Om morgon

Tidiga morgnar med guldkantade moln. Eller intensivt mörka. Silosar som kanske ska rivas. Byggställningar och betong. Gamla fasade som väntar på nya kroppar. Starka stålarmar som bär. Förändring och beständighet. Morgon och ljuset är gult. Vardag och den är fin nu. Väldigt fin. 

Veckans projekt

Den här veckan pågår projekt källare, eller i alla fall ett rum i källan. The man cave- det som hittills varit Johans svarta grotta med en suzuki-logga i taket ska bli vitt. Hoppas att ett förtydligande är överflödigt, men för säkerhets och Johans heders skull, det är inte Johan som stått för designen. Återkommer med bilder på man cave going gästrum och vardagsrummet där uppe. Har en kamera full av bilder, men aldrig tid att skriva. Snart. Snart

om att släppa taget

Tjejen som köpte min lägenhet ringde idag. Hon hade lite frågor, för hon skulle renovera hela lägenheten sa hon. Jag  svarade på det hon undrade och la på luren. Jag mumlade för mig själv att det räknas inte som renovering om man förstör. Ja, jag vet att den inte är min längre, det är bara det att för mig var den ett konstverk och när det första någon gör är att tapetsera över Josef Frank med en skittapet från RUSTA så är det inte renovering i min värld. Inte heller när de fina trägolven göms och kanske har Sigvard Bernadottes bänkskivor rivits ut ur köket. Kanske är funkisköket som jag skrapade och slipade ner åtta lager färg på borta. Hon lovade att skicka bilder och jag svarade inte, för ärligt talat vill jag inte se. Jag vet att det bara är en lägenhet och jag vet att den inte är min. Jag vet att det bara är några hinkar färg och lite trä, men jag tror jag skulle gråta lite om jag såg att allt var borta. Jag skulle gråta om lägenheten var renoverad och funkisen försvunnen om själen i den blivit tystad. 
 
 
Den del av köket där 40-talet inte gick att rädda satte jag in IKEA, fast ett som passade ihop med orginalet.
Elementet målade jag rött och la sen en hel helg på att med bred pensel måla mönstret på dörren. Handtaget hittade jag på tradera efter en hel del letande. Ventilen bygges ut från en sunkig i plast till en båtventil.
En garderob köptes på blocket och målades svart. Lådorna målades även dom med bred pensel. Blommorna är från IKEA.
Den här väggen tog en vecka att hacka fram. Röret behövde en del förarbete och färg.
Det här rummet var svampat orange när jag flyttade in..
Det här rummet var svampat blått. Josef Frank fanns på väggen till vänster...
 
Golvet i hela lägenheten slipades och lackades. Tyvärr var det ganska mjukt, så det blev en del repor. Fast fint ändå.

Nattprat

Benny, vi måste prata. Det handlar om vad som är ditt och vad som är mitt. Som kudden t ex. den är min. Och mitt huvud, ja just precis det som du sover på, det är också mitt. Jo, det är alldeles sant. Husses sida däremot där kan du ligga var du vill och jag lovar att inte gnälla.


Semesterlängtan

Jag sitter på tåget och spetsar öronen för att höra det franska samtalet några säten bort. Mamma har skickat semesterbilder från förr. Jag tror jag minns den där kattungen och den där kjolen min syster bar. Ljuset är så som det bara är på gamla semesterbilder och i minnet av de där resorna. Varmt och gult. Åh vad jag vill resa. Jag vill åka högt upp i bergen på slingriga vägar, gå i byar med trånga gränder och bada i salta hav.


randiga dagar

Det är randiga kläder och dagar med skisspapper. Guldskor och höga klackar. Kläder är kul igen. I helgen ska jag jobba som säljare. Tänk vad roligt och tänk om jag kunde få göra både och, arkitekt och så säljare lite ibland. Min moster säger att jag har jobbys och det är väl bra tänker jag. 

Födelsedag

 
 
I onsdags fylde Vega 2 och det firades med pompa och ståt, eller i alla fall med frukost på sängen och tillhörande sång i diverse falska tonarter, kalas med vänner och två hundar som gjorde sitt bästa för att komma åt att länsa barnbordet. Jag mutade barn med maränger och fotade allt vad jag hann. 
 

Ni kanske undrar...

Ni kanske undrar varför det är så uselt med uppdateringar här. Ni förstår, jag målar. Ett ganska stort rum med väldigt många vinklar. Tak och väggar och hej och hå. Städar gör jag inte, det är tydligt när jag ser mig omkring. Johan fixar i trädgården och går loss med högtryckstvätten på plattorna och Vega pekar på honom där han står med jordstänk upp till midjan och så konstaterar hon kort "pappa baaajs där". Inget konstigt med det. Jobbar gör jag en hel det och det är väldigt roligt. Jag känner mig så vuxen med eget kontor, fikapauser, kaffemaskin och möten och jag är fortfarande helt upprymd av att få rita och prata arkitektur och planering hela dagarna. Sen har jag varit lite sjuk också, passat på att få en barnsjukdom som INGA vuxna får med prickiga, stickiga händer och fötter. Väldigt opraktiskt.
 
I trädgården växer det så att det knakar och mina rosor blommar för första gången. Lykkefund, en honungsros som mamma tipsade om slog ut idag.
 

RSS 2.0