hemnetporr

Det är dåligt med inlägg för tillfället. Min dator har dött. Johan jobbar med återupplivning, men det ser lite mörkt ut, inte svart men ganska mörkgrått i alla fall. Det är bra på ett sätt eftersom jag syr istället för att fastna på datorn om kvällarna, men samtidigt lite stressande att vara student utan dator. Givetvis sammanfaller det med att jag måste använda en del ritprogram som jag nu måste åka till Karlskrona för att komma åt. Slösurfande löser iphonen fint dock. Det här huset ramlade jag in på när jag satt på tåget häromdagen, 510 kvadrat boarea, 230 kvadrat biarea och en liten nätt tomt på 26 262 kvadrat. Att det råkar ligga i Asarum förklarar prislappen på 5,5miljoner...

Efter dagisKom, säger jag, vi åker till havet och tittar på hösten. Det blåser lite kallt och luktar tång, hav och blöta barr. Kiosken är stängd och sommargästerna har åkt.  Vi möter ingen när vi går och Benny får springa lös. Inte ens fiskmåsarna är här idag. Blåklockorna blommar envist, fast vinden säger höst. Vi hittar en bänk och fikar lite innan vi ger oss på lekplatsen. Sen kör vi hem och lagar mat och just idag känner jag att jag hinner. Hinner alla måsten, men framförallt  hinner hålla om och leka.

Välkommen!Idag födde min syster sitt tredje barn och vi säger välkomen lille kusin!


mönsterkärlekVia JohannaB hittade jag in till ständigt lika duktiga Lotta Kühlhorn och Koloni Stockholm. För övrigt är har Johanna också en mycket trevlig shop som jag tycker ni ska besöka. Kolla hennes fina klövermönster.

original


Anna

Idag vill jag tipsa Annas blogg. För hennes bilder och för att jag gillar hur hon skriver. Anna är förutom lärare, fotograf, mamma, fru också en av mina bästa vänner.  Vi lärde känna varandra för sex år sedan under de tre veckorna jag pluggade lärare i Linköping (innan jag hoppade av och gjorde annat, medan hon kämpade vidare och nu är färdig). De flesta av Vegas retrokläder har tidigare burits av antingen, Anna eller hennes man Jesper.

Tålmodighet är en dygd, sägs det...

Folk brukar undra om Benny är snäll mot Vega, frågan borde ställas tvärtom...

lördagsshoppingVi loppishandlar lite tyg och en Björn Winblad tavla. Missar precis en Viola Gråsten pläd för fyrtiokronor, bittert. Kompenserar Vega för loppistid med lekplats, och hämtar en till synes oanvänd pop-overall som fyndats på tradera för 370 kronor (istället för 1295). Sen åker vi hem och ändrar om, flyttar lampor mellan rum, tvättar fönster och duschar växter. Jag plockar in blommor från trädgården och funderar på hur man med positiv förstärkning får en ettåring att inte röra.

tjuvkik

en liten förhandskik...

Bromölla
När vi kom hem kände ingen för att laga mat. Inte heller kände vi för att värma något av de korvformsförpackade historierna som pyntade hyllorna i kylen. Vi skulle ju prova det nya 50-talsstället i Bromölla nån dag och idag kändes som en alldeles förträfflig dag för det bestämde vi. Inredningen var fin och förväntningarna höjdes, fast när maten äntligen kom in femtio minuter senare var den lätt vidbränd och torr och barnet hade nästan somnat mot bordet. Fyrahundra kronor fattigare åkte vi därifrån och försökte tänka att det ju var himla skönt att slippa diska ikväll.

torsdag

Det blir inte så täta uppdateringar som jag vill. Hämtningar och lämningar, föreläsningar och pluggdagar, ica och halvfabrikat, bus och hostnätter och så lite renovering och några jobbdagar på det. Fortfarande är det Vegas rum som renoveras. Vi pausade lite, men nu är det roligt igen. Kvistlackade igår, kanske hinner stryka vitt ett lager idag, ett imorgon och om det behövs ett till på lördag. Sen ska golvet härdas i minst en vecka och så lister på det. Sen får ni se. Jag lovar. Golvet blir alltså vitt, inte gult. Beror på två saker, dels att om Vega vill byta tapet om några år, så behöver vi förhoppningsvis inte måla golvet igen, dels för att en så stark gul som jag ville ha kräver giftigare färg. Så om någon har tips på en klargul, hyfsat stor matta, så välkomnas det.

Lite morgonbilder på det


Vega i mössan min mamma stickade till mig i början av 80-talet.


På väg till tåget

och en bild jag fick av finaste Heidi.


Inför hösten

Skola har börjat igen och jag har hösten klar för mig. Duscha på kvällen, lägga fram strukna kläder (sluta tänka att de rättar till sig av kroppsvärmen...) till Vega och mig, alltid ha ett glatt morgonbarn, gå till dagis, i sällskap av Benny, som givetvis vill gå hela vägen och inte alls behöver släpas, självklart är alla vinkningar på dagis glada och absolut tårfria. Hem med Benny och hej vad trevligt det är med en morgonpromenad, givetvis behövs ingen släpning på hemvägen heller och aldrig är jag sen och behöver småspringa till tåget. Sen ska jag äta god frukost (inga ostskalkar och torra brödbitar här inte...) och plugga på tåget. Och det är givetvis alltid i tid och aldrig några konstiga fel så jag behöver aldrig gå av och vänta i Karlshamn eller Bräkne-Hoby, framförallt inte i Bräkne-Hoby,  i en timme eller två i snålblåst och regnrusk. Hämta på dagis och barnet har haft en förträfflig dag och lekt och gjort kreativa saker hela tiden. Dagar utan föreläsningar ska jag sitta på biblioteket och plugga, jojomen. Sen när jag kommer hem då ska jag vara N Ä R V A R A N D E, för det ska man ju vara och leva i nuet det ska jag också och laga spännande mat (spännande på det bra sättet) och så ska jag se folk min man till exempel honom ska jag se och så Benny även om han kanske inte är så mycket till folk, Benny alltså, inte Johan. Just det, sa jag att jag ska hitta en massa fina kläder också, min garderob har nog en genomsnittlig ålder på fyra år eller så, snällt räknat. Så kommer det ju inte att vara sen, ånej, då ska jag ha en massa fina klänningar och se sådär avspänt vardagligt fin ut och roliga (bra sättet nu också) strumpbyxor och leggings det ska jag också hitta. Kul att vara tillbaka är det i alla fall, det är ju en början.


RSS 2.0