Ett sista farväl

Igår gick jag på din begravning. Jag la en solros på din kista. För vet du Maria i halva mitt liv har den blomman fått mig att tänka på sig. Har jag sagt det? 

Har jag sagt att Baileys också får mig att tänka på dig och på hur vi gick från en tråkig fest och drack oss fulla på det medan vi vandrade genom kohagar och klättrade över grindar och stenmurar. Jag kan fortfarande höra hur vi skrattade. Vi var sjutton år.

Vet du att kanoter får mig att tänka på dig. Vet du att jag ser dina leende ögon framför mig när jag tänker på dig? När du skrattar blir de som smala streck. Jag ser dina smilgropar. Jag hör din röst.

Begravningen var vacker och in i själen smärtsam. Solen värmde, vinden var svag, himlen blå och havet var lugnt och glittrande. Några måsar flög i cirklar en bit bort och jag försökte intala mig att du var en dem. Att du såg all kärlek. 

Jag tänker på vårt sista samtal. Tänk om jag hade vetat att det var sista gången vi hördes. Tänker på hur du bad mig komma ner för att det skulle vara så roligt att ses och jag sa att jag kommer snart, just nu är det fullt upp. Jag är ensam med barnen en del och sen har vi lite besök och så, men snart, nästa mulna helg, då kommer jag. Nästa  mulna helg var du död.

Fina Maria jag hoppas du fått ro. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta 

Kommentarer
Postat av: Emelie

Läser din blogg & tårar faller.
Massa kramar till dej fina Hanna.

2014-05-20 @ 10:06:04
Postat av: Anna

Där var en svan också, som guppade förbi ute på havet. Såg du den?
Jag tänker att det var Maria som kollade läget lite. ("De spelade väl 'Kärlekens tunga', det gjorde de va?")
Har fortfarande inte förstått. Så himla konstigt alltihop.
Kram

2014-05-25 @ 20:41:29
URL: http://syltis.se
Postat av: Hanna

Ja Anna, jag såg svanen. Fint.

Tänkte att det skulle kännas mer verkligt efter begravningen. Att det på något sätt skulle sjunka in, men det gjorde det inte. Känns bara mer smärtsamt. Kram

2014-05-25 @ 21:25:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0