dagarna som är


Jag pendlar mellan att vabba med en liten flicka som på dagarna är hostig, snorig och småfebrig men ganska pigg och glad, fast som på kvällar och nätter har hög feber, yrar och hostar tills hon nästan kiknar.
...och att sitta på kontoret och jobba tolvtimmarsdagar för att hinna få undan så mycket som möjligt. Lite nya svartvita kläder har inhandlats och jag undrar om en garderob kan rymma för mycket randigt? 
 

om att välja sina strider

 Idag när vi kom in efter att ha varit ute med Benny ville Vega absolut inte ta av schhhooooooornaaaa inte heller åååålen (overallen) eller mössan. Jag bestämde att det faktiskt var hennes problem om hon tänkte bli jättevarm, så jag lät henne gå omkring och sura fullt påpölsad. Jag värmde en burk fiskbullar, pasta och grönsaker (precis så mycket fantasi man kan ha en tisdag i tredje vab-veckan) och vi satte oss vid bordet och ignorerade det faktum att en av oss rörde sig lite som en michelinegubbe och fortfarande var väldigt sur. Efter en liten stund hördes ett mutter; mamma kan du ta av schoooorna och ålen OCH mössan. Sen kunde vi båda skratta lite åt det och hon var väldigt nöjd. 
 
Jag ser trots både som något fruktansvärt irriterande och som något väldigt intresseant att hitta vägar runt och igenom. Jag hörde att det nånstans fanns en kurs i trotshantering och den hade varit kul att gå. Själv tänker jag så här. Hur undviker man att komma till en konflikt och hur undviker man att komma i en situation som gör att man antingen måste backa i en konflikt, eller tvinga igenom ett beslut bara av princip? Vad är målet med situationen, är det att få min vilja igenom och visa min aktoritet som förälder eller är det att få min dotter att inse varför hon ska göra på det ena eller andra sättet? Vilka konflikter är värda att ta och varför? Självklart allt som handlar om trafik eller annan säkerhet, men om det inte innebär nån fara eller påverkar andra negativt utan bara handlar om att hon vill känna att hon faktiskt får bestämma lite själv eller i alla fall förstå varför saker ska vara på det ena eller andra sättet, jamen varsågod... Hur tänker ni?

Halvvägs och tjock

Så, då var vi halvvägs, min inneboende och jag. Att jag ska fortsätta växa lika länge till och att magen ska bli väldigt mycket större känns som en freakshow. Det börjar redan bli svårt att ta på skor och plocka upp saker från golvet.

Vardagsdemokrati

-Mamma, ikväll få du välja saga.
-ok, vad snällt, hmm då tar jag...
-nej mamma jag älpa dig. Så, denna vill du ha!


Badrumsjakt

Vi har ett rum på ovanvåningen som ska bli badrum. Kollar runt och vet egentligen, men hittar inte exakt. Vill ha vita, kaklade väggar och mönstrat golv. Helst i färgkombinationen orange, cerise och purpur, fast det verkar kört. Marrakech mest intressant så här långt. Visat sig vara nästintill omöjligt att hitta mönstrat kakel nån annanstans om man inte vill ha medelhavs-, eller jaktmotiv... Hittade också en väldigt fin dusch (glömt var), fast jag tror inte den var under tillverkning ändå. 
 


 

 

om lökar

Det är gråaste november och solen verkar aldrig komma fram bakom de smutsiga molnen. Jag köper åtta kilo tulpanlökar och två kilo narcisser. I sista minuten och till halva priset. Sen går jag vid havet med Benny och han springer, nästan som en vanlig hund.
 
När vi kommer hem har det börjat skymma, men jag vill så gärna få ner lökarna i jorden så jag lägger mig på knä i det blöta gräset. Nylonstrumpbyxorna blir jordiga och min lilla planteringsspade skev, men det gör inte så mycket. En bred rad med fyra kilo, kanske mer, lökar trycks ner längs med muren. Imorn ska resten planteras och till våren hoppas jag att de sex kilo som åkte i jorden förra året och alla de påsar med snödroppar, pärlhyasinter, allium och krokusar som jag grävt ner också ska komma upp och så vill jag att de sprider sig hejvilt, så att vår trädgård förvandlas från vad som närmast liknar en fängelsegård till ett prunkande mini-Holland. 
 
 
 

Björnstark

Vega ligger under bordet och sjunger högt.
-bönen sooove bönen sooove i sitt lugna booo. Han ä inte faaaalig bara man ä vaaaalig å om mamma pappa taaa den. Men man kan dock honom inte toooo.

Skönt att ens barn har höga tankar om en. Ta en björn, jajamen det fixar jag!


Helsingborg

Samtal från vän:
-Hanna kom ner till Helsingborg, ta med Vega, så går vi på Jan Lööf utställningen och tar en dag på stan.
-ja, vad trevligt, gärna!

Facit:
Barn helnöjd fram till Helsingborg, bitvis intresserad av utställningen. (Vi gillade dock båda utställningarna på dunkers). Barn vägrade gå själv. Vägrade åka vagn. Försök att tvinga ner barn i vagn resulterade i en utspottad napp och biten läpp med blodutgjutelse och ett förtvivlat maaaaaammmmaaaaa. Gravid mor med foglossning (väldigt fräscht ord det där. Foglossning, lite som att man går sönder på nåt kletigt sätt...) bär barn en halv dag.

Trevligt att träffa vän, synd att vi knappt hann prata. Kul att se hennes fina lägenhet.

Barnet väldigt nöjd över att träffa en hund som faktiskt hämtar bollen hon kastar och över att ha provat simglasögon. En hit.

Nu, tåg hem för sovande barn i vagn och ledbruten mor med trasigt bäcken. Just det jag glömde skriva att det är så hääääärligt med barn. Fantastiskt.


RSS 2.0