Det här med trädgård...

Har jobbat idag och igår. Kroppen känns som om den vore åttio, blir anfådd av att ta upp saker från golvet och ont i varje muskel, även de jag inte visste att jag hade. Känner mig smidig som en strandad val. Kräks varje natt och  väldigt trött på att vara gravid. 37 fulla veckor lite drygt nu. Tycker bebis kan komma snart. Jag måste till Karlskrona på torsdag, men sen är utploppning välkommen. Nu väntar lite ledigt. Lägenheten är het och längtan efter vår trädgård enorm. Mamma skickar bilder på sin fina, blomstrande och jag önskar att vi bodde lite närmare varandra, då skulle jag hänga där.


Fresh-Sqeezed Fabrics

En väldigt varierad tygshop, full av fina mönster som säljs per yard (1 yard=0.91 meter) hittar man på ETSY under namnet Fresh-Sqeezed Fabrics. Den gröna är en favorit.

Roddy&Ginger

 

Bakom namnet Roddy&Ginger döljer sig den Londonbaserade designern Virginia. Hennes fantastiska tryck säljs som handdukar, förkläden, väskor och som tavlor. Formspråket är rent och avskalat. Inspirationen från förra seklets mitt är tydlig. Klicka in och se mer här.

Fin dag30 grader varmt och stekande sol. Sanden är het, men vattnet är bara 14 grader. Åhus och sommar. Parasol och picknickkorg. Benny i en buske, skällandes på förbipasserande. Man vill ju ge ett trevligt intryck... Tur dock att hans skall låter som en elakartad hosta, mer än som ett skall. Folk har mer överseende med en sjuk hund än en sur.

Wonderwall

Wonderwall har den här tavlan av Vladimir Dubko. Vet inte om jag har visat den förrut, men den är så fin, så i så fall tål den att visas igen. Poetisk och grafisk. Jag har velat ha den i evigheter, men inte haft plats. Nu funderar jag för fullt på var den kan hänga i vårt hus...

Idag imponeras jag av...

...före och efter bilderna på AprillAprill. På bara ett halvår har de hunnit ge det här huset ett rejält lyft! Klicka in och kika!


To dry for


To Dry For är ett företag som helt snöat in på att göra kökshandukar. Och vilka kökshandukar sen! Jag hittar massor som jag skulle vilja ha som tryck bakom ram och glas. Den nedersta här bland annat. In och kolla här!

Tuffare än Clintan?

 

Här hemma har vi länge levt i övertygelsen om att Clintan är världens tuffaste man. Han väser när han pratar och han ser tom tuff ut i badkar och hur många män kan egentligen bära upp en poncho? I Grand Torino, som vi sett i veckan går han dessutom omkring och morrar, helt naturligt. Men på Sofiero igår, fick vi en tankeställare. Finns det fler som honom? Den här mannen är i alla fall en kandidat.

Trädgårdslängtan
Två månader kvar till hus och vi längtar. Ett växthusbesök idag ledde till förälskelse. Se vilka fantastiska krukor! Tröstar mitt otillfredsstälda köpbegär med att de säkert kommer att vara på rea i augusti och då ska det handlas! Glömde kolla märke, men kan kolla upp om nån undrar. Glasfiber och nästan viktlösa.

Lugnt här...

och ganska ospännande. 15 kg extra så här långt. En månad kvar. Trött och flåsig. Har blivit glest mellan inläggen här, men snart har jag säkert mer lust att skriva.


DEN TIONDE BILDENFrån en av mina favoritbloggar NancyandI fick jag en utmaning att visa den tionde bilden här på bloggen. Bilden publicerades för ett år sen, men det känns som evigheter sen.

Jag skickar utmaningen vidare till några av de fina bloggarna jag läser:

Krickelin-Krickelin

itsallvintage

Bits and Bobs

mitt hem & min trädgård

Pysseldag

Hemma igen, med en väska full av bebiskläder och tyger. Tack snälla Anna och Jenny och tack mamma för en mysig vecka! Idag är jag ledig och trött. Svårt att sova när man måste lyfta magen med händerna för att kunna vända sig i sängen. Smidig som ett kylskåp, men snygg som en valross. Har sytt lite i olika storlekar. Klänningar och tunikor är lätt, blir det en pojke hamnar de på tradera.SåpbubblorDagen som varit. Kvar hos mamma, besök av syster med familj. Imorn åker vi hem Benny, magen och jag.

Kvällspromenad

Min mamma flyttade till Åtvidaberg för några månader sen. Det är ganska långt från Kristianstad och jag har inte blivit färdig att åka upp, förrän nu. Imorn har vi examenshögtid i skolan, men jag struntar iden och stannar här några dagar till. Kommer inte hinna hit innan bebis och sen blir det hus och flytt och skola och kanske ingen tid alls att resa på ett tag. Känns konstigt att nästa gång jag träffar mamma är jag själv mamma.

Vi tar det lugnt, äter gott, loppishandlar och går långa promenader. Ikväll var ljuset så vackert och det gröna så krispigt. Vi plockade syrener på ödetomter och funderade på vilka som bott där. Vilka som haft sin mat i jordkällaren som nu gapar tom, bevuxen av syrener, och hur det såg ut innan hallonlandet, fruktträden och krusbärsbuskarna blev förvildade.

Loppisfynd

En loppisrunda i Åtvidaberg resulterade i följande... Inga mer plastpåsar när jag småhandlar! Och så ska jag sy, sy och sy. Imorn Norrköping!


Mammavecka

Hemma hos mamma och bläddrar i gamla fotoalbum. Alla är så stiliga. Gammelmormor, mormor, morfar och så mamma i vagnen. Visst var hon flott min mormor!? Det var hon alltid. Jag minns henne i rött läppstift, välsydda dräkter och nagellack.moster och mammaexamenfinaste frisyren


Östergötland

Har åkt på semester. Hem till mamma, syster och kompis (vare sig du vill eller inte Anna, vi kommer Benny och jag ♥). Åkte hit med ett Veolia tåg, alltså ett gammalt SJ-tåg. Känns igen på att de håller tiderna, har trevlig personal och bekväma säten... Benny och jag fick en helt egen kupé, exklusivt!

Hem till syster med familj. Det här docksåpet hittade jag på myrorna för några år sen, målade och piffade och nu har en hel familj flyttat in.

 


Ida berättade att det här är snyggpappan. Han går alltid på stan och skryter om hur snygg han är. Jobbig typ den där...


Ida, Vilda, Benny och jag


RSS 2.0