Idag

Förmiddagsfika på stan med kompis och sedan långpromenad med en nöjd bebis i bärsele och en stor tjej som pratar om livets alla viktighetet och håller en varm liten hand i min. Spontanmiddag med vänner och så till sist få somna med den här killen.

Vardag och den är fin.


ett obevakat ögonblick

Ett kort, obevakat ögonblick passade Vega på att ta lite egna initiativ imorse. Bebisen som stunden innan sov, gallskrek plötsligt.

-Vega, du rör inte lillebror när han sover va?!
-Nej, jag rör honom inte alls. Jag bara borstar hans tänder litegrann.
- Nej!
-Men mamma, han sa iiiii, och då ville han att jag skulle borsta lite....
-Jasså det gjorde han...

Lilla storasyster

Två saker kan konstateras. Storasyster är stolt och tycker väldigt mycket om sin bror, men hon är inte lika förtjust i den numera delade uppmärksamheten.

Det kramas, pussas och tänjs på gränser. Kärlek och trots, huller om buller. Fast i det stora hela går det väldigt bra.


vårdag

 
Vi körde till Karlshamn, lille namnlös, Johan och jag. Vega var på dagis, men allt vi handlade var till henne. Vi fastnade för en kaklad vägg och så gick vi vid havet och hörde fiskmåsarna skrika. Den är här nu, våren. 

Första veckan

 
Vi lämnade sjukhuset i måndags. Kom hem till feber och hosta och där har vi varit de senaste dagarna. Vi har disneymaraton och äter glass i stora lass. Jag hade helt glömt hur mycket en nyfödd äter och hur många bajsblöjor som kan produceras. Igår fick vi erfara skillnaden mellan att byta på pojke och flicka. En liten stund i blöjfrihet hann en kisstråle pricka golvet i hallen, i badrummet och syster som stod på en pall intill för att titta på blöjbytet. 

Första mötet


Välkommen lille du

Det gick så fort när han väl bestämde sig. Plötsligt var han bara där, alldeles liten och skär.

Halv två var jag sex centimeter öppen och kvart i tre var han ute. Bara sådär. Sen åt han och somnade och har sovit sen dess.

4045 gram och 52 cm gör små ljud i sömnen. Knorrar och gnyr. Sträcker lite på en hand och kommer till ro igen.

Snart kommer din syster lille vän och du må tro att hon har längtat.


Sjuk natts dag

Vi har sjukstuga här. Johan har 40 graders feber. Jag handlar allt en sjuk man kan tänkas vilja ha, puffar kuddar, matar med panodil, vädrar och laddar med film. Benny är sympatihängig. Vega och jag är lite för sega för att göra nåt vettigt. Sagor och film. Det är ingen bra dag att föda på.


dagen efter


 
Det är morgonljus i matrummet. Nejlikor från ica. En mage som ser ut som ett partytält. En bäddad bebissäng. Det är en dag efter förväntad förlossning. Hej bebis, kommer du snart? 

RSS 2.0