Söndag


Idag tog vi på oss varma kläder.Åkte ut till havet och funderade på om vissa skyltar inte är överflödiga. Vacker är bryggan i alla fall i all sin skranglighet.När vi kom hem fick en viss hund ett välbehövligt bad och vi förundrades, som vanligt, över att han kan kännas så len efteråt. Sen fick Vega prova lite klänningar jag sytt, pirrigt eftersom jag ritat mönstret lite på känn. Bestämde mig för att mönstret blev bra.Tunika och en klännig som är gjorda efter samma mönster.

ÖgonkakaoOm man köper Kakao just nu får man en handuk på köpet. Den här är så fin att jag funderar på att sätta den bakom glas intill sin svartvita kompis.

Fågelräknardag


I helgen är det fågelräknardag och jag önskar att jag hade en sån här fin fågelstation. Den sätts fast direkt på fönstret med sugpropp. 159 kronor hos Rädda Barnen.

om att visa mina bröst

UnderbaraClara skriver om amning. Om hur folk stör sig och om rätten att få amma offentligt. Hon funderar över motsägelsefulheten i att bröst och sexistiska bilder finns överallt och hur det tydligen är ok, men att ett bröst som används till att mata är provocerande och stötande. jag har också funderat lite på det. Det är oundviktligt att göra det när man är mitt i en ammande period. Jag är ingen förespråkare för att allt är såå naturligt och vackert förklaringen. Egentligen är jag inte vidare bekväm i att flasha bröst till höger och vänster, men om man har möjligheten att kunna välja att amma eller inte och om man väljer att göra det då är det en del som följer med i det paketet. Om man vill göra något annat än att sitta hemma och man har ett barn som ammar så är det svårt att få ihop ekvationen om man inte får göra det offentligt. Jag bestämmer inte när barnet vill äta. Jag åker mycket tåg och om man har barnvagn måste man sitta på de där fällstolarna. Nej, om jag fick välja när amning skulle ske då skulle jag inte välja att amma där och då. I vinterjacka utan armstöd omgiven av gymnasieelever som pendlar till skolan. Men, om någon tycker att det är stötande, eller inte diskret nog, kan jag meddela att alternativet är att barnet skriker resten av tågresan. Det är inte så diskret kan jag berätta. Visst, jag skulle kunna ta med en nappflaska med ersättning vid sådana tillfällen. Men, då kommer brösten att bli så fulla av mjölk att det gör ont och att de till slut börjar läcka. Inte lite, utan kaskadartat. Jo, jag skulle kunna planera min dag bättre, se till att vara på amningslämpliga platser då det är dags. Men om man går på stan var är det då? På den offentliga toaletten i parken? Så, förlåt om ditt take away kaffe smakar sämre när du ser, men hur svårt kan det vara att titta bort? Jag har något att berätta, mamman VILL att du gör det.

Tapetjakt 2Jag tänkte jag skulle ta en paus i renoveringen. Var fasligt trött på att riva tapeter. Och på kliet på kroppen av det där sticksiga materialet som de är gjorda av. Fast sen börjar det klia i fingrarna istället och jag måste riva. Så rich ratch fili bom bom bom. Bort med brun bulbbeltapetserad stickstapet, hittar gömd nalle puh med vänner och så blåa ränder. Får bli rummets pausbild, tills spackel och färg kommer upp. Snart blir det Vegas rum, sen mitt sen vårt. Hej vad det går. Hittade en fin tapet. Kanske till Vega eller så målar jag något mönster till henne. Men visst är den fin?! Du hittar den här.

GodmorgonIdag är ljuset gult och vackert. Mer snö föll inatt och nu droppar den från taket. Vi tar lite sovmorgon för att ta igen den sömn som inte blev inatt när Vega ville vara vaken. Benny är tröttast av alla. Kommer bara upp för att säga godmorgon och går sen och lägger sig igen. Idag ska jag riva tapeter. Baskemig!

Paket med postenHundrunda med second hand stopp. Kom hem till ett paket på trappan. Fina Anna har skickat kläder lagom till Vega och mysig bok. Tack snälla, fina!

Styled by Vega

Hon kan inte ens gå, bara rulla sig fram, men sprida grejor det kan hon! Hur hamnade badbyxorna (blev som synes rosa, inte turkosa) på stolen i matrummet?

Klätterträd


Idag åkte Benny och jag till stranden. Det luktade tång, en såndär äckellukt som man gillar på nåt sätt. Lite som att fiskmåsljud är vackert fast det är fult, ja ni fattar. Ljuset var vitt och krisprigt och jag tror bestämt att de vackraste träden är de vindpinade tallarna vid havet. Sen åkte vi hem och gjorde ingenting. Sorterade inte tvätt, putsade inga fönster, bara hängde. Fint det. Kvällen förgylldes av Solsidan. En flaska välling till den lilla människan och te och kladdkaka för Johans och min del. Således alla nöjda. Nu ska jag upp och rota bland tygerna. Har ni tänkt på att allt är puderosa i butikerna för tillfället? Jag vill ha färg!

Babysim med häng

Så var det det här med planering igen. Inte min starkaste gren har det visat sig. Imorn är första babysimmet. Fixat bajssäkra badkläder till Vega, check, (turkosa med vita prickar och volang). En drös lagom stora Vegahandukar nytvättade och redo, check. Sånghäfte nedpackat, check. Fixat badkläder till moder ifråga... ocheck. Mitt under nattningen kom det som en plötslig insikt. Men jag då, jag ska ju också ha på mig något. Bikinin som nån mindre smart del av mitt medvetande bestämt sig vara lämplig för denna aktivitet införskaffades under graviditeten och bars senast när jag vägde 80 kilo. Vikt idag, 55-60 nånting. Så, nu har jag gått omkring här i bikini i storlek large och försökt intala både mig och Johan om att den sitter JÄTTEBRA och att det bara ser avspänt och fint ut med häng på bikinin. Överdelen går väl an om jag låter bli att amma innan, för den knyts både här och där, men underdelen... Risk finns att en viss fru Emenius kommer att bjuda lite väl mycket på sig själv imorn...jo, jag har badkläder, de satt jättebra i somras.

Tapeter och loppisfynd


Äntligen är tapeterna på plats. Lister kommer så småningom. Eufori är känslan. Fint, fint, fint är ordet. Jag tog en runda till LIONS. Ett skåp och en byrå fick följa med hem. Hurra! Byrån åkte ner till vardagsrummet, eller vad det nu är, i källaren och skåpet ska upp till mitt rum. Det pausar bara lite i matrummet eftersom det är så förbannat tungt. Snart ska det bågna av 70-talstyger och snart ska jag sy igen. Massor.

Den där renoveringen
Jodå, här skrapas det. Skrapa, skrapa, skrapa all night och kanske day long.

Benny

Idag fick en vän ta farväl av sin hund. Jag gråter bara jag tänker på det. Tanken på att förlora honom. Han som alltid finns ett halvt steg bakom. Han som kommer och möter i dörren, bara han inte ligger för bekvämt för att resa sig. Han som sover på min hals. Han som snarkar högt, fast han är vaken, om han ligger nånstans där han inte får. Han som låtsas som att han inte kan hoppa upp i sängen och visar det genom att kasta sig mot kanten och trilla ner typ tio gånger. Han som aldrig fattat meningen med bollar och pinnar, men som vet att meningen med nallar är att komma åt fluffen eller bara ligga och sutta. Han som gråter om han inte får smaka när jag bakat bröd. Han som finns där när jag är ledsen och slickar tårarna från min kind. Han som gör tråkiga dagar roliga och roliga dagar roligare. Idag får han godis, så mycket han vill. Men bara idag för han ska bli minst arton och ligga och sola i trädgården hela dagarna. Och ja, han är bara en hund. Min hund.På andra sidan febern

Jag skippade den där tentan. Tar den sen. Senare. Helgen var fin. Huset fullt av släkt. Namngivning på lördagen. Förra inlägget var en del av mitt tal. Till henne, den finaste. Söndagkväll tog det stopp. Febern flyttade in och måndagen spenderade jag mestadels sovande i soffan. Idag knackade våren på dörren och vi gick ut. Tog stora kliv över vattenpölarna och hoppade mellan de nakna asfaltsremsorna. Gräset skymtar fram i trädgårdarna och jag tror att varenda cell i mig längtar till våren. I söndags hade vi tioårsdag. Firandet får bli en friskare dag. Nu ska jag göra ett nytt försök att sova. Imorn ska det rivas tapeter!


Vega

Den finaste stunden jag vet är just innan du somnar. Då vi ligger tätt intill och du fingrar i mitt hår och klappar på min kind. Ibland ligger vi bara där och tittar på figurerna som speldosan projekterar i taket och lyssnar på melodierna tills du somnar. Tills jag somnar. Andra gånger berättar jag sagor för dig eller om saker vi ska göra när du blir lite äldre. Då förstår du, säger jag, då ska vi åka pulka, fort, så det kittlar i magen. Vi ska gå på tivoli och äta sockervadd. Blåsa såpbubblor i solen. Du ska få stanna uppe sent och vi ska titta på stjärnhimlen i augusti. Vi ska gå på kondis och du ska få välja precis vad du vill. Sen ska jag lyssna länge på när du berättar om dagis, dina favoritsaker och om vad du vill bli när du blir stor.

Jag är så glad och tacksam att du kom till oss.Lamptrånande
Norm69. Ska bara välja storlek, hitta plats och övertyga maken om lampans skönhet. Sen ska den få flytta hit. Ni hör ju, den är ju praktiskt taget redan på väg. Svenssons i Lamhult har bild, lampa och allt.

Har du sett herr fjärrkontroll?
Vackert väder idag. Solen lyser och det droppar från taket. Det luktar vår och jag kan nästan lura mig till att tro att vi är där. Letar snödroppsblad i de ynkliga ursäkter för rabatter som tomten erbjuder. Men nope, ingenting. Än. Målaren kom. Började spackla och upptäckte ett bubbeleldorado under de gamla tapeterna. Så all min förväntan slutade i ett antiklimax. Nästa vecka ska jag blöta och dra ner de gamla, sen kommer målaren tillbaka och sätter upp de nya. Vilka det blir? Föga förvånande, som sagt, Eldblomma av Josef Frank. Och nu pratar vi ingen mesig fondvägg. Hela matrummet ska blomma hejvilt! Vega har fått en alldeles egen fjärrkontroll. Vilken lycka! Och hon rullar. Som en liten exorsistbebis och jag inser att vi behöver de där grindarna. Nu! Lovisa har löst det attans fint!

Rumpor jag gillar

Ja, det var nog dagens bilder.

Vill också ha!På den härliga bloggen Persiljas hus såg jag det här skåpet. Precis ett sånt vill jag ha till mitt arbetsrum. Tänk så många 70-talstyger som skulle rymmas där!

Rabarberpaj och tapeter

Tapeterna har kommit. Målaren kommer imorn. Känns som julafton, så som det kändes när man var liten. Vill öppna rullarna och bara titta. Måste plugga. Benny ligger intill. Alltid nära. Min fina, fina Benny. Stackaren får inga vidare promenader för tillfället. Så jäkla jobbigt med barnvagn och hund på hala gator fulla av vallar. Älskade hund vi tar igen det snart. Lovar. Då ska du få springa lös och vi ska leka så länge du bara vill. Nu ska jag baskemig plugga. Och äta rabarberpaj. Mycket.Den krossade amaryllisen

 

 

 

Amaryllisen låg i bitar när vi vaknade imorse. Det vita och det sköra intill all den mörka jorden. Så sorgligt tänker jag och damsuger. Så mycket livskraft och så mycket vilja som liksom snubblade på mållinjen. Vi har en sjukdag här. Proviva och icapizza framför tvn. Magnum. Sen kladdkaka, te och skola. En hemtenta släpptes idag och jag ska klara den. Sen ingen mer skola förrän i höst!


TapetjaktEn kul tapet där man inte behöver välja. Kan liksom både få kakan och äta upp den. En billigare variant går att fixa själv med loppistapeter. Och när jag tänker efter såg jag ju en låda med tapeter på vinden också... Klicka på bilden för att komma till källan.

Benny...Skulle just gå in och måla när jag såg det här. Eller snarare hörde för Benny morrar och småskäller. Känner på mig att den här renoveringen håller på att skapa ett trauma för den stackars hunden...

Dröm om sommar

Idag målade jag naglarna svarta. Ritade eyeliner och åkte till stan med fin vän. Utan barn var vi, båda två. Åt på restaurang och shoppade i varje affär vi besökte och det var härligt. Sen kom jag hem till man, barn och hund. Spelade Elvis och dansade runt i huset med Vega. Han skulle fyllt år idag. Elvis. Eller kanske gör han det på sin paradisö. Det får man fira med hopp och sång. Sen blev vi trötta av allt hoppande och somnade och drömde om sommaren. Att den var över på ett andetag. Typiskt tänkte jag, nu hann jag ju inte odla, jag som fått trädgård och allt. Kanske är det det droppande droppet från taket. Eller ljudet av regn. Eller är det ljuset som känns mindre mörkt. Eller att det är januari istället för december, men visst känns inte våren så avlägsen längre? Nu ska jag måla det där rummet. Om barnet tillåter.pianot i källaren

Bestälde tapeter idag. De kommer nästa vecka och jag kan knappt bärga mig. Ni ska få se vilka det blir. Då. Föga förvånande kan tyckas. Men fina. Vardagsrummet där nere har spacklats, vävats och fixats. Imorn ska jag måla det. Vi leker banka och hoppa på pianot. Jag får inte spela längre. Då tar hon bart min hand. Ska banka själv.Några bloggar jag följer...

Sammy Rose- för att jag gillar Jennys bilder och sätt att skriva.

DosFamily- fantastiska hemma-hos nedslag

Krickelin-Krickelin- kan det där med ord och fina bilder har hon också.

AprillAprill- kreativ och inspirerande.

UnderbaraClara- för att jag gillar stämningen, fotona och sättet hon skriver på.

NancyandI
- för att Anna Karins bilder är som konst och för att vi gillar samma inredning och arkitektur.

LeiaMia- för att jag gillar stämningen.

Mokkasin- Inte bara det gulliga namnet, utan för att även resten av bloggen gör mig så glad.

LOTTA AGATON- Har ett drömjobb och är galet inspirerande.

itsallvintage
-lite samma intressen, fast det hörs ju på namnet.

mrs Pitepalt- skrattar högt när jag läser.

Vardagsboken- är min fina vän Annas blogg. Fina bilder och en hejare på att skriva.

Impossible is nothing- görs av en annan fin vän. Imponerande hurtig sådan.

och en himla massa andra, men de får komma med i ett annat inlägg...


femte januariIdag har vi:

Sagt hejdå till granen.

Gungat och skrikit av skratt.

Gjort en ny spellista på spotify och dansat lite.

Blivit ihågkommen på namnsdagen.

Ätit nästan en hel chokladkartong.

HemnetporrFörutom att göra mig sjuk av längtan till sommaren blir jag otroligt inspirerad och peppad av de här bilderna. Köket, golvet, teglet, trädgården... Klicka här för att se mer...

Nyår och fina vänner


Fina vänner på besök. Tända ljus överallt. Trerätters. Äta länge. Massor med raketer. Champagne. Prata tills nästa dag gryr. Det här året börjar bra. Gott Nytt År och kram

RSS 2.0