omålardagJag har målarbyxorna på mig, men längre än så kom jag inte. Nope ingen målning idag. Renoveringen ligger lite på is. Just nu är det helt enkelt inte kul. Pussar liten mage och blir alldeles lycklig av ett porlande barnskratt istället. Sjunger vargsången, men glömmer texten och minns bara, du varg du varg kom inte hit, ungen min får du aldrig. Tänker att han är vargen, men så slår jag bort den tanken. Dricker te ur favoritmuggen som rymmer sex deciliter och syr vimplar till ett barnrum som aldrig verkar bli färdigt. Helgen förde med sig lugg och samma frisyr som jag hade mina första tio år, en trettioårskris kanske.

Tryck att tycka omKökshandukar och tryck finns hos mengsel. Attans vad fint!

det shoppades på en lördag
Lampan som kom med från IKEA har monterats ihop och jag tror bestämt att vi får köpa hem fler, för jag tror det är en liten förälskelse jag känner. Inte så att jag brukar känna för fler när jag blir förälskad, men för att jag kan komma på så många platser där den skulle vara fin. Gillar att skärmen är så hög. Sen de där loppisfynden, jag tror vi kan bygga korthus med skolplanscher snart, men när insektslarver och ägg ser så här fina ut så kan jag inte låta bli.


Familjetur

Idag packade vi in oss i vår lilla bil, hakade på ett släp och begav oss ut på vägarna. Vi passerade samhällen så små att de skulle dö ut om en familj valde att flytta. Det visade sig dock att det varken hade hindrat behovet av ortsnamn eller uppfingsrikedomen på sådana. Böglarehult, Ållakulla, Fanhult och en himla massa andra hult fladdrade förbi utanför bilfönstret. Fast mest var det skog. Skog, skog och skog och så till slut IKEA. Att gå med min man på IKEA är lite som att shoppa i förbifarten. Riva åt sig det som riva åt sig går (en gång kom jag ut med endast två tidskriftsamlare i trä. punkt.). Hur som helst kom vi hem femtusen kronor fattigare, men med massa förvaringshyllor till källare och garage, säng till Vega och en drös med grindar till trapporna och så förstås de obligatoriska värmeljusen och servetterna fast finast var ljusstakarna och lampan. Väl hemma blev det soffa, melodifestival och findus fiskgratäng, gamoröst värre. Hann förresten med loppis på förmiddagen, den tiden är ju lite helig som bekant. En cliff hanger, loppisfynd visas kanske imorn. Känn på den.rena fönster utan bvc-sköterska

Idag, och i ärlighetens namn, även i går har jag städat. Putsat och fejat, ja jag har till och med putsat fönsterna (på nedanvåningen, nån måtta får det vara) och det händer minsann inte varje dag kan jag lova. Ska jag vara helt uppriktig så är det första gången sen vi flyttade in i augusti. För min del är det helt otänkbart att tvätta fönster mellan augusti och november, eftersom jag har en väl utvecklad spindelfobi. För Johans del är det nog helt otänkbart både de månaderna och även december till juli. Sen har jag förklarat för mig själv att när man renoverar så är det inte lönt, det dammar ju så. Men idag blev det alltså av och inte en spindel så långt ögat kan nu. Hurra! Så, varför nu denna städhysteri? Jo, det ska jag berätta. BVC-sköterskan skulle komma hit klockan 13.30. Jag vet att det inte är någon städinspektion, men det kändes som att ett välstädat hem skulle ta uppmärksamheten från den brist på barnsäkerhet som råder. Inga grindar, inga skydd på hörnor, inga dörrstopp... men ååååh vilka rena fönster. typ. Hur som helst, här har jag städat på ställen jag knappt visste fanns, handlat bullar och kakor, tänts ljus och fixat så att barn och hund är rastade och matade (ja, Vega kanske inte var rastad, men nöjd var hon). Och vad händer? Ingen barnmorska. Efter en halvtimme ringde jag, men det tajmade visst inte med bvc-telefontiderna, så jag fick snällt tala in ett meddelande och be henne ringa upp. Vilket hon inte gjorde och inte dök hon upp heller. Kanske skrämmer jag bort barnmorskor, under min graviditet avverkade jag inte mindre än sex stycken! Skriver man Emenius på barnmorskedatorn blinkar det rött och tjuter. Fast lugn kära läsare, ingen fika gick till spillo, två fina vänner kom och förgylde vår dag istället. Mysteriet kvarstår dock, var är sköterskan?

Ett paket på posten


Igår kom en avi om paket att hämta. Åh så spännande! Finns det nåt roligare än brev och paket när man minst anar det?! Det stod ingen avsändare, men jag hade mina aningar när jag skyndade hem genom ett kallt Sölvesborg. Jodå, familjen Brodd hade varit i farten. Igen. En grön låda full av fina barnkläder, ett halsband till mig och två superfina, handskrivna, brev. Bara sådär. Tack, verkligen! Mössan, fanns också med (och strumbyxor som inte kom med på bilden) och Vega visar hur glada vi blev!

Om att gå runt ett system

Försäkringskassan har blivit återkommande här. Ni som följer vet allt ni andra, kolla här. Fick ett tips av en kompis idag. Istället för att ta ut min usla föräldrapenning på 180kr/dag kan vi ta ut lördag, söndag på Johan, förutsatt att han är ledig åtminstonde 1/4 dag fredag eller måndag. Jag ringde direkt till försäkringskassan och frågade om det dessutom var ok att ta ut retroaktivt för de månader i höstas då Johan var ledig på fredagarna. Det skulle gå bra. Dessutom ökar chanserna till jämstäldhetsbonus när vi gör så här. Vågar inte riktigt ropa hej förrän pengarna kommer, men kan vinka lite grann i alla fall.

BACK TO THE FUTURE

Via Anna-Karin hittade jag den här sidan med den duktiga fotografen Irina Werning. Kan sitta hur länge som helst och bara jämföra, häftig idé, eller hur?! Kolla på de andra projekten på sidan också!


IKEA hjärta AJ?


Arne Jacobsens gamla designklassiker AJ-lampan går loss på strax under 6 000 kronor IKEAs lampa Stockholm känns klart inspirerad av Jacobsen, men landar på 1 195 kronor. Inte riktigt lika snygg dock...


Söndagen efter en vaken nattSöndag och solen skiner. Vi går upp och försöker låtsas som om vi sovit nåt. Det känns som en kvart. Vega hade många viktiga saker att berätta just i natt. Vi äter pannkaksfrukost och går långpromenad i skogen. Plockar blåbärsris och blir alldeles lyckliga över att se något grönt. Hemma värmer vi oss med varm choklad med marshmallows. Trött, trött, trött. Eftermiddag, vilken fin tid att sova.

Retrokök
Kvänum har sedan några år fina retrokök med inspiration från 40, 50 och 60-tal och snart ska sortimentet utökas med ett 70-talskök. Jag väntar med spänning!

LoppisrundaVarje lördagförmiddag är det min alldeles egna tid. Då åker jag, helt utan hund, barn och tillhörande åbäke till vagn på loppisrunda. Idag resulterade det i ett gäng tyger, en gåvagn, en styck skolplansch med gran, en ljusstake, en tysk kanna (vas) som, strax efter hemkomst, upplevde några av de farligaste sekunderna i sin typ hundraåriga historia samt en pall. Summa 205 riksdaler.

Smart med Iphone

In på AprillAprill och titta närmare på den här smarta lösningen. Bums!


Februari kommer näst


Jag har försökt komma på något bra med den här månaden. Något som februari har som ingen annan månad har och jag undrar om det finns NÅGON som gillar den alls. Det är kallt, oftast grått, blåsigt, slaskigt och inte särskilt vackert. Februari kommer näst, sjunger man, det fanns uppenbarligen inget fint att sjunga heller. Raskt vidare till mars och april. Om jag ska anstränga mig kanske jag kan säga att ljuset är bra, det är ju lite mer än i januari i alla fall, vilket i och för sig inte är nån sensation eftersom januari inte direkt är någon ljusexplotion heller. Kanske är februari det värsta som kan hända turistkontoret i en sydsvensk småstad. Bilderna då, jag sa ju att jag ansträngt mig. Fiskmåsarna är dock, som vanligt, där av en anledning. Minkfarm...

Alldeles nyss

Alldeles nyss låg du där, liten, skör och helt ny. Tänk att sju månader kan kännas som ett ögonblick och en evighet på samma gång. Allt går så fort. Du kryper, ålar, vänder dig om sätter dig upp, lägger dig igen, försöker ställa dig, river ner en lampa, välter en pall. Herregud vad vi måste barnsäkra! Sju månader och du är det mest spännande jag vet.

IKEA ♥Inte mycket i vårt hem är köpt nytt och det var evigheter sen vi besökte IKEA, men nu växer det en liten längtan. Här är några saker som skulle kunna få följa med hem. Det röda skåpet har jag velat ha sen vi flyttade ihop för snart tio år sen, men det har aldrig passat in. Det svarta bordet är så mycket för mycket att jag blir helt till mig. Kringelikroklampan ser ut att vara hämtad ur Alice i Underlandet, likaså det gula bordet. Kudden och mattan är grafiska och fina. Resten är bara fint. Sen skulle jag kunna tänka mig ett vitt solär-kök också...

om pusselbitar

Det står videkvistar i vår hall. De står i vasen som jag fått av min faster, framför spegeln som jag tror farmors syster har haft och alldeles intill PO Ström lampan som efter säkert tre år i min ägo fortfarande inte har någon skärm. Hittar liksom ingen värdig och så tycker jag att den är ganska fin i sin nakenhet. Små fötter och en liten hand ligger på skåpet i matrummet. De väntar, precis som skåpet, på en fortsättning. Men nu ligger de där och jag stannar till när jag går förbi. Jag stannar till och ler åt ett ögonblick fångat i gips. Vårt hem är fullt av påvägsaker, saker som väntar på att få komma i sitt rätta sammanhang. Jag tänker att det är ett omsorgsfullt lagt pussel som alltid saknar några bitar och att det är det som driver. Det är det som är det utmanande med att handla på second hand, man hittar en lampa som gör en alldeles kär. En lampa, men ingen skärm, och så måste man fortsätta. Hos mig väcker det kreativitet och det är en av mina favoritkänslor.

ninna ninna ninannana boktips

 

 

 

Jag köpte den här muminboken till Vega häromdagen och blev helt förälskad. Varje sida har små hål som leder vidare till nästa sida. Jag var tvungen att läsa den två gånger, trots att Vega somnade redan efter halva boken, första gången. Köp den här.

 


Attans vad fint...

...och smart tänkte jag och snodde bilden rakt av från den här fina bloggen, som i sin tur hittat bilden här. Svaret på den där lite sorgsna känslan när man tar ner adventsstjärnan och fönstret ser sådär naket och trist ut. Finns att köpa här.


Vår?!Conversen har åkt fram, och jag tänker inte låtsas om att snön faller och att stormen får takpannorna att rasa. Jag beställer sallad på mysigaste caféet med det rutiga golvet, jobbar sex dagar i rad och säljer vårkläder i en stad som är lugnare än lugn och jag tror jag ska ha klänning på mig varje dag från nu.  Fylla varje vrå av huset med frasiga tulpaner och tvinga vintern på flykt med knoppande blåbärsris. Igår såg jag fåglar vända hemåt. Välkomna ska ni vara. Seså kan vi bestämma att det är vår nu?

Blocket...

Lägger bara en länk, det här måste upplevas... Särskrivningar, konstigt föremål, rolig rubrik och hysteriskt pris, jag tror den här annonsen sammanfattar det allra finaste med blocket.

KöksoffaDet här är nog den finaste köksoffa jag sett. Fast jag skulle målat den röd, eller grön eller kanske gul, möjligen svart, men inte vit. Vi har inte plats och tänker därför inte köpa, men om nån annan är intresserad så finns den här.

två hem...

 

... från DN. Jag har börjat samla tapeter till en lapptäcksvägg som ska vara i mitt rum. Bilden högst upp visar hur fint det kan bli. Bild två kommer från samma hem och skapar en virklust (även om jag vet att lustar av det slaget brukar sluta i halvfärdiga projekt...). Den tredje bilden skapar habegär efter turkos ryamatta, fast de ljusa sofforna kan de få behålla själva. Fint, men inte särskilt länge hos oss.


Själv är bäste drängJobbvecka och ny jeanstunika, läppstift och lilla My knut. Jag har ett roligt jobb och ibland undrar jag lite varför jag ändå valt att plugga i en mindre evighet. Sex år så här långt och ett och ett halvt år kvar. Vad jag blir? Fysisk planerare som talar franska, kan en del historia och la ett och ett halvt år på att läsa psykologi det är vad jag blir. Fast den här veckan jobbar jag i butik, det har jag gjort ännu längre. Esprit-kristianstad, GAP, HM- Paris, Vero Moda, MQ-Norrköping och MQ-Karlskrona. Var jag pluggat? Annecy- Frankrike, Kristianstad, Norrköping, Linköping och Karlskrona. Mitt mest otippade jobb är att jag styckat på scan eller kanske att jag var klassföreståndare för en åttondeklass och undervisade i franska och engelska när jag var tjugo. Varför jag berättar det här vet jag inte, kanske för att jag känner mig ganska värdelös nu. Man gör det när försäkringskassans kuvert innehåller 1500 kronor (fyra dagar i veckan*180 kronor minus skatt se detta och detta) det är vad man får om man pluggar och betalar sina studier själv ibland. Då räknas det nämligen inte som att man gör något. Då är det tur att jag renoverat och sålt två lägenheter med bra vinst, själv är bäste dräng, sägs det och ingen säger att Försäkringskassan är nån vidare dräng.

Den där hyllanI mitten av oktober köpte jag den på tradera, sen försvann den hos dhl och det krävdes en massa samtal och vidarekopplingar innan den kunde hitta hit. Sen låg den i hallen några veckor, men igår kom den upp. Krokarna som ska upp på andra väggen var inte mogna än dock. First thing first liksom. Fast fint blev det och tänk vad praktiskt att inte lägga jackorna i en hög. Och så en blomma som ska bli många.

nappkokardagVi kokar nappar och äter godis från igår. Vega övar på att krypa och förflyttar sig, men verkar inte riktigt kunna välja åt vilket håll. Mest bara hamnar. Under soffan, bakom en stol eller intill mattan. Johan kollar på Gangs of New York och jag undrar för vilken gång i ordningen. Pyjamas och morgonrock, det är en sån dag.

Alvhem

Ibland känns renoveringen evig. För även om jag vill att den ska vara det, för fy tusan vad tråkigt med ett "färdigt" hem, så skulle det vara trevligt om puffakudd-och-plantera-om-blom-fasen kändes lite närmare. Vardagsrummet på ovanvåningen har för tillfället blåvitrandiga tapeter med fragment av nalle Puh bård, Vegas rum  är mest bara kaos och mitt rum väntar på att få bli kaos. För det måste visst bli så, kaos, innan nåt blir bättre i en renovering. Ibland stannar jag upp och suckar och hoppas att om jag blundar hårt så ska Nalle puh och hans vänner försvinna och istället ska väggen bli slät och fin. Då, när man öppnar ögonen och kaoset är kvar då är det skönt att fly till Alvhem och alla stylade mäklarhem. Här är några urval, kolla vidare här.

PostersLittle Studio har posters att bli kär i. Vega har tjatat om alfabetet i veckor, tror jag MÅSTE köpa det!

Rapport från badhusetJodå, vattnet är varmt, ungen är nöjd och mamman har bikini, axelbandslös dock, man vill ju ha lite spänning i sin vardag.

En dold skatt och en käftsmäll

Egentligen var den turkossilvriga historien i Vegas rum rätt ok. Kanske kändes den lite stel, lite som ett hippt café eller hårsalong. Men framförallt satt den på fel vägg. Folk glömmer ofta vad en fond gör för rummets form. I det här fallet ett rektangulärt rum med en fond på ena långsidan. Resultatet blir att rummet blir smalare. Lite korridor. Jag vill göra det mer kvadratisk och då, om man ska använda fond, ska den sitta på en kortsida. I Vegas rum vill jag ha en blommig tapet. Gärna 70-tal. Fond eller helt rum. Varma färger gult, brunt eller grönt. Därför kändes det lite som en käftsmäll från huset när jag fyra lager ner hittar en jättefin tapet. Lite som att det ville säga " titta vad jag har, men jag tänker då inte dela med mig". Typiskt.

Tejpa så det rykerVisst blir man sugen på att linda in nåt gammalt skåp i isoleringstejp och ta fram burken med guldfärg? Bild härifrån.

RSS 2.0