saker man gör...

...med ryggskott och sjukt barn...
planterar en potatis och följer den.
klipper lugg och tänker att en viss frisör får rätta till den sen.
fikar på bästa stället i stan
går igenom skåp, ratar en del....
och hyllar en del, mycket (allt guld) är tänkt som lekporslin, rosorna till glögg, jag dricker inte kaffe men det finns ju så mycket fint porslin...
...och så kan man gå formad som en blöt ostbåge hem till grannen på Me&I träff och shoppa...
Sammanfattningsvis smärtsamt, men ganska trevligt.

torsdag

Det blev inte dagis idag heller. Det blev en runda till BVC och ett konstaterande om dubbelsidig öroninflammation. Penicillin till Vega och morfin light till min rygg. Det var inte helt enkelt att gå till BVC med ryggskott, men tack vare några väldigt snälla grannar (som också gick en långpromenad med Benny) löste det sig. Sen har vi varit helt slut sovit, läst böcker och tittat på film.
Sven Nordqvists bok "Var är min syster" kan vi läsa hur många gånger som helst. Bilderna är helt fantastiska och både Vega och jag fastnar på varje sida och pekar på alla detaljer.
I fredags köpte jag Nicke Nyfiken till Vega och den har vi sett minst trettio gånger sedan dess. Har för övrigt ett väldigt bra sound track.

om lojalitet, duktighet, envishet och ren dumihuvudethet

Det kommer ingen bild på det här inlägget. Lite värdighet vill jag ha kvar. Fast efter att ha haft en härlig långhelg i kräkandets tecken följde jag upp det med ryggskott. Väldigt enkelt, i måndags, efter att ha tillbringat natten ömsom kräkande, ömsom skakande på toalettgolv, tänkte jag att hundstackaren och barnet måste vara alldeles förfärligt uttråkade och förtjänade minsann en låååångpromenad. Så, jag packade vagnen full av torra brödbitar och kämpade mig genom snålblåsten ner till parken, hej och hå här ska matas fåglar. Givetvis somnade Vega halvvägs och Benny var sådärsugen på upptåget, men ska det matas fåglar så ska det matas fåglar och oj vad roligt vi har det. Nästan hemma, när det kändes som att kroppen valde mellan att dö av utmattning eller att kräkas på nästa buske gjorde den helt enkelt en helomvändning och bestämde sig för ryggskott. Inte ett som kom pang utan mer smygande. Väl hemma var Vega givetvis fint utvilad och jag var tvungen att sova, eller vila i alla fall. Det skulle jag inte gjort. Vega ville höra Pippi och när mamma inte svarade kändes det som en bra idé att släppa boken. Pang, rakt på ögonbrynet och bulan var ett faktum. Sen gav en missriktad förlåtkram (för jag blev inte superglad över Pippiboksidén) upphov  till en svullen läpp och blodblåsa. För att göra paletten fullständig gjorde ett litet pekmaraton på öga-näsa-mun att ett litet finger kom in i ögat och se så fint och blodsprängt det blev.
Idag hade vi seminarie i skolan. Obligatorisk närvaro, som jag nog hade bortsett från om det inte var så att jag skulle hålla i seminariet tillsammans med en annan. Det kändes inte så snällt att backa ur i sista stund så jag kämpade mig dit. Tog bilen, eftersom jag inte skulle klara av att gå till och från tåg. Sen har jag funderat lite på det här med lojalitet, duktighet, envishet och ren dumihuvudethet, det är hårfina gränser där. Min mamma säger att jag ibland passerar några tydliga (nej, hon uttrycker det inte som dum i huvudet, mer som en suck och nåt om långsiktigt och kortsiktigt), men i min värld är det gråzoner. I alla fall i förväg. Som när jag i december åkte till Karlskrona (resan tor tar typ 3h från dörr till dörr+ att jag måste åka en timme tidigare tåg för att vara i tid, så 4h+tid i skolan...) med 39 graders feber för att redovisa. I efterhand korkat, i förväg, det här fixar jag, inte snällt mot gruppen att backa i sista stund. Fast idag, trots att det gjorde så ont att det kom en och annan ynktår när jag gick som Quasimodo min värkande rygg, blodöga, bula och svullna läpp, så vill jag ändå säga att det var en bra idé. Hur kan man veta sånt i förväg? Nu laddar jag för att gå till och från dagis imorn, vanligtvis tio minuters enkel väg gånger fyra...

sjukdag

Kräksjukan bor här idag. Jag ställer in helgens gos med nyfödd bebis och 30-årskalas för fina vännen. Vi dricker blåbärsoppa och sover flera timmar mitt på dagen. Jag sminkar mina bleka kinder med solpuder och tar lite extra mycket ögonskugga bara för att det känns lite glammigare då. Vi tittar på Pippi och går en promenad på snö som smälter i eftermiddagssol. Lyssnar på Hoffmaestro på hög volym och hämtar pizza på bästa stället i stan, chévre och rödbetor. Det kanske blir en bra dag i alla fall.


husfärg...

Leker lite med PS ikväll. Har nog målat om huset i alla tänkbara färger. Säkert blir det vitt, eller ljusgrått i slutändan, men visst skulle det vara fint svart?! Hur som helst så kommer det att dröja nåt år, så grannar, ni får njuta av det blå-rosa ett tag till.

hemmaläs

image description
image description
image description
Jag sitter hemma och läser mest hela tiden nu. Så många böcker, artiklar och avhandlingar att jag inte riktigt vet hur jag ska hinna. Dricker te och äter alldeles för många kakor. Köper tulpaner och bäddar med fina påslakan från 70-talet för att det ska kännas lite mer vår.

dagar i bilder


Fika i väntan på tåget i Hässleholm.
Den här mössan hatade jag när jag var liten. Skulle man åka pulka skulle fulmössan på. Och ja, det fanns två till så när man vuxit ur den här var det bara att dra på nästa elände. Nu tycker jag den är lite söt om än väldigt stor, fast Vega jag lovar, minsta protest och du slipper den.
oppa oppa all day long
det saknas några här, men ett familjefoto light av våra familjer i alla fall. Plötsligt känns Vega väldigt stor. Syster och resten av familjen ser du här.
Vi åt lunch på Stadsmissionen i Linköping, en kyrka omgjord till fik och fullproppad med fyrtio- och femtiotalsmöbler. Väldigt trevligt. Men Vega brydde sig inte så mycket om kyrkan...
...men desto mer om att få hänga med fina, storkusinen Vilda.

Hos syster

Vi är hos min syster några dagar. Vi bor för långt ifrån varandra och sist vi sågs var det sommar och hon var höggravid. Nu är bebisen nästan fem månader. Vega är supernöjd över att få hänga med de stora kusinerna och vill att de ska hoppa i sängen hela tiden. Oppa, oppa. Bilder kommer sen.

Flytta?

Pluggar och tänker att det inte är så långt kvar. I december är jag förhoppningsvis klar. Funderar på var jag skulle kunna tänka mig flytta ifall det inte finns jobb här när jag är klar. Helst vill vi bo kvar, men om vi måste flytta så vill jag bo nära Malmö, Göteborg, Stockholm eller Norrköping.

 

Göteborg hade varit trevligt, i Mölndal finns det här huset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lycka i ett lekland

Först var allt mest bara läskigt, sen fick vi lyfta henne, skrikande och vilt protesterande därifrån och vände vi ryggen till för ett ögonblick så var hon med bestämda steg på väg tillbaka in mot bollhavet.

Om mobilen

Jag fick ny mobil och det blev roligt att fota igen. Vega får stå ut med mitt apptestande och ni lär se det här...


Trött Benny

Fler som har hundar som somnar sittande?

Maja stl 104

Eftersom jag ritar mina mönster själv behöver jag provmodeller och då är det bra med kompisar som har barn i olika åldrar. Som min vän Anna och hennes dotter Maja. Litet minus att de råkar bo i hiskeligt långt bort bara. Nu är det några småjusteringar och sen så ska jag bara ha tid att sy, så kommer det upp nytt i butiken.... Blogg.se vill inte funka riktigt idag, så jag kan inte länka, får fixa det senare, men butiken hittar ni till höger.

onsdag

En lång och kall dag. Karlskrona och snö. Godkänd tenta (utbildningens sista!),seminarie och sen grupparbete hemma hos en vän jag träffar för sällan. Kommer hem till lagad middag, tänd brasa och blöta barnpussar. Nu är jag helt slut, precis som Benny.


RSS 2.0