Om allt som är viktigt


-Mamma, kan du inte berätta för mig om allt som är viktigt?
-Oj, hjälp, det var en ganska stor fråga.
-men gör det då mamma. Jag skriver. Hon står beredd med papper och penna. Det skrivs mycket nu. Söta, lite kantiga, små bokstäver huller om buller. 
- mamma, vad ska jag skriva först?
Jag släpper disken och sätter mig jämte henne på golvet. Funderar lite.
- jag vet inte allt som är viktigt, det är liksom upp till var och en. Sen beror det lite på. Ska man laga mat kan det vara viktigt att röra om så att det inte bränner, fast på det stora hela betyder en bränd sås ingenting. Och så är det med rätt många saker, det kan kännas som om något är superviktigt när man är i det, men på lite håll är det inte hela världen om man missar nåt eller inte klarar nån grej.

Hon nickar, hmmmmmar och skriver.

Jag tänker att det som verkligen är viktigt att vara snäll. Mot sig själv och mot andra. Att älska människor och låta dem veta det. Som att jag älskar dig, Edward och pappa och att ni vet det. 
- och Benny.
- ja, Benny med. För det är viktigt att känna sig älskad. Det är viktigt att skratta och ha roligt.  Det är viktigt att äta och dricka gott. Det är viktigt att äta godis ibland bara för att det är gott. Det är viktigt att busa och leka. Det är viktigt att säga förlåt om man har gjort någon ledsen. Det är viktigt att inte vara duktig jämt. Det är viktigt att du vet att du duger precis som du är. Sen finns det en himla massa annat som också är viktigt, men det märker du efterhand.

Kommentarer
Postat av: Lajsa

Så himla fint skrivet Hanna! kram

2014-06-05 @ 13:31:26
Postat av: Karla Blum Fagerström

Fina ni. Du är så bra på att hitta det viktiga i livet, oavsett hur det ser ut, och på att formulera dig på ett sett som fastnar och inspirerar. Jag njuter av härliga bilder och ord här på bloggen, där de kommer. Kramar till er!

2014-06-09 @ 16:07:49
URL: http://possibly.blogg.se
Postat av: Emelie

Så fina & härliga ni är!!!
Kram & kärlek till dej Hanna <3

Emelie

2014-08-13 @ 12:17:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0