig tidigt. Idag har jag mest sovit och försökt underhålla en åttamånaders däremmellan. Vegas grej för veckan är att hon ställer sig upp, mot något, och sen stapplar några steg och gråter för att hon inte kan sätta sig igen. Förra veckan löste sättandet sig av sig själv, måhända ofrivilligt men ändå. Kvällen tillbringades i soffan, med tedrickande man, snarkande mops, brasa, kardemummabullar och Sköna hem. Satan i gatan vad fint det här hemmet är, färgerna är starkare och finare i tidningen dock. Det där överkastet är från HM home och jag vill ha! Kanske kan det få väga upp att Johan lagt in sitt veto mot att just den nyansen som väggfärg i sovrummet. Jaja klicka in på Sköna hem och kolla mer.


dymoberoende

Hade tänkt lägga in lite före och efter bilder på renoveringen, men väntar lite med det. Ska hänga lite tavlor och lampor först. Men misströsta icke, bilder på ett överambitiöst och måhända helt omotiverat sidoprojekt kommer istället. Hela tronföljden, från Gustav Wasa till idag ska upp på toadörren i källaren. På nåt sätt känns det rätt.det kan mycket väl vara så att det kommer att ta ett tag att göra klartfast med lite hjälp så


Under trappanUnder trappan har vi en liten hörna. Förra ägarna använde den som arbetsrum och fram till idag har bordskivan suttit kvar, uppskruvad på väggen (listen som sitter kvar ska bort så fort jag fixat verktyg till det) och hörnet har använts till förvaring åt alla renoveringsgrejor. Stökigt värre, med färgburkar, tapetlim, penslar, golvpapp och ALLT annat. Idag gjorde jag äntligen slag i saken och fixade ett myshörn till Vega istället. Den där sängen använde vi i alla fall inte i sovrummet, eftersom hon sover mellan oss. De två tavlorna längst till vänster har jag målat för längesen, fågel Fenix i taket var en del av mitt specialarbete i gymnasiet. Hans mage och näbb är målade med nagellack, det gick åt en del vill jag minnas. De andra tavlorna och tallrikarna är loppis och present. Sängen sov jag och mina systrar i för typ trettio år sen och påslakanet har jag sytt av ett gammalt från loppis, mjukast och finast så. Barnet är från 2010.


Tinnar och tornDen där prinsessåldern, jag tror aldrig jag riktigt lämnade den. Tinnar och torn gör mig fortfarande lite knäsvag. Minns att Johan lovade bygga ett torn om huset vi köpte inte hade det. Så kanske kommer det ett som svajar i vinden när jag minst anar det (ni ser vilka höga tankar jag har om min mans snickarfärdigheter). Eller inte. Kanske lika bra, för vad ska jag med ett torn till när allt kommer kring. Jag bodde i ett vattentorn ett tag, och det var ganska trevligt, men jag antar att jag har fått min del. Statistiskt sett bor folk nog inte i mer än ett torn under sin livstid. Om ens det, så jag får väl vara nöjd. Fast ibland ser man såna här hus och då klappar hjärtat lite extra. Kika vidare här om ni vill. Känns lite som att renoveringen dog halvägs dock, eller vad säger ni? på tal om renovering så har det hänt en hel del här. Jag har varit lite låg några dagar och klättrat på väggarna. Sökt jobb på varenda ställe jag kan komma på och haft lite ångest över att fortsätta plugga i höst. Men imorse kändes allt annorlunda. Jag vaknade vid sextiden av att Vega stod lutad över mig eller ja snarare tryckt ansikte mot ansikte, log och sa ahiii aaaaao, vilket jag tolkade som godmorgon och jag kände mig alldeles uppspelt. inte bara för ahiiiet och aaaaoet, utan också för att snickarna skulle göra färdigt listerna idag. Tänk så mycket några brädstumpar kan göra! Nedervåningen börjar nu se riktigt fin ut. Kvar är att ge köket ett ansiktslyft. En total köksrenovering får vänta några år till, men färg och kakel finns i planerna och kommer nog att göra underverk tills dess. Ja och så ovanvåningen och källaren förstås. Dagen fortsatte sedan med två skogspromenader och en trerättersmiddag med aldeles nya, men väldigt fina, vänner. Imorn är det loppisdags, sen ska vi förhoppningsvis få tag på ett släp och röja i garaget. Hallelulja! Och på kvällen inflyttningsfest. På söndag ska jag, nästan helt säkert, hämta ett blocketfyndat soffbord. Så här mycket kul har det inte varit att se framemot i min mammalediga vardag sen...ja, jag vet inte när (ok, garagedelen är mest för att vi ska känna oss duktiga, men resten). Just det, Vegas tänder har börjat sticka upp, känn på den intressepilen, men jag hade nästan börjat tro att hon skulle förbli tandlös och så plötsligt händer det!
 


Undring

Fråga till åttamånadersen i hemmet. Hur lyckades du byta T9 i mobilen till grekiska och när får vi träffa greken du messar med?

Tyg och otyg

Det känns som att jag har tjatat vimplar ett tag, så dags att visa, här är några färdiga. Kan mycket väl vara det enklaste man kan sy, vilket höjer rolighetsfaktorn avsevärt. Skåpet från LIONS kostade 150 kronor och rymmer två ton tyg. minst. Som en skatt som väntar på att förädlas. Tyget alltså, inte skåpet.


krypande faraDet blir inte mycket gjort här för tillfället. Sen Vega började krypa och ställa sig upp för nån vecka sen gäller det att vara med. Den nyvunna rörelsefriheten används till att nå Bennys vattenskål, välta toaborstar och kolla igenom cd-samlingen. Precis som om det är det hon längtat efter alla de här månaderna, att välta toaborste, bada i hundvatten och titta på skämsskivor från nittiotalet. Och tydligen går allt att resa sig mot. och den där våren verkar komma alla grå dagar till trots. Idag tror jag ljuset var på riktigt och jag firade med en kaktus och en st Paula.

Knyckeri från krickelin

En blogg jag läser dagligen är Krickelin-Krickelin och därifrån knycker jag en frågelista. Har du tid så svara gärna, skulle vara så roligt att veta. Sist jag frågade hittade jag flera fina bloggar.

1.Hur gammal är du?
2.Bloggar du? (lämna gärna adressen !)
3. Har vi träffats i verkliga livet?
4. Hur länge har du läst "HANNANONIEN" ?
5. Minns du hur du hittade hit?
6. Vilken kategori i bloggvärlden läser du helst?
7. Hur många bloggar läser du dagligen? (tipsa gärna om några favoriter)
8. Vilka blogginlägg som jag publicerar uppskattar du mest?
9. Vad skulle du vilja att jag bloggade mer om?


Månge tack!

Omslagstjej

Ok, lite fånigt är det kanske, men kul. In och rösta, så blir jag glad. HÄR.

Stephen med P som i pepparUnder några dagars bloggfrånvarao har: Barnet tillfrisknat och hängt med på långpromenad i nya mössan. En hel drös med fina loppissaker har inhandlats, men finast är visst gummistövlarna från tretorn. Tapeter har rivits i barnrummet, vimplar sytts och fiskarna har äntligen fått namn. Det var ju stört omöjligt att veta vem som var salt och vem som var pepprig. Men nu vet man. Steven är salt och Stephen är pepprig. Solklart. Nån som vet vilken film som fått inspirera?


Jag kommerCoola Veronica kommer snart med ett nytt album, den här singeln går på repeat idag.

febern bor här idag

Klockan fem imorse väktes vi av en glödhet Vega. Febern följdes upp av kräk och åter kräk. Tåriga kinder och armar som sträcker sig efter tröst. En varm liten kropp kryper ihop som en fågelunge tätt, tätt intill. Vaknar, är pigg en stund, men somnar snart igen. På apoteket (stans enda) var vätskeersättningen slut, vi är inte ensamma om det här.

RSS 2.0