spotify

En ny spellista, helt utan röd tråd, med allt från en före detta presidenthustru till min vän Lizas coola band wayflowers. Du hittar den här.

en fråga om mac

Jag är väldigt nöjd med min mac,  jag är också väldigt tacksam eftersom det var en present när jag var i akut behov. Fast det finns en del småsaker som jag inte lärt mig än. En sak irriterar mig rätt mycket och jag undrar om någon som läser vet hur man löser. När jag skriver inlägg lämnar jag blankrader, men när jag sen publicerar trycks texten ihop. Så om du kollar förra inlägget ser du att jag löst det med en punkt på alla blankrader. Fullt om du frågar mig. Så, är det någon som vet hur man ändrar den inställningen?

tankar i veckan

Välling blir inte festligare för att de har blandat i päron. Barnet har ärvt min skräck för kombinationen "osötat" och "fullkorn" och vägrar dricka eländet.
.
Fåglar lämnar inte ett trevligt träd bara för att en halvfet mops lärt sig egenheten att stå, sova och skälla under det samtidigt.
.
Det blir inte lättare att köpa sig en helt ny garderob på nån timme bara för att en liten människa säger "den mamma", "o den mamma" om allt hon ser och ska testa att hänga lite på nåt räcke och gömma sig bland förra årets reakjolar och köra vagnen själv. Samtidigt. Resultat av shoppingrundan 500 kronor bas till Vega, eller nja de där en storlek för stora plajettskorna med kardborrband som hon förälskade sig i kanske inte ligger under bas, snarare under kanske-i-höst-om-hon-inte-vuxit-ur-dem-då-facket.
.
När två väldigt otränade människor ger sig ut på en knappt 4 kilometers löprunda och tävlar om tid resulterar det i väldigt mycket träningsvärk.
.
Löparskor blir inte bättre med tiden, eller så var -98 ingen bra årgång. Inte heller går det att kalla oljefläcken från en skogsrunda -99 för patina. Barnet kallar det baaaajs.
.
Det är väldigt trevligt när en helg närmar sig och man inser att just den här helgen har jag inget att plugga och att det är den första helgen på väldigt länge. Ännu trevligare blir det av att den innehåller kalas för en fin vän som jag träffar alldeles för sällan.
.
Bästa försommarkladdkakan är favoritkladdkakan -kakao, utbredd på ett bakplåtspapper, tunt och sen ett stort lass rabarber på det. Grädda som vanligt. Med den beskrivningen står det tydligt varför detta inte är en receptblogg
.
Det är något med Vega och schlager. Jag är lite orolig att det har med förlossningen att göra. När hon skulle födas spelade en radio i bakgrunden. Jag minns att under sista värken, då när huvudet är ute och det känns som att man ska dö, spelades Manboy. Jag minns att jag tänkte att det finns inte en chans i världen att min unge ska födas till sån här skit, jag MÅSTE knipa. Jag minns också att jag var väldigt nöjd över att jag lyckades. Nu är favoritlåten här Euphoria och Emeniustappningen har bestämt att ah-ah-ah-ah-ah är det enda av värde. Ska man välja en schlager är väl det ett ganska lyckat val. Till skillnad från det val som den onödigt lång människa i hemmet gjort. Kärrrrleken kärrrleken kärrleken...

Maj

Solen går ner över taken. Barnskratt och lek i vattenspridaren. Maj närmar sig sitt slut. Skolan också. Sommaren ska just börja och det blir inte finare än nu. Det blåser, men vinden är varm. Jag plöjer trädgårdsbloggar och odlingssidor på nätet. Tänk att vi har en alldeles egen trädgård.

måndag har guld i mund

Idag skippade jag självstudier, behöll Vega hemma och träffade två barndomsvänner med ett tillhörande barn. Vi har inte träffats på flera år, men nu var det en hemvändarrunda som öppnade för möjligheten. Väldigt trevligt och djupt hedrad över att ha blivit inpressad i det korta skånebesöket.
...
Lyckades också förmå mig själv till en löparrunda, vilket händer var tionde palmsöndag om det är sol, typ. 3.5 km med blodsmak och en övertygelse om en nära stundande död kanske antyder att det borde hända oftare? Fast Johan sprang rundan först och jag klarade hans tid men en halv minuts marginal, så dödsångesten förbyttes i triumf som jag levt på resten av kvällen. Sen blev det en tur till grannen och långpromenad med motvillig mops och promenadvillig labrador.
...
Kvällen har avslutats med lite pluggande och en inlämning. Nu återstår bara en gruppuppgift med skriftlig inlämning och muntlig redovisning i Tomelilla. Den uppgiften är jag riktigt peppad på och det var ett tag sen jag kände så med skoluppgifter.
...
Nu ska jag sova och invänta den stundande träningsvärken...

helgen

Hejdå helgen, du var fin med sol som kändes som sommar, grillat och en blåsig runda på jakt efter smultronställen.

FB-fynd

Fastnade på fb på olika sidor. Det står tyvärr sällan var bilderna komer ifrån eller vem som tagit dem, så därför vet jag inte så mycket om dem. Fast jag ville visa ändå.

hemnettips

Ett väldigt fint hus i Karlskorna är just nu till salu. Idag bor några vänner till oss där och det är verkligen mysigt och superfräscht! Ni ser mer här.

Frälsningsarmén

Om jag hinner när vi ska till dagis så brukar jag gå en omväg bara för att få titta på det här huset. Det är så fint att jag ryset ända nerifrån tårna. Om jag kunde skulle jag sälja vårt hus i en blinkning för att få flytta in där. Jag ska erkänna att jag sneglat eller ja, stått-på-tå-med-ansiktet-mot-rutan-sneglat, mer än en gång. Fast så har det stått tomt sen vi flyttade till stan och då får man göra det. Eller tomt är inte helt sant, det är fullt av damm och byggställningar och en envis dröm om att få bli köpt av mig. Det är jag säker på.

mellan elefant och syren

En morgon såg jag en elefant. Den såg overklig ut i det bleka morgonljuset med pampiga Karlskronavillor i bakgrunden. Cirkusen höll på att packa ihop. Bussen jag åkte var full av människor på väg till jobb och skola. Ingen verkade se den där ute där den stod som ett sagodjur i den svala dimman.
-
I trädgården växer gräset fortare än vi hinner klippa och det gamla äppelträdet är, sina år av misslyckade beskärningar till trots, vackert i sin slöja av rosa blommor. Syrenerna ska just slå ut sina blommor och Oxelträden på väg från dagis har just vecklat ut sina löv. Hujeda mig vad jag har längtat efter det här!
-

lördag

Vi piffar bordet tillsammans. Jag med nejlikorna från ica, Vega med traktorn.

Går till loppis och fyndar en 70-tals vas i färgat glas. igen.
En lampa hittade jag också. Min man tycker den är ful. Jag säger att han vänjer sig. Eller blir hemmablind, han får välja.
Det känns som en storm är på väg och regnet kommer i ivriga skurar. Jag syr vimplar till uteplatsen och tänker på sommar. Om man vill sy snabba vimplar är vaxduk bra, man slipper sicksacka och vända och så behöver man inte vara så petig vare sig när man klipper eller när man syr, för det går alltid att jämna till när det är klart.

fältarbete


Några dagars fältarbete i Tomelilla. Inventering. Ändlösa åkrar, körsbärsträd som strör sina blommor i vinden, alléer som går hela vägen till horisonten, hus som ingen mer kommer att koka kaffe i och hus som är så vackra att det kniper lite i magen. Om jag någon gång ändrar mig och får en längtan till landsbyggden tror jag det är hit det bär.

Min nya, gröna kompis.

Jag tycker om att baka, så gissa om jag blev glad för min present. Jag borde fylla 30 oftare. Galna, fina vänner. Tack!

hårtvätt och sommar

Vi hänger i trädgården allt vad vi kan. Det känns som sommar och vinden luktar blommor. Vi har köpt nya möbler och här kryper vi upp med ritblock, tidningar och sagoböcker och kanske stannar vi hela dagen.
Jag tvättar hennes hår i vasken ibland. Precis som min mamma gjorde. Och så berättar jag sagan om den lilla gumman. Det brukade mamma också göra. Håret är långt och lite lockigt. Precis som hennes pappas. Lockigt alltså.

RSS 2.0