Kök

I senaste numret av Sköna Hem finns ett helt underbart kök med. Så himla fint med grönt, spana in de fina handtagen också!
Fönsterskrapans vara eller icke vara

Vi är inga pedanter. Kan nog säga att vi är lite slarviga, ibland snudd på lata. Vi har tänkt tvätta bilen ett bra tag nu. Men det är väl inte lönt när det är snö, eller?! Tänkt damsuga den, men äh hunden fäller ju nu, det blir likadant direkt. Nån dag snart ska alla perkeringslappar bege sig till en papperskorg, snart. Fast ibland önskar jag, lite i smyg, att i alla fall en av oss hade begåvats med en liten dna-plopp av pedanteri.

Då är det skönt att möta motsatser. Hade besök av en barndomskompis häromdagen. När hon skulle hem hade det snöat en hel del. Den sedan i höstas nyinköpta och givetvis välstädade bilen var gömd under ett tjockt lager av snö. Lite skamset avslöjade hon att varken borste eller fönsterskrapa fanns att tillgå. Man vill ju inte få repor. Näääh, sa jag och mindes hur jag skrapat rutor med cd-fodral, hm-kort och annat... Hur gör du nu då, undrade jag och pekade på isen på rutan och snön som dolde den. Ja, jag sätter på värmen och väntar. Det kan varit första gången i världshistorien som en förnsterskrapa fick någon att känna sig lite wild and crazy, men det var just den känslan jag hade.


Det där med att vänta

är inte min starkaste sida. Jag vill ju handla nu, nu, nu! Gick förbi Polarn häromdagen och kunde inte hjälpa att ett lass bebiskläder fick följa med hem och idag råkade jag handla tyg till barnkläder. Bara råkade. Men se så fint! När det är halva priset och Gunilla Axén har designat, så måste man. Mössan fick följa med hem från HM.


Mönsterkärlek

Min systerdotter Ida föreslog att vi skulle gå på mönsterjakt hemma hon mig och se hur många olika mönster vi kunde hitta. Hon pekade på det ena efter det andra och undrade varför jag hade så många. Jag blir glad av dem, svarade jag. Bäst är när man hittar flera mönster som passar ihop och lyfter varandra försökte jag förklara. Ida tyckte att det var lite väl mönstrat. Nu har jag hittat ännu ett mönster att bli glad av. Det är designat av Sara Berner och heter Urds Brunn. Hon har inspirerats av fornordisk mytologi och brunnen som ger världsträdet, Yggdrasil, vatten. Köp det här för 150kr/m
Depeche Mode

Jag var toktrött när vi satte oss i bilen till Malmö. Så trött att jag lyckades somna och sova en si sådär två låtar av förbandet. Jag ser det lite som en merit. Att lyckas somna under sådana omständigheter. Vaknade, mycket piggare och mer laddad. Depeche var super, verkligen super, så har ni chansen, se! Här är spellistan. Vi körde hem lyriska.


En parbild, det är sånt man gör när man får vänta. Tror vi har en från varje konsert vi varit på. Jag skyller hållningen, eller bristen på, att detta var innan förbandet. Alltså pre-powernap.


Dagen som var


Fredagsblommorna, liljetulpaner med blåbärsris och favoritljusstakarna


Promenad


på frusen strand


med Johan och moppen


Gryta i finaste grytan som varit farmors


Muffinsbak. Favoritburk.


Stick- och


sykväll med mamma, som inte vill vara på bild.

Idag blir det

pannkakor till Benny. Och jag ska tänka på vad jag har och vara tacksam. Hundpromenaden började med att vi gick förbi tre räddningsbilar och en massa dykare som kom upp ur det kalla vattnet. Säkert bara övnining, men jag lyckades ändå inte slå bort den obehagliga känlsan. En stund senare satt Benny fast i käftarna på en Schäfer och skrek. Jag stod ovanför drog, lyfte, slog och skrek. Trodde han skulle dö, min fina hund. Schäfern skakade på honom som om han var en liten trasa. Ägaren kom till undsättning och bände upp schäferns grepp. Benny hoppade iväg, blängde på sin angripare, fnös och skakade på sig. Tror aldrig jag varit så lättad över att se någon röra på sig förut. Inte ett skall, inte ett morr, snälla, fina Benny. Jag fick nummer till ägaren och han propsade på att jag skulle ringa om det blev något, men inget verkar ha hänt. Jag ville inte dalta med Benny där och då, tänkte det skulle göra mer skada än nytta. Kände över honom mekaniskt, men när vi gått nästan hela vägen hem lyfte jag upp honom och bar honom tätt, tätt intill och när han slickade mig i ansiktet började jag gråta. Väl hemma, massor med godis och en noggrannare genomgång. Tackar Bennys tre storlekar för stora hud för att inget hände.

Sjukt effektiv dag

Långpromenad med moppen (alltså Benny). Ringt flygbolaget som vi ska på skidresa med och kollat gravidregler (jag kan lugna er med att jag inte kommer att åka utför med magen i vädret. Mat, utsikt, pulka och nån dagsutflykt är min plan...), fixat gravidförsäkring så nu är tio centimeter bastard försäkrad. Haft lunch färdig till hårt arbetande man, hemmafrupoäng. Städat och tvättat. Tagit Benny till lekkompis, för en halvtimmes lek och slagsmål. Ringt kommunen och skaffat kartor etc till kandidatarbetet, pratat med försäkringskassan om föräldrarpeng och fått tid. Varit på banken med Johan och fått lånelöfte till hus (när nu det ska dyka upp). Slutligen lagat middag med man och rastat hundskrälle. Nu, ännu fler hemmafrupoäng, stickar jag barnkläder... Slå det om ni kan!

Dagens guldstjärna till min fina svärmor som stickat världens sötaste bebisraggsockar som kom på posten idag. Johan och jag har fått likadana, jättefina, fast gullighetsfaktorn försvinner i vuxenstorlekarna.Här är mössan som jag fick av mamma häromdagen. Så nu har bebis, strumpor, mössa och sängkläder. Vad mer kan önskas?

Sitter i soffan.

Tåget går om en halvtimme. Jag är färdig och jag borde städa. Luften gick liksom ur oss efter flytten och nu ser det ut som kriget här. Vad är det för förbannelse över flyttar, varifrån kommer alla saker som inte verkar ha något hem? I eftermiddag ska vi till Sölvesborg och titta på hus. Litet, men kanske är litet mysigt? I söndags var vi ute på landet, Hörvik, och tittade på ett annat hus. Det kändes så bra, men det låg så fel. Havsutsikt och helt ok pris, men alldeles för långs från stan. Johan och jag i ett hus på landet känns inte som en bra idé. Vi skulle klättra på väggarna inom en vecka och inom två skulle en av oss, jag, få damp. Nu måste jag dra. Lovar mer info och bilder på huset senare.

Adam Kalkin

är en amerikansk arkitekt som bygger hus av containrar. I återvinningens och miljömedvetenhetens tidevarven är detta ett roligt inslag. Jag gillar idén, ruffighet, den nästan brutala enkelheten och jag gillar när han gör stilkrockar med mjukt och dekorerat.
Nio år och några timmar...

En promenad i snön, eller i resterna av den. Pannkakor och hemlagad björnbärssylt till frukost. Långt bad.

Eftermiddag med mamma. Vi skulle handla tyg, men det var stängt. Jag vill sy något till barnet, men har inget tålamod. Har en stickning på gång, halvklar, och ett lapptäcke med applikationer, tiondelsklar. Vill göra nåt som går fort och blir fint. Tänker att jag ska sticka massor på tåget till skolan. Nittio minuter i varje riktning. Kanske virka. Fick en mössa av mamma idag. Hon fick den som bebis av sin mormor. Helt underbart söt, kanske skulle jag klara att göra en sån.

Middag på Taste, hur har vi kunnat missa den restaurangen? Underbara lambracks och entrecôte. Ben&Jerry och En vampyrs bekännelse. Johan somnar efter halva filmen. Benny också, vaknar bara till för att morra på tvn lite ibland. Jag sitter klistrad, fast jag sett den hundra gånger och fast jag kan replikerna utantill. I veckan ska vi på två husvisningar. Idag har vi varit tillsammans i nio år.Dags för ett litet avslöjande...

...eller ganska stort faktiskt.... trumvirvel... jag är gravid!

Fjorton fulla veckor imorn och det går undan. Har varit dålig på att uppdatera här, eftersom jag fram tills alldeles nyligen ägnade dagarna åt att kräkas. Nu har det vänt och jag mår bra. Obeskrivligt skönt!

I mitten av Juli, den 17, är det räknat till. Så nu väntar vi Johan, Benny och jag, på vår lilla, nya familjemedlem.


Bild av Lennart Nilsson ur Ett barn blir till (14veckor)Jag lovar att jag är betydligt gladare än vad det ser ut som. Jag är bara usel på att fota och le samtidigt...

Låg aktivitet

här nu. Har funderat på stora nyårsmysterier, som varför Ivanhoe är hjälte. Seriöst, först blir han skadad, sen bärs han omkring under täckmanteln "gammal sjuk kvinna" och till sist dödar han en man som låter sig bli dödad för att rädda livet på sin kärlek och på nåt sätt lyckas Ivanhoe ändå bli hjälte. Ett annat mysterie är varför denna hyfsat kassa film visas varje år och varför prinsessan är softad och varför jag ser den? Sen har jag påbörjat ett ambitiöst syprojekt. Spännande eftersom det mest avancerade jag lyckats sy hittills är gardiner. Om det blir ok återkommer jag med bilder, om det blir ok... Flytten är någolunda klar. Klädkammaren är kvar. En tragedi häromdagen, juicepressen av Philip Starck från alessi gick i golvet, ett ben av. Så nu ligger den där på diskbänken, som ett hån, och undrar om det ska bli klister eller papperskorgen. Sorg är det i alla fall. Imorn är det jobb, viprea på ESPRIT, så bums in med er! På fredag ska jag på ett mycket spännande möte, stora förändringar på gång. Mer info på senare, en cliff hanger alltså:)
Kryddkvarnar

från frapp som man blir glad av. Tyvärr blir man inte lika glad av priset. 649kronor styck. Finns i tre färger röd, svart och vit, för chilli, peppar och salt.


RSS 2.0