Kattlängtan

Som tonåring bjöd jag en sommarkatt att stanna hos oss. Ett magert och ganska ilsket elände till katt. Han gick på ganska kort tid från att kallas för Tiger, till namn som Tiger-förgöraren och Tigerdöden. Något som var en alldeles naturlig följd av att ha minst två katters liv på sitt samvete, rivit grannhunden och säkert jagat samtliga husdjur i grannskapet. Säkert höjdes huspriserna på gatan den dag han dog. Fast på nåt underligt sätt tyckte jag ändå om honom. Kanske berodde det på att jag väldigt länge hade velat ha ett husdjur och vad gör väl då lite rivna händer och armar?

Hursomhelst var barnen och jag och kikade på ett gäng bedårande kattungar idag och de var just så lockande att ta hem som en katt eller hund är vid fem veckors ålder. Fluffiga, storögda och lekfulla. Dessutom hund- och barnvana. Bara en sån sak. Vad gäller Benny är det inget problem, han skulle nog inte ens märka nytillskottet. Fast det får nog vänta ett tag ändå.


Glad midsommar

Midsommar, jag hoppas ni hade det bra. Vi hade det fint. Picknick, häst och vagn, dans runt stång, god mat, sol och glada barn. Det sista kanske det allra viktigaste.


Inför treårsdagen

Saker Vega önskar sig när hon fyller tre; en liten grådvärg att ha som mick, 10 grodor, 10 paddor, 10 snälla ormar och en arg hund.

Känner att presentjakten blir en utmaning i år...


Låt mig presentera...

Det har frågats och frågats och vi har letat och letat. Men nu är det klart, så låt mig presentera.... Trumvirvel...

EDIN Olov Sigvard Emenius


Sommar

Det är juni och så varmt att alla frön jag sår i landet kommer upp bara för att dö som späda groddar.

Det är juni och vi går till dagis och ser barnen uppträda. Jag är bubblande stolt och alldeles kär i den lilla flickan med gräsfläckar på knäna.

Vi äter nybakade kanelbullar och svenska jordgubbar. Sommaren är här, inbäddad i en doft av schersmin och rosa skymningsljus.

Det är juni och jag bär en liten kille på min arm och smälter av ett tandlöst leende.

Det är juni och jag skriver det smörigaste inlägget.


Loppisrunda

En väldigt kort loppisrunda, i sällskap av två barn, resulterade i två fynd; En väldigt snygg babysitter och ytterligare en mässingslampa. Denna med en grön skärm med så mycket katthår att man kan misstänka att något stackars djur tillbringat hela sitt liv hårt pressat mot just denna lampa (något som en klädroller snabbt eliminerade alla spår av). Allt till en överkomlig summa på 80 kronor.

felköp och sprayfärg

 
Jag ropade in några trädgårdsmöbler på auktion. Glömde bort det och fick mail att jag vunnit aktionen. Herregud vad mycket rost tänkte jag. Nästa tanke var, fort, sprayfärg innan Johan ser eländet. Tre burkar senare är jag väldigt glad för mitt lilla felköp. Johan tycker också om dem, även om han suckar lite över mitt slarv med förarbetet och att jag aldrig lär mig använda en sprayburk.

RSS 2.0