söndag

Jag städar undan kräftskivan från igår. Diskar kristallglasen med extra mycket ättika i sköljvattnet och planterar en häck av doftande lavendel. Sen bäddar vi med lakan som torkat i vinden och sover nån timme mitt på dagen. Nu dricker jag nyponte ur blommigaste muggen och undrar om rosenskära verkligen ska bli nästan två meter hög. Förresten, nu snart öppnar jag butik här. Ett litet lager är uppsytt, möjligen kommer det att tecknas en del också, men det återstår att se.

Vega dansar...Så här ser det ut här mest hela tiden nu. Och till nästa gång jag lägger upp klipp ska jag lära mig rotera det...

Delikates från 60-talet?Picnic bog står på menyn. Min man påstår att det är en delikates från 60-talet. Jag minns det som husvagnsmat serverad med potatis och dallassallad, fast med ananas. Benny minns det som vardagsmat... På burken står det kunglig hovleverantör till det danska hovet, undra när de festade loss på picnic bog senast?

RETRO VILLA

Halkade in på en dansk sida, RETRO VILLA, och vill $tipsa om deras shop med som har en hel drös fina retrotapeter och en massa annat kul. Kolla vidare här...


lördag


Jag ville skriva något om hur fint det är med dagar då man bara är. Om loppis och trädgårdsmässa om hallonpicknick i parken om badkarsbad med plask över hela badrummet om en hund som visst kan le och om en man som håller om och om hämtpizza framför tvn om barnet som dyker i kuddhögen och skriker av skratt och hur hon somnar i mina armar och om hur vacker hon är och så ville jag skriva om hunden som kommer när hon vaknar till och är ledsen och om hur mysigt det är att sy och dricka te om kvällarna och om att inget särskilt har hänt men att dagen ändå, eller kanske just därför, varit alldeles perfekt. Jag ville skriva om allt, fast orden fattas mig idag.

stor litenHur blev du så här stor lilla vän? Plötsligt kan man prata och busa på ett helt nytt sätt. Hon fintar Benny med godis, visar det, stänger handen och springer därifrån med ett skrikande skratt. Det klättras upp och ner i fåtöljen om och om igen. Ibland är det alldeles tyst, då sitter hon där, uppkrupen och granskar en strumpa en bok eller nåt annat spännande och majsen, den äter hon hel.

Vega och Bennynöjd och onöjd

hos mormor

Jag köpte ett vitrinskåp på lions häromdagen och idag flyttade det hem till oss. Min man tycker det är ett tantskåp. Lite mycket mormor typ. Bra tänkter jag. Mormor är bra. Mina morföräldrar dog när jag var tio, men ibland går jag omkring i deras lägenhet. De möter mig alltid i dörren och de är alltid varma och glada. Morfar är lång, rak och stark, mormor är lite böjd och behöver käpp när hon går. Hennes hår är vällagt och läpparna är röda. Det luktar mormor och nybakade bullar. Jag tror jag minns alla detaljer. Mattan i hallen som de köpte kort innan de dog. Tänk efter före-skylten över diskhon, mönstret på soffan i matrummet. Tapeterna med rosor i sovrummet och hur snurrfåtöljen i skinn nött upp den i hörnet. Hur det kändes att sitta i den röda soffan i vardagsrummet. Jag minns krockodilen på jordgloben, hur fjärrkontrollen till tvn såg ut, det lilla trappsteget in till toaletten. Jag minns var hon gömde kakorna, alltid samma sort, kärleksmums med ljus botten, skattgömmekakor.

Så, vitrinskåpet får stå där, ett tag i alla fall. Jag ställer in glas och saker vi är rädda om. flyttar runt och ändrar. Kristallglasen från Johans mamma, svamparna vi köpte i Köpenhamn när vi gift oss, rådjuret jag fick när jag var liten, vasen med vingar jag gjorde för några år sen.


inskolningVi går upp tidigt, äter, gör oss i ordning och går till dagis. På vägen hittar jag ett fyrklöver som tydligen gick att äta. Vega tycker det är roligt med alla leksaker på dagis och leker lite med de andra barnen. Troligtvis är det jag som kommer att gråta efter vinkningen och troligtvis är det jag som är i störst behov av inskolning. Ändå har jag längtat efter det här. Längtat efter att få komma igång med skolan igen. Jag får lite dåligt samvete när jag säger det, fast hur mycket jag än älskar min dotter och hur fantastisk hon än är så är jag helt övertygad om att jag är en bättre mamma och människa i största allmänhet när jag får göra annat också. Jag tycker det är roligt att jobba och plugga och om det inte hade blivit så stor ekonomisk skillnad hade jag gärna läst åtminstone halvtid den här vårterminen. Jag har liksom klättrat på väggarna sen i februari och då började jag min mammaledighet i januari. Hemmafru på heltid är helt enkelt inte min tekopp.

Afrikas horn

Var sjätte minut dör ett barn av svält på afrikas horn. V A R  S J Ä T T E  M I N U T. Vi har med ett enkelt sms gett ett bidrag till Läkare utan gränser. Gör det du med!


TapetDen här bladiga tapeten måste hitta en plats i vårt hem. Frågan är bara var. Jag är lite sugen på att bryta den med en grönrandig, men vill ha mörkare ränder än den på bilden. Bladen är från boråstapeter, som för övrigt släpper en ny anno kollektion i år, förhoppningsvis med fler Josef Frank mönster, bara så ni vet...


dagis

Imorgon är det första dagen på dagis och det ska bli så roligt. Lite pirrigt, men kul.

torsdag


Idag är ingen dag för stranden, säger vi när vi vaknar, fast de mörkgrå molnen blåser bort och vinden mojnar. Vi leker i trädgården, i minipoolen och tältet och så plockar vi de sista sockerärtorna. Sen målar jag tak och väggar i barnkammaren. Johan och Vega går på stan och kommer hem med en bukett blommor. För att jag tycker så mycket om dig, säger han. På kvällen kryper vi upp i soffan och tittar på Ernst. Nu, te, smörgås och choklad. En fin dag.


i solen

Vi renoverar Vegas rum. Det går i snigelfart, för plötsligt har vädret blivit fint och roligare saker har dykt upp. Som att åka båt till en fin ö eller hitta en ny strand. Sen syr jag allt vad jag hinner mest i vaxduk för tillfället...

RSS 2.0