Hus igen

Kollar intensivt vidare på hemnet och konstaterar att det inte verkar finnas några kul hus i varken Karlskrona eller Kristianstad. Däremot verkar Ystad ha ett mindre överskott av fina villor som väntar på att få bli ompysslade. Hittade ett hus (se nedan) som nästan fick mig att fundera på om det inte vore mer spännande att driva fik och bed and breakfast på österlen än att bli planarkitekt...


Sovdax

Regnet smattrar mot tak och fönster. Benny sover. Det ska vi också göra nu. Johan i sitt tunna sommartäcke och jag inlindad som en vårrulle i mitt dundubbeltäcke med Benny liggandes som en pälsmössa på kudden. mysigt:)

                                      

ord

    

Jag gillar texter som ploppar upp när man inte är beredd på dem. En vän till mig brukade ha en massa rader skrivna på maskin uppsatta i sitt rum när hon bodde hemma. När jag tog studenten fick jag ett survival kit av henne och i det fanns bland annat en liten låda full av ord och rader. Som froststjärna och ögonmakt. En tråkig natt förra året fick jag för mig att jag skulle fylla min hallvägg med ord. Fantasin och entusiasmen räckte till ett; sjumilastövlar. Sen gick jag och la mig. Tyvärr fick det alla att nynna på Sjumilakliv när de kom hem. Jag målade över det. Muggen ovan hittade jag till Johan när jag var i Norrköping. Dieselskylten stod bak på en lastbil och fick mig att le. Skylla ifrån sig meddelandet hängde i trapphuset på arbetets museum i Norrköping. Bra ursäkt tycker jag:)

filmmys

Har jobbat mycket på senaste, så bloggandet har gått på sparlåga... Lite trötta myskvällar med te, inredningssurfande och film. Igår är jag säker på att jag slog ett rekord i pannkaksätande. Var så sugen och min snälla Johan gräddade ett helt lass! Benny var helt vild. Enligt honom är alla korvar och alla pannkakor hans.

Såg om en filmfavorit häromdagen. Miss Potter. Det verkar som att jag snöar in mer och mer på dramahyllan eller på romantiska komedier... Tipsar om några här nedan.

Fin hängare


En helt underbar hängare designad av underbara Nina Jobs blir din för inte lika underbara priset 6815-6945kronor... Ser ut som en maskrosstjälk som legat i vatten.

VattentornVattentornen här ovan är från Åhus, Kristianstad, Norrköping och Karlskrona. Dessa orter har varit eller är mitt hem. Har alltid facinerats av dessa fantasifulla byggnader. Om jag fick rita en offentlig byggnad och välja skulle det vara ett vattentorn eller ett stationshus. Åhus vattentorn syns långt innan man kommit dit och när jag växte upp var det en symbol för "nästan hemma". Jag trodde att vattnnet åkte i de blå rännorna, men till min stora besvikelse aldrig när jag tittade på. Det är lustigt med saker man växt upp med. Jag har en bra magkänsla till tornet, men jag har ingen aning om ifall jag tycker att det är skitfult eller grafiskt och fint. Om jag hade sett det för första gången idag så skulle jag vetat direkt... Kristianstads vattentorn ligger precis vid tåget och högst upp brukade det finnas ett café. Det ser ut som ett tefat. Om du tittar över dörren på Norrköping vattentorn och följer fönsterraden uppåt så ser du mitt fönster näst högst upp. Jag bodde där när jag först kom till Norrköping och trivdes super. Fem meter i takhöjd och sovloft är inte illa i en studentlägenhet! Slutligen Karlskronas vattentorn. Visst ser det ut som en cirkustrumma!? Älskar mönstret! På senare år har Åhus och Karlskrona fått den fina idén att belysa sina torn. Tyvärr kom nån på den mindre fina idén att använda blått ljus... Kolla även här för ett annat helt uderbart vattentorn...

MorgonpromenadDet är en fin dag idag. Det blir det när den börjar så här bra. Vaknar tidigare än vanligt. Johan och Benny sover tätt intill. Två timmars promenad på slingrande stigar. Vi har inte bråttom, Benny ska lukta överallt och jag ska äta hallon. Så måste man titta på allt fint, lagra det i minnet så att man kan plocka fram det när november lagt sitt gråa, blåsiga täcke över allt. Vi träffar flera vänner på vår promenad. Till slut är Benny så trött att jag får lyfta honom sista biten. Han sover vid våra fötter när vi äter frukost.

Amanda

Så cool röst och så fin låt. Duktiga Amanda Jensen...


Alice i underlandet
12 mars 2010 är satt som releasedatum för nya Alice i underlandet. Två namn Tim Burton och Johnny Depp, vad mer behövs för att man ska längta efter en film? Titta bara på de här underbara bilderna eller läs mer här.

dum idé

självklart fällde den röda tråden färg... jaja så går det när man ska vara kreativ...

underbara regn

Ikväll har jag pysslat, sytt tyg till balkongräcket. Fick för mig att röd tråd skulle vara fint mot det svartvita... det var det inte. Ser mest ut som att jag inte pallat köpa vit tråd, vilket jag faktiskt har gjort. Dessutom syns det ännu tydligare vilken slarver jag är vid symaskinen. Jaja. Satte upp tyget i regn, ville ju se bums! Bilder kommer snart!

Nu ligger jag och inredningssurfar och njuter av regnet som smattrar mot rutorna. Så härligt med takfönster, lite som att bo i tält, fast utan att vakna med tältduken blöt och fastklibbad längs kroppen. Nu ska jag sova jobb imorn, sen Karlskrona. Mysigt att komma hem hem lite:) Johan och Benny är i småland och hälsar på Johans mamma, syster o co, så det känns lite tomt här. Familjen hel igen på söndag:)

Natt natt

awkward family photos

Vill tipsa om en helt underbar sida som alltid får mig att skratta. Du hittar den här. Lägger in några smakprov...

                                                 
                   
                         
         
                         

                         

Drömhus utan trädgård...

Jag vill ha ett tegelhus, helst en gammal skola, stationshus eller industri. Gärna vid vattnet och inte allt för långt från stan... För ett tag sen när Benny och jag var ute på kvällspromenad hittade jag ett helt underbart hus som uppfyller samtliga dessa önskemål. Det har dock två stora minus, ett; det ligger på en av stans största parkeringsplatser, två; det är fortfarande nån typ av industri... Kristianstad kommun, får jag köpa det här plus ett gäng parkeringar att göra om till trädgård? 

Kanske kan man bortse från alla parkeringar när grannhusen är så här fina:


Dessutom ligger det alldeles intill ett av mina favoritområden som har så här fina hus:


Österlen

Idag har vi varit runt på Österlen. Med en 1.5 åring i sällskapet var den gamla stationen i Brösarp ett spännande första stopp. Sill på Buhres och fika på Annorlunda. Fast bäst är som vanligt den storslagna skönheten med ett böljande åkerlandskap som möter hav.


blocket

Blocket, på jakt efter byrå och spegel till Js hall... snubblade över den här soffan. Önskar att jag hade plats, så fin!


Wonderwall

Jag har fortfarande en liten crash på ballonger. Det finns något poetiskt, men samtidigt lekfullt över dem. En tavla jag har velat ha i evigheter finns på wonderwall och är gjord av Vladimir Dubko. Tänkte önskat mig den när jag fyllde 25, men insåg att jag inte hade plats. Hoppas den finns kvar när vi köper hus och en si sådär tvåhundra år...

         

Ballongförsäljare...

För ett tag sen hittade jag en Mina vänner bok som min syster haft. Den var från 1987 och det var helt underbart att läsa allt som stod. En sida var min, mamma hade skrivit in mina svar. Vid fem års ålder ville jag bli ballongförsäljare på Kiviks marknad. En kompis berättade att hennes bror svarade korv på samma fråga... tur att man får ändra sig... Hursomhelst så gör Yellowgoat söta smycken som man blir glad av och de påminde mig om detta...

 
                   

                      

hemnet nr 238...

Hemnet beroendet och den intensiva längtan efter hus och trädgård har åter gjort sig påmint. Hittade ett så himla gulligt skånehus för ett tag sen. Har inte haft möjlighet att gå på visning, men har hört att det är ännu finare i verkligheten! Lite vit färg på bastupanelen bara... mer om huset hittar du här.

Norrköping

Det är varmt och svettigt. Känns som att jag har en konstant störtflod längs ryggraden. En liten människa skulle nog kunna åka forsränning där.

Igår badade vi, sprang på loppisar och shoppade sen upptäckte vi plötsligt att ett akut behov av mat smugit sig på och det krävde flottig snabbmat, ibland finns det inget godare:). Gjorde flera fina fynd. Viola Gråsten pläden har jag jagat ett tag. Nu hittade jag den för femmhundra. Hittade också ett litet hål som gjorde att jag prutade ner den till 250, men sen när jag skulle betala fick jag den för 125 kronor! Mycket trevligt! Skorna kostade en tia och sjalen fick jag! Tallriken hittade Marie precis när vi skulle gå, vilken tur den fattades ju i min samling!

Idag har Marie jobbat och jag gått på stan. Hälsat på mitt gamla jobb, varit på lite museum, gått vid strömmen och så har jag shoppat lite, bl a en plansch som ja visar senare... Nu ska jag kocka lite snart kommer Marie hem♥.
RSS 2.0