Mamma, nu ska du bli maaaassssa ledsen...

Jag hann precis gå av tåget, gå upp på jobbet, hämta ett glas vatten och starta datorn lagom tills telefonen ringde. Vega har kräkt på dagis. Ner igen till nästa tåg, handla blåbärsoppa, hämta Benny och gå till dagis. En väldigt pigg Vega deklarerade att hon hade kräkt både över frukostbordet (grattis alla andra till den upplevelsen), tröjan, byxorna och strumporna. Nu är det ju så att en unge som kräkt inte är särskilt välkommen tillbaka till dagis på två dygn, så även imorn blir vi hemma. Fast med tanke på att vi ägnat den här dagen åt att fika, leka kurragömma, hoppa i sängarna, göra alla alla-hjärtansdagkort och busa i största allmänhet, känns det knappt befogat.
 
Hur som helst huset som imorse såg ut som något gud glömt med leksaker utspridda i ett jämt lager över golvet, skoinferno i hallen och alldeles för mycket tvätt och dammråttor ser nu riktigt fint ut. Benny har varit väldigt nöjd med sällskap, även om det grusades lite av att jag glömde honom utanför ica på kvällen. Jag kom i och för sig på det efter typ trettio meter, men då var det för sent. Hundstackaren hade insett fakta. HAN hade blivit GLÖMD. Allt som kan sloka på en mops med väldigt mycket hud slokade och när vi kom hem ägnade han lång stund åt att sura på mig. Eller sura och sura, bita på mina kläder, tugga lite på en hand när han kom åt och vara allmänt otrevlig. 
 
Vega har snöat in på Ronja Rövardotter, men det är en sak hon inte förstår och frågar gång på gång. Varför rider de hela tiden?! Mamma har de ingen BIL?! Hon säger det lätt medlidsamt som stackare där, behöva harva runt på ett gäng gamla hästar. 
 
Hon har också insett en ny dimension av sitt värde. Mamma, nu ska jag gömma mig och så ska du bli maaasssa ledsen, men sen kommer jag fram och kramar dig och då blir du glad. Vänta, du är inte ledsen än, jag är ju inte klar. Så nu nu är du ääääättteledsen och gåååter och gåååter. 
 
Dagen firades med att jag köpte en slokig tuplanbukett och en allt om historia till Johan på ica, alternativen blev lite begränsade av morgonens tvära kast. En större mängd vaniljhjärtan följde också med hem. Johan köpte däremot en väldigt fin rosenbukett till mig och en sminkdocka till Vega. En hit skulle det visa sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0