31 mars 1982

föddes jag. Det har vi firat idag. Firat och liiite nojat över att jag närmar mig 30... Ätit gott och tagit det lugnt. En bra dag. Ny kamera kommer med posten om nån dag, så det finns hopp om en kvalitetshöjning här! Nu ska jag plugga lite sen sova. Imorn MVC, magmätning och sen jobb. Apropå mage och så har jag skrattat mycket åt det här klippet idag:


There's a new baby in town


Lunch och Benny. Benny och lunch. Inte Bennys lunch.


Vi sprang på bulldogen Frans och mopsen Ruben på vår promenad.


There's a new baby in town


För en oinsatt skulle detta kunna se ut som lägenhetens stökigaste och oskönaste plats. För en oinsatt.


Cravings, surt och syrligt.


efterlängtad vår


Glad påsk!

Argtisdagen

Har varit hos försäkringskassan idag. Man kan bli nedslagen för mindre. 2007 sa jag upp mig från ett heltidsjobb. Flyttade till Karlskrona och hade min första ledighet på sex år. Skaffade hund och renoverade lägenhet. På hösten började jag plugga heltid. Eftersom jag hade jobbat mycket och CSN räknar vinst på försäljning av lägenhet som inkomst fick jag inte ta studielån. Inga problem tänkte jag som hade varit duktig och sparat pengar när jag jobbat. Dessutom hade jag ju sålt lägenheten i Norrköping och hade gjort en liten vinst. Så på hösten levde jag på sparade pengar. Därefter har jag pluggat heltid, tagit ut 75% studiemedel och jobbat på ESPRIT och MQ samtidigt. Jag har inga poäng som släpar efter och jag har aldrig stämplat  ens en dag. Skatteverket räknar för övrigt också vinsten på en försäljning som inkomst och därför har jag skattat för den. Nu till det spännande. Försäkringskassan räknar INTE vinsten på försäljning som inkomst. Eftersom jag inte tog något csn hösten 2007 kan jag därför inte tillgodoräkna mig mitt heltidsarbe. För övrigt var det mer än heltid, när jag fick ut arbetsgivarintyget nu visar det att jag sällan arbetade under 180h/mån. Flera månader är upp i 220h. Om jag hade gjort exakt samma sak hösten 2007, dvs. pluggat heltid, MEN tagit lån och BIDRAG skulle jag kunnat tillgodoräkna mig jobbet. Skillnad: nånstans mellan 6 000 och 9 000 kronor i månaden...Var tvungen att fråga innan jag gick, om jag istället varit arbetslös och stämplat de senaste tre åren hade jag då kunnat tillgodoräkna mig det? Svar.... JA!

Bennykoden

Andra hundägare klagar på att deras hundar drar. Vi har ett annat litet problem. Vi drar Benny och i ärlighetens namn; vi lyfter honom ibland. Vad ska man göra när tålamodet tagit slut, man är sen och hundskrället redan har plogat upp halva stan?! Han går inte på matlocket längre, inte heller träffatricket och godis i fickan gör bara att han sätter sig ner och vinkar med tassen var femte meter. Ett varv runt kvarteret kan ta en kvart, och det beror inte på att vi bor i ett stort kvarter. Men nu, efter nästan tre år, verkar det som att jag har knäckt Bennykoden. Om man lockar på honom som en katt, ni vet kisskisskiss, så kommer han mer än gärna. Visserligen blir han lite småarg samtidigt, men det är det värt. Så nu går jag på stan, med min tunnformade hund och lockar på honom som en katt. Hej, det är jag som är byfånen.

Retro-tapeter och barnrum

Det är några månader kvar nu. Fyra ganska precis. Tar för övrigt tacksamt emot namnförslag. Vi letar hus för fullt, men det har inte dykt upp något än. Det hindrar dock inte mig från att inreda barnrummet. Vet precis hur jag vill ha det. 70-talstapet, svartvitrandig matta, min gula bumlinglampa och ljusslingan jag köpte i Paris... Idag snubblade jag över en kul, finsk sida som säljer retro-tapeter. Titta bara vad fint! Bakgrundstapeten till den här bloggen är såklart också ett alternativ. Jag har kvar åtminstonde en rulle sen jag tapetserade vardagsrummet i Karlskrona med den.


metall och lack

Jag har en svaghet för lackad metall. Allt blir så fint med ett tjockt lager, blank, färgglad lack. Dessutom gillar jag enkelheten i metallstolar. Det ligger nån ärlighet i att konstruktionen ligger så blottad.


Straw från Blå Station


Luxenbourg med inspiration från stolarn i Jardin de Luxembourg i Paris.Wimbledon- med ganska uppenbar ispiration och Dimond chair av Harry Bertoia.Desirée av Yngve Ekström, mannen bakom Laminofåtöljen och brodern till uppfinnaren av den åttkantiga nyckeln. En idé som aldrig skyddades av patent, utan gick direkt till IKEA och blev en del av deras framgång... På tal om IKEA kommer till slut en fin budgetvariant från dem, 199 kronor.Jag - en spindel

Tog tåget till karlskrona idag. Slog på datorn och pluggade på vägen. Innan datorn laddat upp såg jag min spegelbild i skärmen. Sittandes lite bakåtlutad och hopsjunken slog det mig att jag såg ut som en tjock spindel. Det är minsann inte alltid så bra att tänka i bilder.Saftglas

De röda har gått sönder ett efter ett. Hittade gröna idag, så fina ihop. Skriker saft och sommar. Barnkalas, vaxduk och bullar. Barfota fötter i gräs, myggbett och solbrända ben. Snart är vi där och oj vad jag längtar.


Barnvagn

Idag har vi handlat barnvagn. Hittade den på blocket häromdagen. Använd ett år, vi fick den för under halva nypriset. Så tog vi oss igenom barnvagnsdjungeln utan att vandra särskilt länge i den. Med mindre velande än jag handlar kvällens middag. Snabbt, smärtfritt och hyfsat billigt. BRIO SING, svart ligg- och sittdel, om nån undrar...

Min stad är liten och har kanske inte så mycket att erbjuda, förutom närheten till en massa annat. Vilket egentligen bara säger att alla platser som ligger runt om är mer spännande. Men en sak finns här i alla fall, en fin torghandel där jag handlar det mesta av frukt, grönsaker och blommor. Så här fin var den idag. Ville bara visa:)
Det krispigt gröna,

det sammetslena gula. Lukten av vår. Lite kallt fortfarande, men jag bakar citronmuffins med jordgubbar i och tänker att snart, kanske redan imorn är solen bara lite varmare. Då ska jag lägga på en duk med stora blommor och äta frukost där, länge. Tills dess får soffan duga. Jag tar en muffins och läser statens offentliga utredning om översvämningshot och så längtar jag lite tills c-uppsatsen är klar.
Finaste garderoben och datorbordet

finns på sthlmagency. Inspirerade av holländsk arkitektur och med flera olika färger att välja bland. Vill ha till vårt oinköpta och väldigt ohittade hus...


Fint hus, fel läge

Husletandet står och stampar. Ingenting dyger upp. Ingenting. Jo, på landet. Omgivet av åkrar och avsaknad av grannar och framförallt omöjligt långt ifrån tågstation och möjlighet till pendlande. Där dyker det minsann upp hus. Titta bara på det här, jag skulle vilja byta färg och tapeter på fondväggarna och luckor i köket, men annars...


Vår på en söndag

Idag, när vi kom hem, hade snön äntligen smält bort från balkongen. Ä N T L I G E N. Helt blottad och obarmhärtigt avslöjande låg trätrallen där. Grön och full av hundhår som vi skakat bort från mattorna i vinter. Jag har legat på knä och skurat, först med såpa, och känt mig duktig. Sen med klorin, och känt mig som en miljöbov. En geting vaknade ur sin vintersömn och kom krypande. Ett vårtecken om inte annat. Tyget för räcket har tvättats och imorn ska blommor och ris inhandlas. Sen ska cyklarna, som jag fick från polisen, fixas. Nu är det baskemig vår!

Efter balkongskurningen har lägenheten storstädats och nu bakas det bröd. Johan har badat Benny och sen har vi funderat på vad som egentligen luktar värst skitig hund, eller tantparfymerat hundschampoo.


Inte mitt fel att jag luktar billig parfym!Yttrandefrihet...

Lyssnar på P1. En rektor försvarar varför de låter alla politiska parti komma och tala på skolan. Alla utom Sverigedemokraterna. Hon förklarar att skolans målsättning är att fostra demokratiska medborgare och att partiet står emot det. Må så vara, men att leva i en demokrati, med yttrandefrihet som en grundlag, innebär inte det att alla har rätt att tala? Borde inte "demokratiska medborgare" tillåta det? Eller som Voltaire uttryckte det: Jag delar inte din åsikt, men jag är villig att ge mitt liv för din rätt att uttrycka den.

Om någon undrar...

vecka 22+4, 18e juli, + 6kg...


Lakan, kramare, bambi och döskalle

Havregrynsgröt till frukost. Långt bad. Bebis håller igång för fullt idag och när jag badar tittar jag på min mage som hoppar omkring. 27 cm från topp till tå står det på gravidsidan. Jag måttar och tänker på de där linjalerna man fick när man började skolan. De var 30 cm. Undra om barn fortfarande får trälinjaler. Jag hoppas det, för de är så mycket finare än genomskinliga i plast. Fast de får nog inga alls. Ugnspannkaka till lunch. Jag äter den framför datorn och inser att klockan inte ens är elva. Letar källor till mitt kandidatarbete, men hittar inte så mycket. Är otroligt osugen på att börja skriva, men samtidigt tokstressad. Jobb imorrn sen iväg till Mönsterås och svärmor. Och Benny. Så konstigt när han inte är här. Så ödsligt tyst utan alla hans ljud. Oj, vad jag saknar honom!


Underbart att sova i egen säng, med riktiga lakan, efter vandrarhem och papperslakan.

Visst ser det mer ut som en kram än ett dyk?


Bambi, som jag fick när jag var liten och döskallen. De hör ihop, men jag har ingen aning om hur.

Ännu en tulpanbukett, i finaste vasen från sommarens loppis.

Älskade mumin

Blir man inte lite kär!? Grafiskt OCH Mumin♥. Du hittar dem här.

En resa i bilder

Hemma igen idag. Resan har varit super! Vackert i alperna och mysigt med familjesemester. Underbart att komma till Paris igen. Jag har bott i där i två omgångar och blir alltid lyrisk över att komma tillbaka. Mamma, ser du vilken bild som är till dig? Jag tycker mig ana ett snöre:) Klicka på bilderna om du vill se dem större ...

Les 2 Alpes

Minitid med internet... Jag har akt utfor! Inget trillande, men med en mjukhet som en vandrande pinne yngefar. Kul, och valdigt stolt att jag overhuvudtaget tog mig ner. Liften var en utmaning och jag tror inte jag var jattepoppis... Nog med akande nu, bebis far noja sig:). Imorn vidare till Paris. Kramar

Adieu tristess

imorn bitti åker vi till Frankrike. Först till le Deux Alpes med Johans familj, sen vidare till Paris med skolan. Updateringen kan således bli lite sådär här på bloggen den närmsta tiden.


Melissa Bombardiere

Den grafiska designern Melissa Bombardiere gör de här fina tygerna med mönster som andas 70-tal. Du hittar henne här.

RSS 2.0