Att inte göra någonting...

Helt överaskande tog det en del på krafterna att föda barn. Så när vi kom hem från vår lilla hälsa-på-familjen-resa upptäckte vi att vi var helt slut. Johans snälla farföräldrar förutsåg nog det när de frågade om vi ville låna deras hus en vecka när de åkte till Polen. Så här är vi nu, i Åhus alldeles vid havet och tar det lugnare än lugnt. Sover, äter hämtmat och fikar med vänner. Snart, väldigt snart ska vi flytta till Sölvesborg och jag kan knappt bärga mig. Tänk att vi ska ha ett eget hus!

Våra finaNär hon gråter kommer han och tittar till. Slick på foten och på kinden. När hon sover i vagnen ligger han nedanför. Nu sover de tätt intill. Fina, fina små.

Benny vessla

Benny har haft anfall två dagar i rad. Trillat, dreglat, sprungit upp och tittat med ögon fulla av panik. Jag blir så rädd och så ledsen. Jag måste hålla och krama och titta. Vill lugna. Honom eller mig? Han tycker det blir alldeles för mycket kläng och gömmer sig. Hur skulle någon kunna hitta honom här?

Semester
Vi är på semester. Det är många man ska träffa och mycket man ska se när man är alldeles ny. Karlskrona, Mönsterås, Åtvidaberg. Tjejen, som fortfarande inte har något namn, är nöjd mest hela tiden. Vilket innebär att resten av familjen också är det.


veckan som gått


Vi lever i klyschor nu. Kan inte sluta titta, lukta, känna. Jag är alldeles kär och bubblande stolt. Hettan är olidlig, klibbigheten total. Hennes hår blir blött i nacken och vi längtar efter regn och svalare vindar. Stackars Benny lider i värmen och blir alldedes lycklig i vattnet. Fina hund.

En alldeles speciell dagHar inget att säga idag, bara bilder...

Välkommen lilla du!

Så kom hon. En vecka tidigt. En egenskap hon inte ärvt av mig, att vara tidig. Nu är ögonen blå och sömnigt utforskande och håret är mörkt och långt. Förlossningen gick bra, de sa att det gick fort, för att vara första. Klockan i rummet hade stannat på 12, så allt ägde rum då. Mellan tolv och tolv. Vår första natt tillsammans var himlen alldeles mörkgrå och blixtrarna färgade den ömsom rosa ömsom vit. Som ett mäktigt fyrverkeri. 50cm och 3660 gram sover nu i min famn. Hon ler, vad drömmer en nyfödd om?

Meddelande till inneboende:

Hyresavtalet löper ut och betydligt rymligare och luftigare hem utlovas utanför nuvarande bostad. Om du ändå planerar att stanna lite till, kan du då tänka dig att sluta hicka när jag ska sova?


DesigntorgetTvå fina nyheter från Designtorget.

Bongo BongIdag går den här låten varm i det persson-emeniusiska hemmet.

Perspektiv på tillvaron...


Svenskt tenn - nu på nätet

För alla oss som inte bor i Stockholm kommer nu en glad nyhet. Svenst Tenn har öppnat nätbutik. Nu kan man titta på sakerna lite oftare och kanske ha råd ibland iaf med ett ollonglas..


RSS 2.0