hej måndag

Glömde visst min cykel på stationen i fredags. Kommer ner och inser:
1. någon har hoppat på bakhjulet, skurit hål i däcken, kraschat lamporna och klippt sönder låset. Hängt ett annat lås som dekoration på framhjulet.
2. tåg inställt, ersättningsbuss kommer. Kanske. Hemsidan säger att det är svårt att få bussar så det räcker. Väntar i tjugo minuter, fortfarande ingen information. Tar cykeln på axeln och traskar hem möter senil dam som ska berätta om samtliga skador hon dragit på sig under sin levnadstid. På tal om trasig cykel. Lyssnar ett tag och ojar och mmar om brutna armar och slitna knän, man vill ju inte vara otrevlig. Sen går jag hem. Nu pluggdag!

första advent

Lite bilder från helgen. Fönsterna är putsade, golvet såpaskurat, julstjärnorna är på plats. Mamma har kommit ner några dagar och vi har firat advent med kyrka, fika på stan och pepparkaksbak.

Sjukhelg och sommarnostalgi

Vi har en sjukhelg här nu. Det har vi inte tid med, jag ska börja ett nytt grupparbete imorn. Men de får börja utan mig, för inatt vaknade jag med nästan 40 graders feber och Vega är inte så kry hon heller. Vi gick en runda med Benny och så grävde jag ner 60 minilökar i gräsmattan och det var så långt energin räckte idag tror jag. Sitter uppkrupen i soffan och kollar igenom bilder. Förra året gjorde jag en fotobok till Vega över året och tänkte göra det i år igen. Sommaren känns inte så lågt borta, men uppenbarligen tillräckligt avlägsen för att bäddas in i ett romantiserat skimmer i mina tankar.

Göteborg

Vi åkte till Göteborg med skolan några dagar. Tittade på trafiklösningar och hamnområden som fick nya användningar. Lyssnade på föreläsningar om projekt som tagit årtionden och jag tänkte att trafikverket, där vill jag nog inte jobba. Jag lyssnade och ritade, ritade och lyssnade. Vi åt på restaurang och jag träffade en kusin jag inte sett på evigheter och tänkte att tiden var för knapp. Sen åkte vi hem igen och jag möttes av välkommen-hem-ljus i fönstret, middag och en febergosig flicka som blev glad för nappar och present. Nu ska jag sy, det är skönt att vara hemma.

samtal med dotter...

-Vega
-aa
-Imorn åker mamma på en resa med skolan. Jag ska till en stad som heter Göteborg, men jag kommer hem på torsdag igen.
-aa
-Ska jag köpa något till dig då?
-JA
-Vad vill du ha då?
-Bapp! (=napp)

Liten stor

När blev du så här stor lilla vän? 16 månader idag! Vi har åkt på utflykt och ätit på restaurang bara vi. Hemma vill hon sitta på stor stol och äta med stor gaffel, det går fort så det kittlar i magen.

Helgen

Det är dimma och gula löv i drivor. Vi räfsar ihop prassliga högar som mest vill virvla i vinden och så gräver jag upp trädgårdslandet igen. Försöker göra kanterna raka och rabatten runt äppelträdet rund. Vega vill mest dyka i allt det prassliga och så gräva lite. Hejdå säger vi till Kronärtskockorna, sen klipper vi av alla de ståtliga löven och gömmer de stympade plantorna under ett berg av löv. Kom tillbaks i vår, ber jag. Sen går vi på rabatten vid staketet och gräver bort ros, salix och allt annat ris som levt en tynande tillvaro i norrläget. De får nya hem och vid staketet gräver Vega och jag ner några kilo med vårlökar och så håller vi tummarna att de ska våga upp i de skuggiga läget. En fin vän kommer på besök och vi hämtar pizza från det ekologiska stället på gatan intill och sen pratar vi i timmar om allt och inget, dricker te och äter choklad medan hennes franska bulldog och Benny snarkar i otakt intill.

Nytt hos Johanna.B

 

 

Jag tycker om enkelheten i Johannas mönster och så är jag, som bekant, svag för 70-talets formspråk. Därför blev jag glad även denna gång när det kom nytt i Johannas shop. Ta en titt här.


RSS 2.0