GOTT NYTT ÅR!!!

Vill bara önska alla ett Gott Nytt År och en trevlig kväll! För oss bär det av till bästa Camilla och Håkan för smörgåstårta, bubbel och fyrverkerier. Siktet är instält på glada mopsar och mys.


Den eviga flytten

Ni vet när man har packat allt man tycker om och kvar är bara de där tråkiga sakerna som man inte riktigt vet vad man ska gör av. Där är jag nu. Äter tacosrester. Köttfärsen räckte inte så långt, så jag äter skal med isbergssallat. Här ser ut som kriget, eller som hick som min mor skulle sagt. Benny hjälper till, tuggar sönder tidningspapper och välter högar. Vill sitta i knät. Jag är förkyld och har jobbat. Dessutom har jag träningsvärk från gårdagens packande. Vad säger det om min kondition, träningsvärk av att packa fem ynka flyttlådor med kläder och porslin!? Jo, det säger att jag är en gammal tant! Jag tycker det känns lite sorgligt att flytta, slutet på en era liksom. Hur som helst måste jag fortsätta nu...

En gammal kamera

som jag hade glömts hittades i flyttandet. Bilder från renoveringen. Och på en liten hund med tjock valpmage. Oj vad jag slet här och oj vad söt han var (är).


Så här såg köket ut, lägg märke till golvklinkersen över spisen och den fina bården som bara fanns på vissa delar...

Äcklig kyl/fry intryckt i garderob


Skåpsluckor som målats slarvigt, här behandlade med färgborttagningsmeddel. Avråder ALLA från att använda denna kladdiga metod!


Åtta lager färg. Luckor skrapade och slipade i evigheter! Sen följde spackling, slipning, målning, spackling osv... Elementet var också målat slarvigt grått lite här och där. Här är det fixat...


Bestämda steg mot köket!

Jag ska fota lite när flyttkatongerna är borta, men här är lite smakprov på hur det blivit...


Jämför med bild 1


Jag tog bort garderoben där kylen var intryckt och hackade fram tegelväggen. Låg kyl och frys samt en gigantisk arbetsbänk fick också plats. Mer bilder senare, nu åter till flyttpackandet!

Jag håller på...

...att flyttpacka. Jag hatar att flytta! Eller jag tycker om att komma till ett nytt hem (nyt och nytt, Johans hem, jag har ju bott där ganska mycket redan...), men jag hatar pack-och-kör delen. Det värsta av allt är tanken på allt som kan gå sönder. Nu har jag kommit till vaserna och det är skräckdelen. Inget får gå sönder, alla är ju så fina! Favoriterna är PO Ström (de färgglada med vit insida), Alto och så keramikvaserna... fast så gillar jag de vita i pressglas och... ja som sagt INGET får gå sönder!


Fina littografier

och screenprint finns hos Sanna Annukka. Misa inte heller de söta träfåglarna.

Ända sedan jag...

gick på högstadiet och såg Kodnamn Nina, en ganska dålig film, men med ett underbart Soundtrack av Nina Simone låtar, har jag varit fast. Jag älskar att rösten inte är skolad och hur den spricker ibland. Nina Simone, eller Eunice Kathleen Waymon som hon egentligen hette, var konsertpianisten som började sjunga för att få behålla jobbet på en bar. Just nu sänder P2 en hyllningskonsert till henne, programmet heter JAZZIT och ligger på P2s pod ett tag till, ett tips bara...

Här är lite att börja med:)


Etsy igen...

...på detta kreativa, inspirerande ställe hittade jag de här fina skyltarna.
Benny på kudde...

...hittade jag på etsy. Lite dyrt, men kanske kan det få bli ett pysselprojekt.


Fullt upp...

...och alldeles för lite tid för bloggande! Kameran glömdes kvar på pysselkväll igår. Sista redovisningen innan jul imorn, skönt, för jag kräks lite på den här skolan nu. Jag skriver stödord och äter fikon. Fikonen smakar lite konstigt, men jag bestämmer mig för att det bara är jag som har glömt hur de ska smaka. I Paris en gång fick jag ett fullt av mask. Men inte smakar väl mask så?

Världens bästa Helena kom med julklapp igår. Hemstöpt ljus, söta, små kort och en döskalle från KostaBoda. Oj vad glad jag blev och oj vad jag gillar Ludvig Löfvgrens döskalle! Tack snälla, vackra Helena:).

Jag ska flytta till Johan snart, så lusten att julpynta i lägenheten har helt kommit av sig. En styck, ganska ful, pappersstjärna, en hyasint och en tazett är det hele. Mer julstämning utanför fönstret, där det för ovanlighet skull är snö. Benny var överlycklig på kvällsrundan åt och rullade sig. Jag var mest blöt och halkade rundor, men det är fint med allt det vita!

Nu godnatt.Alla djur är hundar

en del är bara lite större än andra. Idag träffade Benny en ny kompis när vi promenerade i parken. Världens kanske största sugga bor där. Hon brukar vanligen ligga och sova, men Benny fick igång en liten lek. Han sprang glädjerus utanför gallret och bugade sig och skällde sina ljusaste, gladaste lekskall. Hon rätade ut knorren och sprang ett varv och kom, till Bennys enorma förtjusning, tillbaka. Detta upprepades två gånger, sen ville Benny in och krafsade ihärdigt på gallret. Fast det kändes inte som en bra idé. Min misstanke om att Benny egentligen är en liten och påklädd gris har ökat en aning. Fast förra gången vi hälsade på djuren i parken pussades han med en get och i Kristianstad brukar han bli besviken när Kanadagässen inte vill leka trots ihärdiga försök...

TävlingIn och tävla på Nancy and I och ha chans att vinna denna fina häst från formodesign!

Jag har drunknat

i min dåliga planering, massor med jobb och skola. Jag sitter och nattpluggar och måste bli klar med uppgiften i natt. Nån liten trotsig del av mig själv har en förmåga att vakna när jag får skoluppgifter som jag inte tycker känns meningsfulla. Det är som att treåriga Hanna står med armarna i kors och stampar med foten till ett tjatigt Vill-inte-vill-inte! Nu har jag i alla fall tagit tag i det hela och ska som sagt bli klar i natt. Nynnande på Pink Floyds The wall kämpar jag på och tackar min supermoster för hjälp med källor! På tal om Pink Floyd om ni får möjlighet att se det danska coverbandet The Pink Floyd project så missa inte det! Vi såg en konsert med dem i Helsingborg förra året och gick dit utan förväntningar och med farhågor om dansk engelska, men jäklar vilken konsert! Nu åter till pluggandet till det här soundtracket!Youtubat lite igen

och hittat en för mig ny artist. Timi Yuro. Får skylla min pretto musiksmak på min far. Det var han som satt och översatte alla gamla Elvis och Roy Orbinson samtidigt som åkrar och skogar rusade förbi utanför volvofönstret. Har jag berättat att namnet på den här bloggen är från honom? Pappa. I Karlskrona finns en park som heter Vämöparken, vid entrén står en skylt som börjar. Härliga hembyggd högt vi dig älskar vi som i Blekinge bygga och bo... fast han brukade säga; Härliga Hanna högt vi dig älskar vi som i Hannanonien bygga och bo... Ibland tänker jag på att den sidan också fanns, även om han numera är den elakaste man jag vet. Nu skenade jag iväg. Skulle ju dela med mig av mitt youtubefynd:). Så gott folk, blunda, för videon är skräp, och lyssna.Vill visa

de här fina pepparkaksformerna. De är formgivna av Tove Hedman som går på Berghs School of Communication. De får mig att vilja baka pepparkakor jämt!
en liten

fråga bara... De senaste dagarna har min statistik skjutit i höjden. Rejält. Är det nån mer än jag som har galen statistik på blogg.se nu, eller vet nån annan förklaring, typ nån länk till mig eller så. Lite nyfiken bara:)... Välkommen alla nya i alla fall:)

Slår ett slag för

Rädda Barnens Designshop. Jag har plussat för den förrut, men så här i jultider är den värd att nämna igen. Massor med fina Designprylar och pengar går till något bra. Dessutom rear de en del nu. Så in här och klicka hem lite julklappar:). Vill också påminna om butikernas (bland annat MQs) sammarbete med Röda Korset. Runda upp och bidra till en bättre jul för ensamma människor i Sverige. Här kommer några finingar, från Rädda Barnen.


Jag var helt övertygad om

att jag redan gjort ett inlägg om den fantastiska, finska designern Maija Louekari. Så verkar dock inte vara fallet. 26 år ung och med bland annat en hel del arbete för marimekko att skryta med. Idag hann jag med en minirunda på stan och fastnade återigen med hennes underbara porslin. Har gett mig själv köpstopp nu. Skåpen bågnar och snart ska jag ju flytta. I nåt svagt ögonblick föreslog jag Johan att vi gemensamt skulle packa mina lådor, så att han skulle få vara med och välja vad som ska få fortsätta bo med oss. Nu är jag mer än lite nervös för mitt kära porslins framtid. Johan delar inte riktigt min passion för kitch. Hur som helst, kan det leda till nåt possitivt. Mer plats för Maija Louekari!


RSS 2.0