Hejdå 2014, hej 2015

Jag brukar sammanfatta mina år här. De senaste åren har det inneburit bilder på gravidmagar, barn, man hus och hund. För så har det sett ut. På det stora hela även i år, bortsett från gravidmagen då.

Jag kommer att minnas 2014 som ett år då min värld skakades om. 

Många minnen har redan ett rosa skimmer. Edwards första steg och första trevande ord. 

En vacker sommar. Säkert kommer jag att tänka att "vi brukade fylla cykelkärran med barn, picknick och badgrejor och cykla tandemcykeln till havet" fast det där "brukade" i ärlighetens namn inte alls var så himla ofta eftersom cyckeleländet väger som en mindre lastbil. Men fint i alla fall. Jag kommer att minnas en kväll i augusti då Vega och jag åkte själva till stranden och badade när solen blev röd.

Jag kommer att minnas en höst då Johan jobbade i Strängnäs typ jämt och jag levde som Tetris i för hög hastighet. En höst som varade året ut och då vi plockade den sista jordgubben i november.

Jag kommer att minnas semester på Gotland med min syster och en hennes familj. Resan till Stockholm och Gröna Lund när Vega vann det största gosedjuret, ett sånt man aldrig vinner.

Och Benny, som alltid finns där, som en guldkant. Jag kommer att minnas katten som kom i december och glädjen som välkomnade honom.

Jag kommer att minnas 2014 som ett fint år. Och ett smärtsamt.

Mitt i de där vackra minnena finns minnet av hur det känns när någon går. Hur sorg över en förlorad barndomsvän kan lägga sig över allt. Hur det trots den rätt sporadiska kontakten vi hade de sista åren blev svart när Maria gick.

Jag har tänkt på Maria varje dag sen den där hemska dagen i april. Många gånger varje dag. Jag tror att jag kommer att fortsätta göra det ett tag till. Jag jobbar med tankarna, testar strategier. Försöker vända dem till en påminnelse om tacksamhet och om livets skörhet och förgänglighet. Att leva för att hon inte kan. Det går ganska bra nu. 


Så, 2014, nu går jag vidare. Jag välkomnar 2015 och hoppas på ett ljust år.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0