Trädgård

Johan har klippt gräset i trädgården för första gången. Hittat fynd som kantsten, vem kunde ana? Vi har plockat fallfrukt till tusen och svurit lite över de obeskurna träden. De svarta kajorna på kvällarna de svär inte, de har tipsat alla de känner om bästa mathänget. Hur många fåglar ryms i ett träd? Trädet närmast ska bort, det andra ska få nytt liv. Jag vill jobba i trädgården och plantera lökar i överflöd så att det blir ett mini-Holland till våren. Fast det får vänta, så mycket annat som måste göras. Mamma har varit här några dagar. Vi har rivit tapeter och myst med bebis. Hon växer så fort, vår liten.


Höstkänslor

Det luktar som höst och asfalten är mörk av regnet som nyss föll. Luften är hög och klar och ljuset är just så som det bara är en skymning i augusti. Vid hamnen har de planterat blommor i mängder och på andra sidan vattnet skulpturer i vinden. Jag blir sådär pirrigt glad.

 Uppdatering...

En vecka i huset har gått. Matrummets dalablå bröstpanel överlevde ca en halvtimme i vår ägo. Medan Johan kopplade in stereon, liten sov och Benny blängde på förbipasserande genom staketet, bände jag bort eländet med en hammare. I övrigt har veckan fyllts av ett evigt farande mellan Kristianstad och Sölvesborg samt med ett uppackande som inte verkar ha något slut. Vi har undrande ställt oss frågan hur det kom sig att alla flyttkartongerna kunnat bli så konstigt packade. Hur undviker folk att få saker från samtliga rum i varje låda? 

Trädgårdsmässa igår. Det behövs inspiration när trädgården formats av två understimmulerade, 70kg hundar. I ett stånd såldes saker för att brygga sitt eget vin. Säljaren kommenterade att i mitt tillstånd får jag ju inte dricka dock. Spöstraff skulle han ha. Ser med andra ord fortfarande gravid ut. 

Idag har det varit en varierande dag. En favoritsyssla och en hatsyssla. Nej, hat är inte ett för starkt ord, för det handlar om flyttstädning. Det vägdes upp av den trevligare sysselsättningen. Jag har målat. En hall i huset hade en tokblå tegelvägg och tre svampade illorange väggar. Hallen är nu vit. Tjoho! Imorn åker vi till Karlskrona för tömning och städning av den lägenheten. Ja se, det är minsann ingen ände på allt det roliga, TVÅ flyttstädningar på en vecka!

Annars allt fint, njuter till fullo av att ha ett helt hus att leka med, en nöjd bebis, en mops som upptäckt sin inre vakthund samt finaste Johan att dela allt med. 

Bilder kommer. Snart.


Farväl KristianstadLägenheten ser ut som kriget. Alla hem vi haft, allt vi gjort finns nedpackat i bruna flyttkartonger. Vi går en kvällsrunda genom parken, ner vid vattnet och genom staden. Det är en fin kväll med ett vackert ljus. Det känns som ett avsked. Som ett slut och som en början. Imorn är huset vårt. Liten är glad och nöjd mest hela tiden. Följer oss med blicken, dansar lite där hon sitter i babysittern. Känner du förväntan lilla vän? Vet du, du ska få ett eget rum!

Slutet på en era...

... och en kärlekshistoria. Idag har jag sålt min lägenhet. I tre år har den varit min och det har varit så roligt. Lite kall på vintern, men jag kommer ändå att minnas den med kärlek:). Här kommer ett gäng bilder från olika tillfällen med olika möbleringar. Ibland är vardagsrum sovrum och vice versa... För att se hur den såg ut innan mig, kolla här.

Del av köket. Personal note; aldrig mer hacka fram tegel ensam...så jobbigt, men fint!

Den här dörren tog en hel helg att måla, men den gör mig fortfarande töntigt stolt och glad.Världens minsta sovrum, lite som en koja.

Bennys kändisögonblick...Benny hälsar att fokus ligger fel! Klicka på bilden så kommer ni till en artikel på kristianstadbladet...

Retrokyl

Fick ett tips av en kompis häromdagen på en retrokyl, något billigare än de åtråvärda smegskåpen... Märket är Gorenje och du hittar dem här.


Chick flick

Vi har haft vår första tjejkväll med film och allt. The Notebook. Jag har sett den förrut, men grät förstås floder i alla fall. Du sov dig igenom största delen av filmen och när du var vaken kräktes du lite på min axel. Men jag tror du tyckte det var mysigt ändå.


Viki Petersson

När jag var gravid fick jag låna några superfina klänningar av min vän Camilla. Hon hade köpt dem av en tjej som syr kläder i retromönster. Nu verkar det tyvärr som att vuxenkläderna ligger på is, men barnkläder finns att köpa via hennes hemsida. Känns lite för dyrt att köpa till någon som växer 1.5 cm per vecka, men ser fram emot att handla här när hon blir lite större. Ett axplock...


och jag bara rullar fram...


Benny vägrar gå. Det gör han alltid när man nästan är hemma. Lägger sig platt, med benen utåt. Flåsar. Folk som går förbi säger, stackars, stackars hund, det är alldeles för varmt för honom idag. De vet inte att han fejkar, att om vi vände och gick åt andra hållet skulle han sluta flåsa och följa med. Springa med höga tassar. Att det inte spelar nån roll om vi gått fem minuter eller femtio. Nästan hemma betyder spela döende. Kravet är: Bär mig! Fast nu är det slut med bärandet, tack snälla vagnen!

Shoppingtips

Finfina bloggen itsallvintage öppnar webbshop inom kort. Kolla in bloggen och invänta shoppen, ser ut att kunna bli en hit:)


Skrik på ICA

Idag var första skriket på ICA. Vagn med ledsen unge framför och rullande shoppingkorg bakom. Svettig mamma i mitten. Inköpslista kvar i bilen. Improvisation störs av barnskrik. Amning på parkering. In på ÖB för badbalja. Hem. Upp för trappor, in med bebis i lägenhet. Hej hund. Ner för trappor. Skrikande bebis och skällande hund i lägenhet. Kånka matkassar i trappor. Amma intill rastlös hund som vill ut. NU. Barn och hund ner för trappor. Ut med hund och barn. Oj, vilken kort klänning och oj vad långt man måste böja sig för att fälla upp barnvagn. Note to self: leggings nästa gång den här klänningen kommer på! Promenad i park. Glad hund. Sovande bebis. PUH.

En liten påminnelse...

IKEA katalogen kommer snart, om man har en "ej reklam" skylt på dörren blir man utan...

Spegel
När jag var höggravid lyckades jag i all min smidighet välta en stor helfigursspegel så att den gick i tusen bitar. Nu vill vi ha en stor, svulstig i guld, ju mer krusiduller desto bättre. Nån som har en att sälja, eller tips? En mindre, men ack så fin, hittade jag på decor8, ett bloggtips för övrigt...

RSS 2.0