Renovering

Min mamma har varit här en vecka. Passat barn, rastat hund och förgyllt vår vardag. Jag var så trött så trött och då kom hon i ett swisch. Hon är fin min mamma. Imorn är det hejdå för den här gången, kom snart igen! Renoveringen har fått en välbehövlig kickstart, plötsligt är det roligt igen. Tapeter har rivits och slät väv har kommit upp. I trappan njuter vi av den hudfärgade tapeten som fanns gömd under den bubbliga väven. Imorn kommer elektriker och på fredag snickare. Tjoho!


Badrum

Kvar på hemnet. Är inte detta ett helt fantastiskt badrum?! Hoppas att de som köper aldrig renoverar!

 


Skelleftehamn


Slösurfar på hemnet. En hemvist för skräck, som det här, och för inspiration, som hemmet ovan. Rockigt och mysigt på en gång. Fler bilder och info finns här. Bara i Norrland får man 300 kvm boarea+180 kvm biarea och drygt 3000 kvm tomt för ynka 1 300 000kr!

Habegär...
Designtorget är en favoritbutik som väldigt gärna skulle få öppna i en stad nära mig. Nu får jag nöja mig med nätbutiken. Den här lampan skulle gärna få flyga hem till mig. Se bara på de söta aliensen som tittar ut.

stämpelpoesiDessa stämpelkit och en hel rad andra finns att köpa hos YELLOW OWL WORKSHOP. Skulle nog kunna komma på en hel radda med ställen att använda dem på. Julkort tex...                                                            


hej torsdagTidig morgon. Soluppgång över havet. Dimman tätnar när vi rullar mot Karlskrona. Ett smutsigt tågfönster och fullt av folk. Jag smyglyssnar på de trötta samtalen runt om. Kollegor som egentligen vill sova, men som pratar väder. Jag känner mig snygg som en sliten småbarnsmamma och undrar om det inte skulle ha varit trevligt med nåt gojs i håret i alla fall. Och nagellack. Jag har kräk på axeln. Alltid något. Lika verklig och vardagligt snygg som igår nynnar jag i huvudet och låtsas att det är sant. Verklig är jag i alla fall. Och vardaglig. Kräk är absolut ett tecken på det. Vega sover, men vaknar lagom till redovisning nummer tre. Vi får gå ut. Fast det gör inget, för i ärlighetens namn hade jag nog somnat annars. Jag redovisar som nummer fem. Nyvaken, med misstänkt fläck på axeln. Vinner storkovan på triss, plötsligt händer det minsann.

om drömmar

Ibland tänker jag på honom. Ganska ofta faktiskt. Och så undrar jag hur allt blev som det blev. Hur han blev den han blev och när han började falla. Hur han blev ett dåligt skämt och en besvikelse. Jag har drömt om honom några nätter nu. Drömt att jag är liten igen och att han kommer mot mig. Leende. Han är glad och jag känner värme och trygghet. Jag känner vad jag brukade känna. Vad barn ska känna. Han spelade munspel och läste serietidningar för mig. Höll min hand när jag skulle sova. Men det var länge sen, ett annat liv känns det som och kanske var det det. Sen minns jag. Minns allt han sagt, alla lögner, alla svek. Alla konstiga historier, allt som är galet, allt jag inte kan förstå. Jag minns att han använde mig som en spelpjäs, för att komma åt. Som en kil, tror jag att han sa.  Att han tog mitt hjärta, trampade på det och försökte trycka in det igen. Jag minns alla gånger jag förlåtit. Trots att han aldrig bett om min förlåtelse. Jag minns alla tårar. Jag minns allt och då blir det kallt i drömmen. Hans ögon blir hårda och han vänder och går. Bort från mig. Jag minns att han har en ny familj nu. Stackars barn. Natten jag fick veta låg jag vaken. Jag såg på Vega. Hon sov. jag såg på henne och tänkte att jag hade fel fokus. Att han inte är värd mina tankar. Inte värd min tid. Att allt ljus borde ligga på henne och på det som är fint. Det finns så mycket kärlek och så fina människor. Så jag tror det är dags. Dags att på riktigt stänga dörren, låsa och kasta nyckeln. Bränna bron.

Vega är hennes namn...

...det tog oss två månader, men nu är det bestämt.

Tänker inte alls sova...

finns ju sååå mycket roligare saker att göra...

Visst blir man sugen...

Fem dagar gamla myser de i en lovikamössa. Helt underbara och jag kan inte låta bli att bli sugen på en till. Fast sen tänker jag att det är väldigt skönt att Benny varken är valp eller unghund längre, för attans vad mycket jobb det var. Kan ärligt säga att jag tyckte att första tiden med hund var betydligt mer krävande än första tiden med bebis. Men söta är de! Kika in till uppfödaren här för att se mer.


Jag försöker...

plugga idag. Hittills har det gått sådär. Eller inte alls för att vara ärlig. Det pips och klängs en del här nu. En fas intalar jag mig, för det har varit så några dagar nu. Nu sover hon. Äntligen. Jag har köpt skor till små, små fötter. Knappt använda alls och nästan gratis. Tänk att något så litet kan vara för stort och tänk att något som är så mycket för stort kommer att passa så snart.


Om nån undrar...

...så går det ganska bra att ha med bebis på föreläsning:) (Karla, ok att sno?)


Grannens hus...

På en hörntomt två hus bort från oss ligger det här huset. Trädgården ser helt igenvuxen ut från gatan och gardinerna är alltid neddragna. Nu är det till salu och jag kunde inte låta bli att kika in på hemnet. Är man beredd att jobba (mycket) finns här potential... Se hela alltet här.


Norrköping & Linköping

Verkligen dåligt med uppdateringar här för tillfället. Det blir så när allt annat kräver sin tid. Heltisdstudier med pendling, renovering, jobb lite ibland och framförallt en tvåmånaders bebis. Fullt upp med andra ord och dessutom har vi fortfarande inte fått igång internet ordentligt... Förra veckan var vi i Norrköping och Linköping med skolan. Tänk, mer än tre år sen jag tryckte in mitt pick och pack i ett släp och flyttade söderut, men ändå känns Norrköping lite som hemma. Som staden jag hittade. Jag passade på att våldgästa världens bästa Anna och fick komma med på tvåårs kalas. Fint det.

 

Hus i Sölvesborg

En bra sak med Sölvesborg är att den stora rivningsvågen verka ha missat staden. Hittills har jag inte hittat något miljonprogramsområde, vilket nästan känns unikt. Kul med hund för man ser mycket. Har man dessutom en väldigt långsam hund, som jag har, hinner man dessutom se saker och ting ganska noga. Förlåt alla grannar om ni tror att jag fönstertittar. Jag skiter fullständigt i vad ni gör där inne, men jag är väldigt nyfiken på era hus... Ett axplock.

Först Gunnar Asplunds tingshus, fint som sol i november.

Tinnar och torn på ett hus i centrum.Mysigaste balkongenpampig entré


RSS 2.0